reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

laperedhil łóżeczko super, wygląda na solidne. Mi też marzy się białe łóżeczko, jeśli jednak dostanę w spadku to będę miała koloru drewna, ale cóż :)
na termometrach się nie znam.

Mam pytanie do mam - w jakich temperaturach pierzecie ubranka swoich dzieci i czy używacie specjalnego programu dziecięcego czy zwykłego? Moja pralka ma jakiś dziecięcy ale trwa ponad 2 godziny, chciałabym na krótszym prać.
I pytanie drugie, co robicie z ubrankami, któe pojedynczo stopniowo dzidzia zaplami, a nieładnie pachną, np. ulaniem lub kupką, jeśli się zdarzy. Chodzi mi o to, że dopóki nie uzbieracie kilku rzeczy, żeby pranie wstawić, to gdzie je składujecie, żeby w domu nie śmierdziało? Macie jakieś osobne pojemniki czy namaczacie, zapieracie itp. Jak z tego wybrnąć? :)

reklama
aaga84 ciekawe co dostaniesz ;p ja dostalam ciuchy od cioci ;p podobno mialy być takie cudne ze szok heh a okazaly się przecietne „do domu lub na dwór” wyobrazcie sobie ze moja ciocia ma nadal ciuszki po mojej kuzynce która ma 36 lat i te ciuchy sa z cena hehehe
laperedhil śliczne łóżeczko, udanego grilla

melonowa mam nadzieję, że nie będzie to super sprane itp. Ale zawsze to jakaś pomoc. Wiadomo dla gości czy do lekarza ładniejsze trzeba kupić, ale jakbym siedziała cały dzień w domu i tylko przebierała dziecko 5 razy po ulewaniach, to i takie się przyda. Ogólnie mam szczęście, bo kilka bliskich mi osób miało już małe dzieci i same oferują pomoc w wyprawce. Ale wiadomo, że i tak resztę trzeba będzie po swojemu kupić. Dlatego też zwlekam z wyprawką, bo nie wiem, co dostanę...

Ok, zmierzam do koleżanki, miłego dnia

dzieki dziewczynki, to lozeczko przeszlo przynajmniej 2 dziewczyn ;) i dlatego mysle o przemalowaniu go :) ale dostaniemy je do domu dopiero jak pokoj pomalujemy, a ze spi tam M siostra to poki co nie ma mowy o malowaniu. Kolor ktory wybralismy okazal sie fuj, dobrze ze probke wzielismy i teraz szukamy dalej :tak:

wcale nie wygladam kwitnaca w ciazy... jakas szara podpuchnieta :-( M mowi ze piekni mi z brzuchem, to juz nawet nie o te kg chodzi bo wiadomo po ciazy to juz zalezec odemnie bedzie czy cos z soba zrobie, ale ta buzia wiecznie zmeczona i te krostelunie wszedzie!

wlasnie aaga bo ja nie pomyslalam ze na ciuchy mlodego to trzeba miec osobno jakis kosz :szok:

Cześć Mamusie:-)
Laperedhil łóżeczko śliczne.Ja osobiście bym go nie przemalowywała na biało bo nie cierpię białych łóżeczek,mebli.Ja kocham naturalne drewno:-D

aaga moja siostra zapierała i suszyła nad wanną a pózniej jak się uzbierało prania to pralkę odpalała.Ja miałam w łazience kosz wiklinowy który stał na naszym koszu na brudy i tam wrzucałam brudne ubranka syna.
Teraz włączam pralkę na szybki program bo te ubranka wymagają odświeżenia a nie prania bo są brudne:-)
A nowe ubranka włączam na szybki program 30 minutowy.

Ja też miałam koszmarną noc nie wiele spałam.R pojechał wczoraj do swoich rodziców i wraca dopiero dziś po południu.Zamiast się wyspać bo cała wersalka moja to ja się jak kwoka na grzędzie nie mogłam ułożyć.

