reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Wiecie co jeśli chodzi o cc, to kolejny plus, że jak planowane to zazwyczaj ze 2 tygodnie przed terminem :) A ta końcówka jest przynajmniej dla mnie męcząca. Jak jeszcze ktoś bywa "przeterminowany" z tydzien, to jest az 3 tygodnie roznicy, a dla takiej ledwo chodzącej, to jest bardzo dużo.

reklama
Mam już wyniki...
ALT 96 (norma <45)
AST 51 (n.<31)
Bilirubina 4,6 (3,4-21)
Dodzwoniłam się do mojego lekarza i mam zrobic jeszcze fotostaze alkaliczną o ile dobrze go zrozumiałam. I w trybie pilnym w środę na wizytę.

jolka6621- to znaczy że masz ale słabą i pewno dostaniesz jakieś leki do domu a od kiedy cie swędzi ? Mi nie wyszło nic a też mnie swędzi.Tyle ze ja noce przesypiam bo mnie wtedy nie swędzi.

czekoladka- zaczęło mnie swędzieć jakoś na początku zeszłego tygodnia. Swędziało tylko wieczorami i to delikatnie. Później coraz mocniej, a dziś w nocy to był dramat :-( i jak tak czytam o tej cholestazie w necie, to już mam przyczynę tych moich wymiotów...

jolka6621- musimy sobie z tym jakoś poradzić z tym swędzeniem. Nie wiadomo co mi jest jak nic nie wyszło ale tak jak pisała meago że może za wcześnie i też to mam. Ale mam nadzieje że będzie dobrze i dobrze jak wcześniej się to wykryje. Słyszałam że jest nawet 600 ponad norme albo i 1200 i normalnie urodziły i dzieci zdrowe.
Mi ginekolog mówiła ze dziecko może naciskać na wątrobę i temu tak może być

Czekoladka- jeśli Cię swędzi od niedawna, to może zrób sobie np. za tydzień te badania jeszcze raz, bo mnie swędzi 2 tyg. i wyniki już mam większe. Mam nadzieję, że ta fotostaza mi wyjdzie w miare ok...

jolka6621- no mnie jakoś od niedzieli czy poniedziałku swędzi ale ja nadal mam nadzieje ze to nie to. Bo wyniki miałam niskie wiec nie wiem ja mam jutro wizyte u ginekolog i zobaczymy co postanowi. A swędzi cie np. w dzień ??
A to ma być fosfataza alkaliczna

Jolka przykro mi ze wyniki nie sa dobre ale meago mam nadzieje troche Cie uspokoila i bedzie dobrze :tak:

ja dzisiaj bylam na miescie po skierowanie do edokrynologa i za tydzien wizyta.
Po drodze skoczylismy do almy po sliwki na ciasto i wracajac do auta na parkingu wpadlam pod SZLABAN! gdyby nie maz to by mnie walnal w srodek glowy i bym sie zgiela wpol, a tak to mam reke podrapana i oko/ brew jakby mi ktos $^%%$# :-( i boli mnie spuchnieta sliwa!
nowy katalog ikea juz jesy w moich raczkach ;-) ale jedno taniej inne drozej - na same *******y meblowe potrzeba nam ok 5000 a nie mamy niestety i nie zapowiada sie na to :-( ale damy rade

pozdrawiam mamuski i jak widac uwazajcie na siebie wszedzie!

reklama
Do góry