reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Co do zupy ... to uwielbiamy zupe krem(niestety) ziemniaczano porową, zupę z zielonego groszku i miety, szparagową z pieczarkami, Hiszpańską pomidorową (ale ze pikantna to moje dzieci nie jedzą). Minestrone klasyczna włoska zupa jarzynowa polecam bo osobiście uwielbiam. Zupa ziemniaczana z chorizo. To tyle mi teraz wpadło go głowy.... a moze kalafiorowa z koperkiem ? Ja dziś mam znowu ogórkową bo tak strasznie mi smakuje :)

reklama
ja polecam krem z groszku, ew. krem z pomidorow mniam mniam :p bo do tego mozesz fajne grzaneczki z bagietki z serkiem i po klopocie :)
moja tesciowa ostatnio zaserwowala a'la krem z serku topionego i z pulpetami tez calkiem dobra :)

ja juz mam smaka na diabollo pomidorro! z Wami to jest :-p:-p:-p albo jakies kurcze pieczone no!

O mamo, dziewczyny jakie Wy odczyniacie magiczne rzeczy w kuchniach....ja gotuję standard pomidorowa, rosół, ogórkowa, pieczarkowa i jarzynowa. Czasem "przyszaleję" i kupuję paczkę mrożonki hortexu i tam są jakieś wymyślniejsze smaki ;)
Mamo Kangura właśnie mi narobiłaś smaka na ten Ser w ziołach :/ a mam samego vifona w domu ;) odkąd jestem w ciąży M sobie czasem zapas kupuje żeby mieć w sytuacji kryzysowej :p
No i ładnie teraz to już chcę Twixa i Ser w ziołach.... o tortilli z Mc'a nie wspomnę :confused:

Rojku wpadaj, mam dwa vifonowe złote kurczaki :-p ale właśnie wciągnęłam michę płatków z mlekiem i muszę chwilkę odczekać bo mój żołądek może nie dać rady :baffled:

Kurcze ja bym zjadła, ale nie mam co prosić M. o kupno zupki chińskiej, bo skończy się wykładem o truciu naszego dziecka ;D Czasem czuję się jak inkubator, bo: "moje dziecko musi zdrowo jeść". O losie, z tymi chłopami...

reklama
mam pytanie odnośnie tej całej glukozy. Któraś z Was robiła je na NFZ? Jeżeli tak, to trzeba mieć swoją kupioną w aptece glukozę, czy dostaję ją na miejscu?
Sama też się zastanawiam jak to jest jak się idzie na nfz do badania cukru czy trzeba mieć swoją glukozę czy nie.
A jaka to ma być glukoza?
Zupy vifona to wiadro glutaminianu sodu więc nie szalejcie z takimi "dobrociami"

Do góry