Ja mam taki koszyk na ubranka Lenki(brudki)
kosz-wiklinowy-kpl-5-szt.jpg

Ostatnia edycja:
laperedhil bardzo fajna torba. Jak wybierałam swoją, to tą też brałam pod uwagę i też ją ze stanów ściągnęłam, bo u nas są dwa prawie dwa razy droższe.

A co do łóżeczka, to jest z tym trochę roboty. Trzeba to najpierw przynajmniej zmatowić, a już z tym trochę roboty, bo jednak te szczebelki to mozolna robota. Ale nam się udało, więc i Wam się uda, jak się zaweźmiecie.
Ja z kolei zupełnie na odwrót niż brackiee uwielbiam białe meble. Nie wszędzie, ale u dzieci akurat wyglądają bosko :)

ja też lubię białe mebelki i zwłaszcza w dziecinnym pokoju :tak:

my jutro mieliśmy jechać po kanapę do Agaty ale auto nam wczoraj zdechło i nici z tego :no: a Łukasz wziął specjalnie dzień wolny żeby to załatwić

na pocieszenie wózek przyjdzie już w przyszłym tygodniu :happy:

i kupiłam sukienkę na wesele w New Look - co prawda w dziale Plus Size ale mam to gdzieś

282659001.jpg

podrasuję ją kolorowymi dodatkami i będzie ok :tak:

Załączniki

• 282659001.jpg
    282659001.jpg
    3,1 KB · Wyświetleń: 38
Witam Was kochane..byłam dziś w Biedrze, są znów torby dla mam na przbory dla malucha.Inne niż te ktore wczesniej widziałam, wydaje mi sie, ze jest wiekszy wybór dla chłopca, sa tez troszke drozsze, bo chyba po 24z.Jest tez płyn 1 litr Jonsona body Care są trzy zapachy, ja wziełam ten Spa zielony za 12.99zł.Jesli ktos uzywa kremów Veet do golenia, to sa po 14,99zł duze opakowania,opłaca sie bo zazwyczaj sa koło 30zł takie opakowania.Ja oczywiscie sie zaopatrzyłam, bo od dawien dawna je uzywam do depilacji miejsc intymnych.Starsza takie opakowanie na baaardzo długo.

Interesuje sie troszke makijazem i ogolną kosmetyką ciała. I któras z dziewczyn pytała kiedys o maseczki do twarzy z Avonu, ponoc są ok. Ale jesli moge cos polecic to z Ziajka ma tez serie maseczek i sa super.

Dycham dzis jak ryba na brzegu, nie moge złapac powietrza, chyba znów przez ta pogode...ja chce juz listopad, bo czuje sie jak morswin ;/

ja też czuje sie otyła już
masakra, mam problem z akceptacją siebie nie tyle w lustrze co jak zobacze zdjecia
wczoraj marudziłam mezowi, bo na roczku robili foty i jak sie zobaczyłam z boku to o matko....
a on a jak masz wygladac w ciazy?
no niby wiem, ale mam dola czasami o to.
moze gdybym miała zgrabne nogi to inaczej bym to odczuwała
a tak nogi grube, boczki miałam, wiec nadal sa
rece tez nie najszczuplesze i jak urósł brzuch to już wszystko razem wyglada mało uroczo

z jednej strony chce listopad, a drugiej sie boje dziewczyny czy ja dam rade...czy nie bede miec dosc własnego dziecka, bo bedzie marudzic itd
boje sie tego strasznie bo człowiek wygodny już jest i zawsze doceniam cisze spokój, porzadek
a to wszystko sie skonczy
i tu strach, chyba hormony wkroczyły bo od dwóch dni mam nastrój wisielca
nic nie pomaga

reklama
Cześć dziewczyny ja mam takie pytanie pewno głupie jak ciepłe kupujecie czapeczki na listopad i czy np. dwie jedna chłodniejsza a druga cieplejsza.Bo jak wyjść z dzieckiem ze szpitala jak np. będzie 10 stopni a jak np. będzie 0 bo to już wkońcu listopad ??

annie - sukienka śliczna myśle że kilka jakiś fajnych drobiazgów ją napewno ożywi.
laparedhill- łóżeczko piękne !

Do góry