reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Mama Kangura dzięki za radę, tak chyba będę musiała do tego podejść.
Dziewczyny , nie wiecie jak jest z materacykami do łóżeczka, bo ja mam takie łóżeczko niewymiarowe, materacyk powinien być tak do niego 125x65. A z tego co się orientowałam w necie to raczej standardowo 120x60 i 140x70.

Jolka a na podłogę jakie do tego masz?
Czy wiecie co z Gdynianką bo już dawno się nie odzywała, a jakoś nie pamiętam czy miała gdzieś wyjechać?

Martula, wiem co czujesz akurat w tym aspekcie, poroniłam w sierpniu, a we wrześniu siostra mojego męża zaszła w ciążę. Ledwo, co zrozumiałam co się stało, to takiej niedoświadczonej i niedorosłej dziewczynie się udało, jest 3 lata młodsza, niby ma te 19 lat już, ale reprezentuje 10-latkę, mimo, że jest już mamą...
Przed bardzo długi czas moi teściowie wiedzieli co u mnie się dzieje, bo im mój mąż mówił, ja nie mogłam tam jechać, bo Ona tam była, nie mogłam na Nią patrzeć, a ta zazdrość doprowadzała mnie do obłędu.
Będzie dobrze Kochana, uwierz :*

maagsiaa i martula - nie wiem co czujecie bo ja zaszłam w ciąże za pierwszym razem i ani razu nie poroniłam ale napewno to musi być straszne, sama bym nie chciała tego przeżyć.

ja dziś zamówiłam dwa rożki i pościel z ochraniaczem na szczebelki-
posciel.jpgrozek1.jpgrozek2.jpg

martula- jak ja uwielbiam patrzec na twojego kudłatego- jest boski

witam nowe mamusie ;-)

Załączniki

• posciel.jpg
    posciel.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 41
  • rozek1.jpg
    rozek1.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 37
  • rozek2.jpg
    rozek2.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 41
andzia - ja z wózkiem zrobiłam tak, że najpierw pojechałam do sklepu z dużym asortymentem i spisałam te, które mi się podobają i wydają się sensowne, potem weszłam na ranking wózków i patrzyłam, jakie mają opinie, a potem znów do sklepu, żeby wybrać tę opcję idealną :-)
melonowa - mam nadzieję, że już dobrze się czujesz?
MamaKangura - mnie też się pościel taka ogromna wydaje i nie wiem, jaki zamiennik znaleźć:sorry:
czekoladka, MagdaPoznań - bardzo ładne zakupy:-)

Witam nowe mamunie :tak:

martula Kudlaty jest przeslodki! z jedzeniem to mu sie odmieni jeszcze 3 razy ;) i psycholog wiesz nie da Ci rad,On tak naprawde ma Ci pomoc samej sobie to poukladac wszystko. Ale bedzie dobrze kochana! Masz malego pomocnika w niebie, ktory bedzie czuwal nad Toba! A my trzymamy kciuki za Twoje szczescie!

Reszcie zapomnialam co odpisac :p

Szczotka dla dziecka - nam na szkole rodzenia mowili ze ma byc sztuczna.
Gruszka - lepiej uzywac aspiratorka ponoc w gruszcze zarazki sie gromadza i ciezko sie ich pozbyc, ale nie ma znaczenia jaka. Gruszka to gruszka ;) Pewnie dobrze miec i to i to :tak:
Termometr - blagam pomozcie wybrac jakis dobry :tak:

wlasnie wtryniam paczke jezykow :tak:

Poukladalam dzisiaj ciuszki, posegregowalam rozmiarami i sama nie wiem czego mam za duzo a czego za malo :-p 2 kartony narazie poszly do schowka, a rozmiary do 68 zostaly w domku.

a znalezione na pazdziernikowkach :-p Wspólne Odkrywanie

reklama
Do góry