reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Mamo kangurka hmm ja tez sama siebie w tylek musialam kopnac.. ale nadgonilam troche reszte jutro :rofl2:

Wiecie co mialam dziwna sytuacje od roku mieszkamy w niemczech... i wyprowadzilismy sie z polski z wynajmowanego mieszkania.. a dzis do mnie dzwoni kobieta czy rozmawia z pania K i czy mieszkanie na Orkana jest aktualne:confused: z jakiej paki ona do mnie dzwoni? i skad ma numer???

Wiecie co jesli chodzi o zabawki do wozka to mnie kiedys okulistka zakazala mowila ze dzieci majac na jednej wysokosci zabawke tylko na nia patrza nie cwicza wzroku nie patrza blizej dalej i czesto jest to wizna jakiegos zezowania... wiec do wozka jak dawalam zabawke to tylko taka jak juz ja mogl chwycic i obejrzec sam w lapkach a tak to mata i gryzaki i przedewszystkim w kolorach ktore daja bodzce dla dziecka :tak: czyli pierwsze to w kolorach czarny bialy czerwony:)

reklama
Witam sie w zlym humorze. Dostalam wyplate z ZUS i nie wiem za jaki okres jest ale to tak polowa mojej pensji i sie zalamalam. Zdazylismy juz w ikei czesc wyplaty M wydac i moja miala byc na reszte oplat, ale z ta wysokoscia to nie starczy nam na oplaty, a ja musze zaplacic za obrone w tym miesiacu i generalnie to jest bardzo kiepsko.

Annie przeczytalam o psiaku i odrazu sie rozryczalam, pamietam jak moj Maly chorowal i dlugo sie zastanawialismy co robic az w koncu odszedl u mamy mojej na rekach :( i jak patrze teraz na moja glupiutka sunie ktora pilke rozgryzla w drobny mak to nie wyobrazam sobie ze moze jej zabraknac! Przesylam Ci duzo sily!!!

Ja mam jedna grzechotke z kawalkiem gumy? do gryzienia, jednego zolwia z czyms grzechocacym w srodku to maskotka i misia z ikei. Planuje kupic zyrafke do gryzienia i na wozek/fotelik tez cos, mialam upatrzone wlasnie bialo czarno czerwone ale w uk a w tym momencie nie stac nas na to, a jeszcze musze kolezance przelac za moje zakupy no to generalnie brakuje nam na kredyt, mieszkanie i w ogole moge zaczac tynk obrywac a jeszcze badania musze zrobic, lekarz :-( nic tylko wyc!

Widze, że u wszystkich problemy finansowe. U nas ten remont sypialni będzie kosztować. Mieliśmy kupowac meble na raty, a tu wyszło że wszedzie takie liche, wiec robimy na wymiar i będzie to kosztować i w sumie się denerwuje bo tyle wydatkow, a wypłaty są jakie są;/ Ale idzie zima tak zawsze jest :) Musimy wszystkie optymistycznie myśleć:)

laperedhil ja też tak miałam i moja ostatnia wypłata z Zusu to 130 złotych :baffled: zadzwoniłam i Pani mi powiedziała że moje L4 jest z przełomu miesiąca i wypłata jest rodzielona na dwie części... jedna część jest płacona za okres do 20-go a pozostała częśc do końca każdego miesiąca. Jak dla mnie bezsens ale zobaczysz że Ci dopłacą pewni w późniejszym czasie.

Widzę, ze wszystkie mamy problemy z kasą...Ja dziś idę poprawiać moje l4, bo wg pani kadrowej pesel jest nieczytelny, a wg mnie czytelny bardzo. I póki co mam wstrzymaną wypłatę dopóki nie dostarczę poprawionego:crazy:

reklama
No kasa leci jak woda :no: ja dodatkowo staram sie jakoś mojej mamie pomóc bo po 30 latach pracy zarabia 1500 złotych :no:
wiecie co może by założyć wątek w którym opiszemy wszystkie formalności jakie można załatwić przed i po porodzie? zasiłki, gdzie co zgłosić i inne takie... wszystko byłoby w jednym miejscu i może byłoby łatwiej?

mnie to bieganie po urzędach przerażało i wkońcu się zmobilizowałam i podzwoniłam co gdzie i kiedy dostarczyć i jestem w miarę na bierząco to mogę Wam trochę podopowiedzieć :)

Do góry