reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Ursula mąż wspominał o jakimś wyjeździe na weekend, bo wszyscy mu to powtarzają, ale ja na razie nie chcę.. codziennie chodzę na cmentarz, czasem nawet 2-3 razy dziennie, nie chcę wyjeżdżać i zostawiać mojego Aniołka samego :-(

Dziewczyny, macie racje, odwiedze moją ginekolog, na ip chyba nie ma powodu, wczoraj sie polalo ale dziś to juz resztki brązowe z sluzem, uspokaja mnie kopiące maleństwo, zdarzyło mi sie juz plamic lekko po sex. Na wszelki wypadek leże. Zawine mojego Ł z pracy bo nawet nie ma mnie kto podrzucic..
Czekoladko, pięknie wyglądałas cudne zdjęcia, gratuluję. Co do tych skurczy - kulek na brzuchu ja to odczuwam tez, lekarka mówiła że jesli nie zdarza sie czesto nie nalezy sie martwić. Ja to odczuwam tak jakby mały główka lub pupka sie wypinal.

A jeśli chodzi o płeć, to jestem chyba dinozaurem, bo ja przy dwóch ciążach nie chciałam wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka - wolałam się dowiedzieć przy porodzie. Tym razem też dam radę powstrzymać ciekawość. Rodzina i niektórzy znajomi mnie przeklinają, ale ja uparta jestem ;)

Mój N pod tym względem też należy do grona "dinozaurów" ;) Ale mi się wydaje, że podczas najbliższego USG samo wyjdzie - jeśli Maluch się odpowiednio ustawi to lekarz nie będzie musiał nawet nic mówić na ten temat. Ja chyba wolałabym wiedzieć, bo mam przeczucie, że to chłopak i tak się do niego (/niej??) zaczynam zwracać. Jeszcze się za bardzo przyzwyczaję i po porodzie przeżyję szok ;-)

Czekoladka początkowo miałam dziennie po ok 5 skurczy i po 4 dniach poszłam do lekarza który mnie uświadomił, że szyjki prawie nie mam, aktualnie przy braniu leków 2-3 skurcze dziennie nie powinny mi zagrażać. Jeśli czujesz się mocno zaniepokojona, to idź, będziesz spokojniejsza. Jeśli wizytę masz "na dniach' to może poczekaj. Zobacz jak będzie dziś czy coś poczujesz czy nie.
Martula nic na siłę, przyjdzie dzień gdzie może po prostu sama mu powiesz że masz na coś ochotę czy to wyjazd czy spacer czy kolacja w knajpie. Nie słuchaj jeśli ktoś Ci mówi że przesadzasz, ludzie nie wiedzą co mówią...

justyn.ka- Możesz napisać do niej wcześniej sms ja tak zawsze do niej pisze i chyba w tym przypadku tez napisze i odpisuje zaraz ale dla ciebie lepiej sie do niej udać przyjmie cie bez kolejki.
Ja odczułam narazie jeden ten skurcz a ty ??

Jolka6621 no ja też zwykle te badania jakoś tak zapodzieję na chwilę a teraz do pudełka i będą w jednym miejscu :))
andzia86 no to dobrze że Twój G znalazł sposób na dostęp do netu :)) bo wiem jak to uzależnia :)
nonek90 no naprawdę dobrze że nic się nie stało :) a teraz trzymaj się poręczy jak schodzisz po schodach :)
akaiah hehe ja niestety zawsze chciałam częściej niż mój M :( i taka kara to by mnie załamała a nie jego ;) ale teraz jakoś mi się nie chce :( tzn. wolę bardziej w dzień i rano a mój woli wieczory, a ja wtedy padam :(
melonowa89 spróbuj z migdałami albo mlekiem podobno działa ale sama nie sprawdzałam.....jeszcze pewnie mnie to czeka :(
i_carrie ale niespodzianka :D ja chciałam dziewczynkę a mam podobno chłopaka i nie chciałabym aby się to zmieniło bo jakoś ciężko przechodzę takie zmiany ostatnio :( jak już jest chłopak to lepiej niech się nic nie zmienia bo będę ryczała bez sensu......wiem :D
gnosia24 co synkowi dolega?
Agatka2 trzymam kciuki żeby w sobotę była piękna pogoda :)) no i wszystkiego dobrego :))
justyn.ka jedź może do szpitala sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne.
martula1985 dobrze kochana że mąż Ciebie tak wspiera! taki mąż to skarb! pozdrów go :) i trzymajcie się :*
BabyPoznan no to fajnie że będziesz miała już wolne :) ja niestety się strasznie nudzę na zwolnieniu :( a pogoda marna :(
Myszanka odpoczywaj dużo a na zgagę podobno mleko i migdały :)
gdynianka1 straszne to co spotkało Twoją znajomą :(
rojku czekam na relację i zdjęcia :) mój M jest cały szczęśliwy że jest chłopak :) masakra jak małe dziecko się cieszy :) a już jednego ma....faceci są dziwni :) wczoraj mówi do mnie " widzisz jakiego masz męskiego męża? dwóch chłopaków zrobił" normalnie parsknęłam śmiechem :D
kamilka87 no kombinuj dziewczyno :) łazienka też jest dobra na bzykanko :D
Gusiak i bardzo dobrze że zwolniłaś tempo :) nie zawsze w domu musi być błysk! hehe u mnie błysk jest ale pod grubą warstwą kurzu ;)
basiaaa10 te naleśniki brzmią super!
czekoladka21 ciężko powiedzieć czy to był skurcz, może dzidzia się napięła.
Co do paczki z babilonu to trzeba się zalogować i przysyłają, ja zarejestrowałam się z 2 tyg temu. Na liście jest napisane że to prezenty na dobry początek :) więc może będzie coś więcej ?
Mama dała mi dziś reklamówkę ciuszków od swojej koleżanki :) ale śliczniutkie :) maleństwa takie i dla chłopca :D mam nadzieję że się nie zmieni płeć :)

reklama
gusiak88- w razie czego napisalam sms czy powinnam sie z tym zgłosić do niej i opisalam mój wczorajszy skurcz.Pisalam do koleżanki i mówiła że również takie cos miala w okolicach 20 tygodnia i lekarka powiedziala że jezeli nie zdazają sie za często to nie ma sie czym przejmować.

Do góry