reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
ja jutro ide na usg i juz bedzie przez brzuszek:-), zabieram meza i coreczke ciekawa jestem jakie zrobi to na niej wrazenie,

co do pierwszenstwa kobiet w ciazy u nas jest unit tylko dla ciezarnych a i tak sa kolejki i zawsze mase kobiet, ale szpital ustala usg wlasciwie o wiele wiele wczesniej aby nie bylo sytuacji ze musi byc usg w 12tyg i nie ma miejsca.

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja tak sie strasznie boje....boje sie poniedzialku i usg czy wszystko ok....czy od ostatniego usg nic sie nie stalo.... boziu!!! placze dzis caly dzien... tylko piersi nie odczuje to juz placze....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie martw sie tak bardzo, bo wtedy łatwo się nakręcić... Ja tez jak nie bolały mnie piersi to oczywiście od razu dzwoniłam do męża i gadałam że na peno coś jest nie tak... a jednak na razie nie było powodu do paniki.
Trzymam kciuki za Twoj spokój no i oczywiście za malucha :tak::tak: aby był okazem zdrowia! Czekamy na wieści!

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja tak sie strasznie boje....boje sie poniedzialku i usg czy wszystko ok....czy od ostatniego usg nic sie nie stalo.... boziu!!! placze dzis caly dzien... tylko piersi nie odczuje to juz placze....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wszystko bedzie okej!!, ja mam w pt wizyte u lekarza i dopiero zobaczymy piwersze wyniki badan, tez sie zastanawiam jak wyszly, ale nie moze byc inaczej jak dobrze!!!!BO KTO JAK NIE MY!!!!!

Napewno będzie w porządku. Mója lekarka niestety już nie jest tak dobrej myśli jak w zeszłym tygodni. Jajo płodowe urosło z 9 na 11mm jak twierdzi nadal za mało a to 8 tydzień według miesiączki. Nadal brak echa. Beta przyrasta mało. Ogólnie bardzo się denerwuję . Powiedziała ,że pęcherzyk nie jest niby płaski jak przy pusym jaju płodowym . Ale mówiła ,że coś jest nie tak .mam duże tyłozgięcie i może dlatego nic nie widać. Sama już nie wiem co wymyśleć. W piątek idę na usg do innego lekarza może powie coś innego.

Napewno będzie w porządku. Mója lekarka niestety już nie jest tak dobrej myśli jak w zeszłym tygodni. Jajo płodowe urosło z 9 na 11mm jak twierdzi nadal za mało a to 8 tydzień według miesiączki. Nadal brak echa. Beta przyrasta mało. Ogólnie bardzo się denerwuję . Powiedziała ,że pęcherzyk nie jest niby płaski jak przy pusym jaju płodowym . Ale mówiła ,że coś jest nie tak .mam duże tyłozgięcie i może dlatego nic nie widać. Sama już nie wiem co wymyśleć. W piątek idę na usg do innego lekarza może powie coś innego.
Kochana, koniecznie idz do innego lekarza!!! Ja miałam podobną sytuację! Tylko spokój innego lekarza mnie uratował! W poniedziałek widziałam już zarodek i serce! Na innym sprzecie moze buc widac o wiele lepiej!!! Trzymam kciuki!

Dzięki za miłe słowa strasznie się zdenerwowałam . Zczęła jeszcze gadać,że miała podobny przypadek u innej pacjentki i było podobnie i okazało się ,że było puste jajo płodowe. Mam nadzieję ,że będzie ok.

hej
jak już po wizycie okazało się że w trzy tygodnie schudłam 5 kg. Najważniejsze jest to że nie muszę iść do szpitala. Wizytę kontrolna mam za 2 tyg dalej muszę brać luteinę i odpoczywać. Do pracy na razie wrócić nie mogę. Badania ok ale kiepsko podobno wyglądam.
Bóle w podbrzuszu będą się tez częściej nasilały bo nam się macica rozciąga i więzadła coraz większy ciężar dźwigają a i miednica zacznie się "rozchodzić" coby główka mogła przejść przez kanał rodny.

reklama

Witam ja termin mam na czeriwec, ale jestem w podobnej sytuacji. Gin stwierdził puste jajo płodowe, a w szpitalu na duuzzzo lepszy sprzecie lekarka stwierdziła "cos" co moze byc masa płodowa (tak okresliła w opisie ,mi powiedziała ze jest zarodek) . Ide jeszcze w piatek na usg i badanie beta hcg. Poprostu ciaz moze byc młodsza niz wskazuje na to ostatnia miesiaczka. Bedzie dobrze trzymam kciuki.:-)

Do góry