reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Justynka- no w czerwcu grzyby już się czasem pojawiają:-) jeśli chodzi o kopanie, to ja na początku czułam jakby bąbelki, a teraz już o wiele mocniej. A co dopiero będzie jak dzidź podrośnie:-D no i chyba to prawda, że po słodkim dzieci się bardziej wiercą. Zjadłam nie dawno kawałek czekolady i za 5 min poczułam kopanie. Aż się ucieszyłam, bo dziś od rana bardzo spokojny był.
Co do badania, to mój lek. też na każdej wizycie mnie bada. Bez wyjątku. Aż ostatnio taka dziwna sytuacja nawet wyszła, bo nie mógł mi wybadać szyjki, bo jakoś tak głęboko była. Ale to chyba dobrze, bo się nie skraca.

reklama
Hej Dziewczyny
Jejku ale tu się dużo dzieje fajnie :-)

KingaoO gratuluję córki super ja zawsze marzyłam żeby mieć starszego brata a dwóch to już w ogóle bomba córeczka będzie miała super na pewno będzie miała w przyszłości oparcie w straszysz braciach :-)
Jolka6621 gratuluje kopniaczków, ja też nareszcie czuje coś z czym już nie mam wątpliwości że to mój skarb choć jak pochwaliłam się koleżance, która ma rocznego synka to się śmiała że taka podekscytowana jestem bo mówi że pewnie nadejdzie taki dzień kiedy będę prosić synka żeby troszkę mniej kopał :-D
marys25 to trzymamy kciuki żeby była dziewczynka, ja też sobie wymarzyłam że pierwszy chłopak a za jakiś czas dziewczynka, chłopak wyszedł ale zobaczymy jak będzie dalej, choć i tak najważniejsze żeby nasze maleństwa były zdrowe
meago mam nadzieję że dziś już lepiej się brzuchowo czujesz
avocado ja też mam wizyty co 4tyg a co gorsza tu gdzie mieszkam (Norwegia) robią tylko jedno USG między 18-20tyg a później jeśli wszystko przebiega dobrze już więcej nie robią, trochę to dziwne bo przecież są rzeczy które widać tylko na USG a jak w porę się o nich dowiemy można zareagować wiec trochę się stresuję i chyba będę musiała prywatnie coś poszukać o ile tu w ogóle jest coś takiego jak prywatne USG. To i udanej i romantyczniej rocznicy życzę no i wszystkiego najlepszego z tej okazji i 100lat razem !
rojku również gratuluję córeczki, chyba jednak w listopadzie to dziewczynki rządzą, super!
gdynianka1 zdrówka dużo i trzymam kciuki za wizytę poniedziałkową
melonowa89 a ty wyśpij się kobieto póki możesz :-D i również udanej rocznicy życzę i wszystkiego najlepszego z tej okazji i 100lat razem !
martula1985 super prezent na rocznicę dzidzia
Gusiak88 rozumiem że Ci smutno że mąż wyjechał, mój też dość często wyjeżdża niestety i wtedy jest mi mega smuto bo tu na Obczyźnie mieszkamy pół roku więc nie mamy tu znajomy a co dopiero przyjaciół no i rodzina cała też w PL została
i_carrie kurcze ja na razie nie mam problemów z nogami ale chyba muszę dopisać taki krem do mojej listy zakupowej w PL bo tu chyba bym nie potrafiła znaleźć czegoś takiego

