reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Pralka zużywa 60 litrów na cały cykl czyli całe pranie łącznie z późniejszym płukaniem. A ile na samo pranie pobiera wody to tego raczej nie wiadomo. A u mnie na szkole rodzenia położna bardzo polecała pranie w płatkach mydlanych. Też chciałam je kupić, ale jeszcze w sklepie nie znalazłam.
Elus trzxymam kciuki. Ja mam wizytę jutro.

To juz bardziej realne :-)
Jakbys miala gdzies w poblizu TESCO, to ja wlasnie tam kupilam. Zaraz rzuce okiem jaka to firma.

Nazywaja sie BEBI. Takie z owieczka ucieszona jakby jej ktos do kieszeni narobil :-D Firma Barwa Laboratorium. Mozna jeszcze kupic sobie plyn od nich, ale w moim sklepie mala butelka kosztowala ponad 12zl, wiec odpuscilam sobie. Wzielam platki... Koszt jakies nie cale 5zl. za 200g.

reklama
To juz bardziej realne :-)
Jakbys miala gdzies w poblizu TESCO, to ja wlasnie tam kupilam. Zaraz rzuce okiem jaka to firma.

Nazywaja sie BEBI. Takie z owieczka ucieszona jakby jej ktos do kieszeni narobil :-D Firma Barwa Laboratorium. Mozna jeszcze kupic sobie plyn od nich, ale w moim sklepie mala butelka kosztowala ponad 12zl, wiec odpuscilam sobie. Wzielam platki... Koszt jakies nie cale 5zl. za 200g.
Dzięki. Mam niedaleko Tesco. Jak mąż w końcu z trasy wróci to muszę go na zakupy wyciągnąć, więc się zaopatrzę wówczas, bo koło mnie w żadnym sklepku nie było.

Słonko ja właśnie piorę w płynie Bebi. Już przy starszaku używałam. Jest dość drogi ale wydajny i uważam, że wart swojej ceny. Z płaykami mialam nieprzyjemne doswiadczenia (niewypłukiwały się i Mati miał uczulenie) a płyn sprawdził sie świetnie.
Pranie pachnie cudownie małym bobaskiem jak otwieram szafke z ubraniami małego to az miło:tak:.Mateusz oswiadczył, że on tez chce mieć pachnące ubrania więc czeka nas test czy płyn Bebi spiera plamy z atramentu?(Od tygodnia w szkole piszą pióem:-))

Witam majóweczki ja właśnie wróciłam ze szpitala w piatek o 3 w nocy dostałam skurczów i wyladowałam w szpitalu dostałam kroplowe na podtrzymanie ciązy i na szczeście skurcze ustały teraz mujsze dużo wypoczywać mam skrócona szyjke także moge w każdej chwili znowu dostać skurczów teraz zaczne nadrabiać zaległości

Słonko ja właśnie piorę w płynie Bebi. Już przy starszaku używałam. Jest dość drogi ale wydajny i uważam, że wart swojej ceny. Z płaykami mialam nieprzyjemne doswiadczenia (niewypłukiwały się i Mati miał uczulenie) a płyn sprawdził sie świetnie.
Pranie pachnie cudownie małym bobaskiem jak otwieram szafke z ubraniami małego to az miło:tak:.Mateusz oswiadczył, że on tez chce mieć pachnące ubrania więc czeka nas test czy płyn Bebi spiera plamy z atramentu?(Od tygodnia w szkole piszą pióem:-))
Wlasnie juz jestem po wieszaniu prania i musze potwierdzic! Platki nie wyplukuja sie mimo, ze byly wczesniej moczone w wodzie goracej.... :baffled: Pranie zapachu nie mialo, poprostu wyjete z wody ciuszki. Chyba juz na kolejne kupie plyn. A platki beda ewentualnie na potem do prania jakichs malych rzeczy recznie. Bedzie pewne, ze sie rozpuscily. Moze nawet swoje majtaski bede w nich prac :laugh2:

elus77 i za Ciebie trzymam kciuki! Choć pewnie wszystkie już po wizycie. Dajcie znać jak Wam poszło :happy2:

madzia to nieciekawie :baffled: odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Ja na Twoim miejscu bym spanikowała, a Ty widzę, że twarda jesteś mimo wszystko :szok: A jak wyglądały te skurcze? Tzn. były regularne, bolesne czy jakie?
Ja też mam skróconą szyjkę.W książeczce ciąży widnieje zapis"ocena szyjki macicy: 1 /2 /1,5 " do tej pory cały czas miałam: 2/0/0

madzia to nieciekawie :baffled: odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Ja na Twoim miejscu bym spanikowała, a Ty widzę, że twarda jesteś mimo wszystko :szok: A jak wyglądały te skurcze? Tzn. były regularne, bolesne czy jakie?
Ja też mam skróconą szyjkę.W książeczce ciąży widnieje zapis"ocena szyjki macicy: 1 /2 /1,5 " do tej pory cały czas miałam: 2/0/0
W tych okienkach w karcie nie mam nic! :baffled::eek:

Słonko pewnie dlatego nie masz, ze wszystko jest ok. Ja mam 1/2/2 i szyjkę skróconą o połowę.
Madzia współczuję nocnego"dramatu".Szanujmy się(pograbiłam dzisiaj cały ogródek a w nocy pewnie będę umierać:-(.Instynkt gniazda silniejszy!).
Kaatharina nie damy się tym naszym szyjkom!

reklama
madzia wypoczywaj sobie:tak:, jak dotrwasz do 37 tygodnia to juz spoko:tak:, poniewaz ciaza donoszona:tak:
Ja rowniez mam skrocona szyjke, w ksiazeczce ciazy mam napisane, ze szyjka jest krotka. Ponoc w drugiej ciazy szyjka najpierw sie otwiera, a pozniej skraca, u mnie chyba odwrotnie, bo jest zamknieta. Ciesze sie jednak, ze skrocona, to i porod bedzie szybszy:tak:

Do góry