reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

I ja sie witam i dolaczam do was niesmialo:-D
Test odwazylam sie w koncu zrobic 11.03 i bylam w ciezkim szoku jak zobaczylam 2 kreski. Robilam ten test w srodku dnia wiec tym bardziej sie zdziwilam i potem zrobilam jeszcze 2 i oba pozytywne, choc kreski troche slabsze. Taka rozemocjonowana polecialam do apteki po te testy elektroniczne. Zrobilam jeden i wyszedl pozytywny, potem przez nastepne 2 dni dla pewnosci tez robilam i wychodzi na to ze rzeczywiscie fasolka tam jest:-). W piatek bylam u lekarza, ale narazie tylko wklepal moje dane do komputera, a USG pewnie dopiero grubo po swietach. W kazdym razie wstepny termin mi lekarz wpisal na 09.11. Strasznie bym chciala zeby juz bylo pomiedzy 10-12 tygodniem i zeby juz bylo po USG, ktore potwierdzi, ze wszystko jest dobrze.
Mam takie hustawki nastrojow, ze sie wykoncze. Raz jest pelnia szczescia, a za chwile dol ze na pewno sie nie uda.
Z dolegliwosci to bola mnie piersi, pobolewa brzuch i plecy, jestem ospala, zakrecona, brzuch mam wzdety i nad ranem budzi mnie takie ciezkie uczucie na zoladku. Gorzej tez sypiam w nocy mimo tego, ze jestem bardzo senna.
Rozpisalam sie okropnie, ale jeszcze musze dodac skad we mnie tyle emocji. Tak wiec mamy juz w domu wspanialego pieciolatka i o rodzenstwie dla niego myslelismy od 2 lat tyle, ze ja bardzo przytylam od ostatniej ciazy, okres mi zanikl, a lekarze stwierdzili PCO. Udalo mi sie tutaj w UK wywalczyc wizyty u specjalistow, nawet moj maz sie ostatnio przebadal i na 10.04 mielismy wizyte w klinice bezplodnosci, a tu sie okazuje ze bede to chyba musiala wszystko odkrecic ;).
Rok temu zawzielam sie bardzo na moja nadwage. Zaczelam stosowac diete i biegac na silownie. W ciagu tego roku udalo mi sie zgubic ponad 40kg i w styczniu i lutym dostalam pierwszy normalny okres od wielu lat bez zadnych wspomagaczy. Ucieszylam sie, ale watpilam w to ze mam owulacje, a tu taka niespodzianka. W zwiazku z tym ciezko mi w to wszystko uwierzyc i boje sie cieszyc;-). Ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze i ze ten moj maly cudzik zechce juz z nami zostac:-).
Jeszcze raz przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale musialam gdzies to wszystko wywalic. Nie zmuszam do czytania;-).

reklama
Moze i ja sie przedstawie,mam 29 lat , to moja 3 ciąza,mam juz 2 synków..o ktorych z mezem staralismy sie po roku...teraz za 1 razem w 9-10 dniu cyklu przy 29 cyklach..udało sie, 6 dni przed@ test nie pokazała nic,dopiero w niu @ 2 słaba kreska...nie ukrywam, ze marze o córci, ale oby zdrowe to najwazniejsze oczywiscie..wizyte u gin mam na 28 marca,mam nadzieje, ze to rozsądny czas, termin @ miałam na 14 marca..objaów jako takich brak,jedynie zmiana nastrojów z euforii do załamania, apetyt na sledzie, i czasem bole jak na @...a jak u Was z objawami,moze u mnie jest jeszcze za wczesna ciąza.?

Dzień dobry, Dziewczyny! Kolejna koszmarna noc za mną. od tygodnia budzę się prawie co godzina przez całą noc, o 5, najpóźniej 5:30 oczy jak pięć złotych i nie ma mowy o dalszym spaniu. Nie wiem co mi się porobiło, bo wcześniej budzik nieraz po trzy razy przestawiałam, żeby chociaż ciut dłużej podrzemać =D
A jak Wam zaczął się dzionek?

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie :)

A ja wczoraj miałam straszne mdłości, w nocy również się strasznie kręciłam, a córeczka już o 7 rano wstała :( Na szczęście dziś mdłości minęły i nawet się kawy napiłam bez problemu :) Dzień piękny, ale zimno, już nie mogę doczekać się tego ciepełka wiosennego. Wizyta w czwartek - już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że już będzie serduszko...

Witam , nie wiem czy to odpowiedni czas do was dołączyć ale dwa testy i dwie cienkie kreski , już nie pamietam jak to jest bo ja wogóle to dinozaur jestem mój najstarszy syn 10 grudna skończył 18 lat.:szok::szok::szok::szok:

Witam wszystkie nowe, przyszłe mamusię.Faktycznie Nas dużo się zrobiło.
Wczoraj od rana chodziłam taka śpiąca, zmęczona, że musiałam się położyć, bo nie dałabym rady. Po południu byliśmy na chrzcinach u męża bratanicy. Powiedzieliśmy o ciąży. Szwagierka powiedziała mi, że właśnie tak myślała bo niby przytyłam(?!) Ale faktycznie, chyba trochę spuchłam, bo waga jak na razie ta sama.
Dzisiaj pospałam trochę dłużej, mąż bawił się z Antosiem, więc mogłam poleżeć:tak:.

reklama
Tak się naczytałam o Waszych mdłościach, że dzisiaj rano mnie też zaczęło mdlić ;) Ale jako, że pogoda u nas piękna to postanowiłam zgarnąć psy i pojechać do stajni pomiziać konia a potem pójść na spacer - zadziałało rewelacyjnie, mdłości brak a humorek bardzo się poprawił :) Życzę wszystkim miłego popołudnia :)

Do góry