reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

ann ja sie z tobą zaprzyjażniam internetowo z Poznania ;-)

Gusiak ja dziś bede z toba w tym spa...juz mam zaplanowane maseczki i malowanie pazurków

jutro jade na roczek chrzesniaka Mikołaja, kupiłam mu sesje zdjeciową, odkrywcza nie jestem bo kazdemu chrzesniakowi mam 3, to kupiłam, ale to fajny prezent ;-) tak mysle. beda miec pamiatke na stare lata ;-)

ale sie najem, przyjaciółka dzwoniła że bedą swieze wedzone ryby(pstrag czy coś) i inne pyszności.
a jedziemy tam 250 km do Chojnic- któras z was niedaleko mieszka????

reklama
gusiak bo polska piłka zarówno na poziomie Ekstraklasy jak i reprezentacji jest dla koneserów. tego nie da się oglądać jak np meczy ligi angielskiej czy hiszpańskiej. Powiedz mężowi że to jest kibicowanie na wyższym poziomie zaawansowania :-p Choć sama mam chwile załamania... Dobra kończe bo ja ten temat to mogę gadać i gadać :p

botwinka wiecie ile ja się dzis uszukałam nigdzie nie było a taką miałam ochotę, ale za to dziś mam pierożki z truskawkami z śmietanką i zupę ziemniaczaną :)

Ja też jestem kibic, mój mąż gra w piłkę i chodzę z nim na każdy mecz:)

Ja też na początku czułam tylko takie "smyranie", ale wczoraj jak położyłam zimną rękę na brzuchu to poczułam pod nią słabego kopniaka. Widocznie Maluszkowi nie spodobał się efekt chłodzący :-)

Co do badan ginekologicznych ja jestem badana wewnętrznie na każdej wizycie - może to dlatego że mam infekcję grzybiczą i prawdopodobnie będę ją zaleczać do końca ciąży. USG też na razie miałam co miesiąc, ale gin powiedziała mi, że jak będę odczuwać ruchy to przestaniemy szaleć z badaniami i będzie tylko dziecku serce osłuchiwać. W standardzie ciążowym wymagane są trzy badania USG: ok 10tyg, 22tyg i gdzieś przed przewidywaną datą porodu (nie pamiętam dokładnie). Więc jeśli nic złego się nie dzieje, to nie ma co się martwić za małą częstotliwością badań.

A mi się rozwinęły początki anemii... Mięsko nie smakuje tak jak dawniej, chyba czas zacząć uzupełniać dietę tabletkami.

Miłego weekendowego relaksu, dziewczyny :-) Ja jutro wybieram się na Gdynia Blues Festival, a w niedzielę... może plaża :-)

gusiak też będę mieć botwinkę :)) miłego wieczoru zatem ja dziś może jakimś 0% się uraczę bo fakt zestaw mecz+piwo był zawsze i teraz jakoś tak mniej emocji przy wodzie :eek:
nonek kurde a mnie z każdego stoiska ta botwinka atakowała aż kupiłam :))
Magda86 niestety blisko do Chojnic ale takiej wędzonej rybki bym wicągnęła :D

Generalnie apetyt mam mega, dziś najlepiej wysłałam SMS M. - zjadłabym coś słodkiego bezę albo frytki :p
Chyba to ten etap gdzie zaczynam mieć apetyt, a co do tego że mam zgagę to znalazłam świetną metodę. Jak tylko czuję że idzie mi na takie gastryczne atrakcje biore kilka migdałków i sobie je skubię. Naprawde pomaga! Przynajmniej mi...:sorry:
Myszanka już nawet nie powiem jak strasznie zazdroszczę Ci miejsca zamieszkania :/

Myszanka- sorki, ale też bym kopała, jakby mnie kto zimną ręką potraktował:-D
Ursula- hahaha:-D zagięłaś mnie z tymi frytkami. Siedzę przed monitorem i śmieję się jak norka.

Jolka 6621, mi było strasznie ciepło i dla mnie ten chłód był całkiem przyjemny. I następstwa tego chłodu w postaci kopniaka również ;-)

ursula, a ja całe życie chciałam mieszkać blisko gór. Tak to już jest, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Narobiłyście mi ochoty na botwinkę. Też sobie chyba wkrótce zrobię :-)

reklama
nonek sto lat dla Was na tą rocznicę!

martula1985 no lot szybowcem to nie lada prezent! Mój to by chyba padł ze szczęścia :)
A tatuaż też fajny pomysł :) A pięć to planujesz tatuaży, dzieci, czy tego i tego? :p

i_carrie nogi mam dziś strasznie ciężkie, a tyle, że byłam u fryzjera i potem w sklepie, a czuję się jakbym zeszła pól miasta :)

Agatka2 przezroczysty brzuch to ekstra pomysł. Pewnie za jakiś czas coś wymyślą takiego, że teraz nawet nie myślimy, że to możliwe. Kiedyś nikt by nie pomyślał, że można dziecko będzie USG podglądnąć, a teraz to jest na porządku dziennym :)

marys25, Gusiak88 co do tych spotkań mężów, to jeszcze trochę i może założą sobie wątek "mężowie mamuś listopadowych 2013" i będą się na nas skarżyć :p że uzależnione itd.

Magda86Poznań też mam legginsy ciążowe z lidla, takie śmieszne jak perfumowane tak pachną intensywnie, ale na razie mi z tyłka lecą, bo na brzuchu się nie trzymają.

zwolineczka u mnie w szkole była dziewczyna za mnie na zastępstwo chyba i wydaje mi się, że jej tą umowę przedłużyli

DoMisia1985 no właśnie u nas w rodzinie się nas teraz pytają, czy jesteśmy smutni, że nie chlopiec, a ja na to, że mnie się widziała dziewczynka od razu :p Ale zobaczymy na USG3D na 100%, ale dopiero 26. Idziemy do takiego lekarz, który nigdy się nie myli u dzieci, które mają powyżej 8cm długości :szok:

Olutek dołączaj!

justyn.ka jak nie przejdzie, to weź może tą drugą połówkę Apapu. Ja mam niestety dni, że nawet Apap nie pomoże, więc wiem jak to jest i współczuję!

martula1985 co do ubrań to niestety, ale większość ciuszków dla dziewczynek jest różowych. Ale jak się człowiek postara, to da się znaleźć w innych kolorach :p
Sto lat dla babci!
A serio domino?

DoMisia1985 ja mam badanie wewnętrzne za każdym razem, a potem zawsze USG. Nie wiem, czy na USG przez powłoki brzuszne też się da zobaczyć długość szyjki, bo na dowcipnym się da, więc może wtedy samo USG wystarcza do tego.

ursula też dorwałam dziś czereśnie i się objadam. A brzuch od razu jak balon :)

justyn.ka ja ruchy najczęście odczuwam jakby ktoś palcem od środka stukał :)
A co do grzybów, to ostatnio w radio słyszałam, że ktoś znalażl prawdziwka, który w obwodzie miał ponad 120cm :) więc grzyby już gdzieniegdzie są.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry