reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Mama Kangura dzięki za radę, tak chyba będę musiała do tego podejść.
Dziewczyny , nie wiecie jak jest z materacykami do łóżeczka, bo ja mam takie łóżeczko niewymiarowe, materacyk powinien być tak do niego 125x65. A z tego co się orientowałam w necie to raczej standardowo 120x60 i 140x70.

Jolka a na podłogę jakie do tego masz?
Czy wiecie co z Gdynianką bo już dawno się nie odzywała, a jakoś nie pamiętam czy miała gdzieś wyjechać?

Martula, wiem co czujesz akurat w tym aspekcie, poroniłam w sierpniu, a we wrześniu siostra mojego męża zaszła w ciążę. Ledwo, co zrozumiałam co się stało, to takiej niedoświadczonej i niedorosłej dziewczynie się udało, jest 3 lata młodsza, niby ma te 19 lat już, ale reprezentuje 10-latkę, mimo, że jest już mamą...
Przed bardzo długi czas moi teściowie wiedzieli co u mnie się dzieje, bo im mój mąż mówił, ja nie mogłam tam jechać, bo Ona tam była, nie mogłam na Nią patrzeć, a ta zazdrość doprowadzała mnie do obłędu.
Będzie dobrze Kochana, uwierz :*

maagsiaa i martula - nie wiem co czujecie bo ja zaszłam w ciąże za pierwszym razem i ani razu nie poroniłam ale napewno to musi być straszne, sama bym nie chciała tego przeżyć.

ja dziś zamówiłam dwa rożki i pościel z ochraniaczem na szczebelki-
posciel.jpgrozek1.jpgrozek2.jpg

martula- jak ja uwielbiam patrzec na twojego kudłatego- jest boski

witam nowe mamusie ;-)

Załączniki

• posciel.jpg
    posciel.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 35
  • rozek1.jpg
    rozek1.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 33
  • rozek2.jpg
    rozek2.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 37
andzia - ja z wózkiem zrobiłam tak, że najpierw pojechałam do sklepu z dużym asortymentem i spisałam te, które mi się podobają i wydają się sensowne, potem weszłam na ranking wózków i patrzyłam, jakie mają opinie, a potem znów do sklepu, żeby wybrać tę opcję idealną :-)
melonowa - mam nadzieję, że już dobrze się czujesz?
MamaKangura - mnie też się pościel taka ogromna wydaje i nie wiem, jaki zamiennik znaleźć:sorry:
czekoladka, MagdaPoznań - bardzo ładne zakupy:-)

Witam nowe mamunie :tak:

martula Kudlaty jest przeslodki! z jedzeniem to mu sie odmieni jeszcze 3 razy ;) i psycholog wiesz nie da Ci rad,On tak naprawde ma Ci pomoc samej sobie to poukladac wszystko. Ale bedzie dobrze kochana! Masz malego pomocnika w niebie, ktory bedzie czuwal nad Toba! A my trzymamy kciuki za Twoje szczescie!

Reszcie zapomnialam co odpisac :p

Szczotka dla dziecka - nam na szkole rodzenia mowili ze ma byc sztuczna.
Gruszka - lepiej uzywac aspiratorka ponoc w gruszcze zarazki sie gromadza i ciezko sie ich pozbyc, ale nie ma znaczenia jaka. Gruszka to gruszka ;) Pewnie dobrze miec i to i to :tak:
Termometr - blagam pomozcie wybrac jakis dobry :tak:

wlasnie wtryniam paczke jezykow :tak:

Poukladalam dzisiaj ciuszki, posegregowalam rozmiarami i sama nie wiem czego mam za duzo a czego za malo :-p 2 kartony narazie poszly do schowka, a rozmiary do 68 zostaly w domku.

a znalezione na pazdziernikowkach :-p Wspólne Odkrywanie

reklama
Do góry