Agatka2 zdrówka dużo, też z moim M niedawno się śmiałam że pewnie niedługo kobiety w ciąży będą jakieś elektrody na brzuchu nosić i będą mogły swoje maleństwa 24h na dobę na telewizorze oglądać
zwolineczka niestety sama się nie znam na takich poradach prawnych ale mam koleżankę w PL która jest kadrową i sama niedawno dziecko urodziła więc zna się na tym dobrze, napiszę do niej maila i zapytam czy by nie zgodziła Ci się pomóc.
kamilka87 to przez powodzie zamknięte przedszkole? A co do krwotoków to ja też miałam i się martwiłam że jakiś witamin mi może brakuje ale lekarz powiedział mi żeby się nie martwić że czasem tak jest bo ogólnie mamy więcej krwi i rozszerzają się naczynia krwionośne w nosie, co prowadzi do osłabienia ich ścian i sposobu zapobiegania temu nie ma.
DoMisia1985 dużo cierpliwości do Basi
Olutek90 również witam serdecznie
justyn.ka współczuje bólu głowy ja mam trochę dziwny sposób na ból głowy w ciąży… zawiązuje sobie mocno chustkę na głowie bo jak mi coś uciska to mniej boli bo nie chce brać żadnych leków. A tak w ogóle to myślę że te przesądy z wyglądem itp. nie zawsze do końca się sprawdzają, mnie np. w ciąży od mięsa kompletnie odrzuciło i wszyscy mi mówili że będzie córa a to nie prawda bo będzie syn a mięsa nadal praktycznie nie mogę jeść
nonek90 gratuluje udanej wizyty no i szkoda że udało się dzidzi między nóżki zajrzeć, ale najważniejsze że wszystko ok. Nasz mały już w 13tyg pokazał siusiaka :-D choć bałam się że to niepewne skoro tak szybko ale wczoraj się potwierdziło że będzie Adrianek

Ale się rozpisałam :-) No mam nadzieję że uda nam się choć tak wirtualnie zaprzyjaźnić bo tak jak pisałam czasem tu na obczyźnie czuję się mega samotna a taka rozmowa z Wami bardzo mi pomaga :-)

Ja też żegnam się do poniedziałki i udanego weekendu Kochane Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
No i faktycznie robaczywka :( ale obok sa juz dwa małe poobserwuje poczekam ;)
Co do ruchów mam nadzieję że w krótce już nie będe mieć wątpliwości. Bo to pykanie już mnie stresuje chcialabym już czuć te zamaszyste kopniaki bylabym spokojniejsza.
Mój luby za chwilkę będzie w domu zdał dziś jakiś bardzo ważny egzamin na szkoleniu więc będziemy świętować :-D Uciekam do wieczorka, trzymajcie się

Ann17 no no niezły elaborat walnęłaś :-D fajnie, chyba o nikim nie zapomniałaś, ja tak samo jak Ty próbuję się wirtualnie skumplować, ale jak widać ciężko to idzie :-p co prawda mam na miejscu rodzinę, znajomych ale głównie na weekendy bo w tygodniu wszyscy zabiegani i zajęci, obecnie w tygodniu jedyną rozrywką dla mnie są książki, tv, domino i to forum :-p

Również życzę miłego weekendu :-D
zajrzę tu może jeszcze jutro rano a po południu jadę na 70 urodziny mojej babci ukochanej, ale będzie balanga! :rofl2: jeszcze nie wiem co mam na siebie włożyć...

Mój niestety ma taki zawód że musi czasem gdzieś pojechać, w Polsce tak mi to nie przeszkadzało bo miałam tam rodzinkę, przyjaciół i znajomych przy sobie a tu zostaję całkiem sama, jak synek się urodzi to też na pewno będzie już inaczej pewnie przy nim zapomnę co to nuda i samotność :-p

Dobra już naprawdę muszę lecieć do poniedziałku dziewczęta!

martula za późno przeczytałam i wciągnęłam cały kilogram :D
justynka też nie wiem czy coś czuję czy nie, coś szura, jakby wibruje czasem, smyra...ale czy to Dzidź to ja nie wiem, denerwuję się bo ostatnio źle się czułam i nie wiem czy z maleństwem wszystko ok a jakby tak kopnęła mnie zmora moja to bym była spokojna :)
No miłego weekendu dziewczyny, mama do mnie ma zaraz wpasć obiad ugotować żebym przy garach nie stała.
Czuję się dobrze rano brzuch był twardy, potem przeszło, nawet nie boli co jest miłą odmianą po ostatnich dniach. Będzie dobrze choć chyba do końca będę z dystansem podchodziła do swojej zwiększonej aktywności :/

gusiak ja już swojego wychowałam ;) z resztą poznaliśmy się w okolicy ME w piłce nożnej a ja codziennie od 15 w barze z kumplami siedziałam do 22 bo wszystkie mecze grupowe ogladaliśmy i chciał nie chciał przychodził. Potem jak zamieszkaliśmy razem to pierwsze co wykupił mi Canal+ żebym Ligę mogła oglądać ;) Nadal to ja wiem kiedy, gdzie, o której i z kim gramy ale gdyby mi zmienił kanał...to by był ostatni raz jakby miał pilota w ręku ;)

reklama
Do góry