reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Gdynianka - wszystkiego dobrego z okazji imienin:).

ja tez cieżko znoszę te upały:( gorąco mi niemiłosiernie. Jeszcze wczoraj wieczorem,kiedy było już troszkę chłodnej, to jakiś atak trzmieli był, czegoś takiego w życiu nie widziałam, trzeba było wszystkie okna zamknąć. Bałam się wyjść na balkon kwiatki podlac. Mam wrażenie,ze sąsiad nad nami coś wystawił na balkon, bo one właśnie tam leciały.

Pisalyscie o tej książce "Pierwszy rok życia dziecka". Ja ja dorwalam w Auchan za 42 zł.
We wtorek mam wizytę i już się stresuje :( poza tym czekam na wyniki badań i schizuje,ze coś złe będzie. Mój M. Wytrzymać ze mną nie może. Na dodatek,znowu zaczął boleć mnie staw przy palcu prawej dłoni, to, co miałam 2 tygodnie temu. Teraz smaruje juz od razu fastum, jak mi lekarz kazał i moze się nie rozwinie. W każdym razie mam skierowanie na usg tej dłoni.
Co do dżemow to w tym roku poszłam na łatwiznę i po prostu uzyłam cukru zelujacego. W poprzednich latach bardziej ambitna byłam :p no i soki truskawkowe zrobiłam,te z zeszłego roku to były prawdziwym hitem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dla wszystkich kobitek które jeszcze ruchów nie czują cytat z książki "ciężarówką przez 9 miesięcy" - tydzień 20:

Nie jestem już tak przygnębiona jak wcześniej, ale nadal nie czuję żadnych cholernych ruchów i mam po dziurki w nosie wszystkich książek, które twierdzą, że powinnam je już dawno zauważyć! Czuję się za to oszukana, bo dziecko jeszcze nie kopie i szczerze zła na autorów i autorki poradników. (...)
-Czułaś ruchy dziecka, ale po prostu nie wiesz, że to było to. Pewnie sądziłaś, że chcesz puścić bąka albo coś w tym rodzaju - mówi Beksińska. Ta to jest romantyczna!

Ja ostatnio dużo się śmieję przy okazji czytania książek i Maluch się strasznie wierci w takich momentach :-D

Czesc dziewczyny, troche was podczytuje, bo chociaz pisze na grudniowkach to ostatni termin wg usg przesunal sie na 24 listopada :-) Czy mozna sie do was czasami zakradac, czy lista juz zamknieta? ;-):blink:

nonek widze ze tez sie tutaj zakotwiczylas :-)
Mama Kangura witam sasiadke :tak:

witaj i zapraszamyyy :))

ja dziisaj odsypiam cały dzien, wczoraj było tak duszno i parno w nocy i jeszcze mieszkam na 4 pietrze :( ostatnim w bloku, i nie bylo nawet jak zrobić przeciągu. pewnie u was tak jest dzisiaj z dolnego sląska przeszło troche wyżej takze wspólczuje. bo ja miaalm u nas taka katastrofe wczoraj wlasnie a opuchlizna zkostek dalej nie schodzi czas na okłady chyba.. i spie i spie dzisiaj bo wczoraj oka nie zmruzyłam.

za to po zajęciach w szkole poszłąm bo mlodziutką kapustkę ktorą sobie zaraz udusze i i i i i i ...? fasolke szparagową !! tadaaaa :D z buleczką zrobie :D:D :-D

wczoraj z moim M robilismy listę najpotrzebniejszych pierwszych reczy dla dzidziusia i do domu, rodzielilismy listę na kilka tematów typu : wyprawka(w sensie wózek,laktator itp.), ubranka, kosmetyki, pokój wyszło nas po zaokrągleniu ok 1600zł, samych najpotrzebniejszych rzeczy. oczywiscie dojdą jeszcze jakieś wydatki..ale jak narazie jestesmy przygotowani i odłozeone pieniążki.

no to ide bo od pisania slinka juz mi cieknie a obudzilam się głodnaaaaa buziaczki kobity ;)

reklama
Koriander - czyżby też z Torunia? Zapraszamy do listopadówek :) Ja mam termin na 20, ale może być i o tydzień szybciej ;)

Rojku - jupiii edytuję drugi raz ;P

Basiu -przepis na sok na pewno wypróbuję i fajnie, że udało ci się kupić ten poradnik. ja od kilku dni go wałkuję w tę i z powrotem i jak dla mnie jest kompendium wiedzy bo w temacie "dziecko" to ja jestem zielona ;)

Ostatnia edycja:
Do góry