reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

dehaira nie kombinuj już tam, bo widzę że Ci się styki przegrzały i wymyślasz dziwne rzeczy, ok żadna z nas Cie nie zna, może do niedawna byłaś dla swojego chłopa okrutną babą:rofl2: ale on ma po to język żeby o tym rozmawiać. Nie kombinuj już, pogadajcie jak dwoje dorosłych, wina czasem jest po środku a teraz macie czas wyciągnąć wszystko i obgadać aż do znudzenia. Uszy do góry i przestań myśleć.:eek:

reklama
martula aż taki szaleniec? mały to musi się wybawić :) mój ma już 9 lat i więcej śpi niż go widać, na dodatek przestał spać gdzie popadnie tylko wybiera miejsca gdzie mu wygodnie i miękko w tyłek - kanapa, fotel, poduszka.. ;) Psia radość ! Gdybym tylko miała dom a nie mieszkanie to bym drugiego wzięła a tu mi dwa zrujnują do reszty chałupę ;) a powiedz mi jak mu idzie nauka siusiania na dworzu?

no szaleniec, ale jaki pocieszny :-D a jeśli chodzi o siusianie to jestem w szoku, bo piszczy jak chce iść, nawet wyczaił już, którędy się wychodzi i siada pod drzwiami, a jak ma dosyć to też śmiga pod drzwi wejściowe i drapie.. jeszcze nie spotkałam takiego inteligentnego psiaka :rofl2: a jeśli chodzi o spanie to najchętniej śpi w łazience na płytkach, bo chłodno :-p ale jak tylko nauczy się wskakiwać na kanapę, to czuję, że to będzie jego miejsce..

martula cudowny! zjadlabym te jego oczy :-p
moj M tez by chetnie przygarnal jeszcze psiaka, ale ta nasza nam zdemolowala tyle juz, ze az strach co 2 by zrobila ;-) jak mowisz ula jakby dom byl to mozna miec 2 i 3, ale w mieszkaniu to ciezko niestety.
Czytam Was wszystkie ale nie mam sily pisac :-p za goraco mi jest.
Dehaira bardzo Ci wspolczuje tej sytuacji, ale napewno wybierzesz najlepiej i bedzie dobrze! Ja tez nie lubie doradzac w takich kwestiach, bo mozna wiecej zaszkodzic niz pomoc jak sie nie zna dobrze kogos.

zapisalam sie na jutro na 3D a co tam! za tydzien glukoza, a za dwa do mojej dr. Musze sie zapisac jeszcze do internisty, zeby EKG zrobic, chyba ze tez pojde prywatnie bo nie chce mi sie tak w kolko po calym miescie jezdzic.

Powiem wam ze w tym kojcu tej poduszce spi sie rewelacyjne :tak:
nonek slicznie wygladalas na weselu :)
basiaa kciuki za wizyte :) my szkole rodzenia mamy jutro, znowu posluchamy o fotelikach dla dzieci :-p

ursula - współczuje sąsiadów.. ależ bym sie wkurzała..i ten smród pewnie..eh
martula - jaki ten kudłąty piękny jest !!!! widac wredotka mała pewnie :D

nonek ja bylam dziś na glukozie , z racji tego że pożeram ogromne ilości słodkiego glukoza weszła i nie mialam mdłości..ale bycie na czczo przerazalo mnie. po badaniu wciagnełam pączka , jagodzianke, arbuza , i miske cini minis :szok: bo czulam ze mdlałam..dosłownie, lało się ze mnie i było mi słabo. ale pochłonełam :) i jest git.

po wyniki po 15 ale ze to w innym miescie w tygodniu dopiero podjade po nie.

jestem zadowolona z zakupów ktore zrobilismy w miedzyczasie. kupiłam wiatrak w końcu do domu , spodnie jeansy odkupiłam zwężane ku dołowi za 30zł :) i naklejki piękne do pokoiku dziecięcego :) maliny arbuza i pochłone wszystko dizś :)) nigdzie juz się nie wychylam dzis mam klime, żarło i mogę siedzieć.

mój m mi chrapie nad uchem po nocce , jak sie obudzi do roboty go zagonie :p

Witam Was po dłuższej nieobecności. Wczoraj nareszcie laptop wrócił z naprawy, mam duże zaległości w czytani i nie dam rady tego uzupełnić, ale mam nadzieję, ze u Was wszystko OK.

Ja przez te upały czuję się koszmarnie. Mój brzuch jest mega wielki i do tego Krzyś jest cały czas w poprzek. Boli mnie już od tego dolnego obciążenia kręgosłupa krzyż, ruchy są bardzo ostre i bardzo wyczuwalne, często mam twardnienia brzucha. Mam nadzieję, że jakoś się przekręci, bo nie wyobrażam sobie tego rozpychania w dalszym etapie. Wczoraj zaczęła mnie męczyć zgaga, ale narazie delikatnie. Jak byłam z Basią w ciąży to czułam się o niebo lepiej. No cóż, ale jakoś trzeba przetrwać, chociaż nie wyobrażam sobie końca jak będzie dalej.
Wczoraj znów powróciłam do nauki nocnikowania Basi, niestety nic ją nie rusza. No ale nie poddaje się, muszę być cierpliwa.
Dziś mam wizytę u gina, ciekawe co tam słychać u Krzysia.
Jak tam pakujecie już torbę, bo ja powoli się przymierzam, do końca sierpnia chciałabym się już z tym ogarnąć, bo różnie tow bywa. Wczoraj zastanawiałam się jaki stanik kupić do karmienia. Wcześniej miałam jakieś zwykłe, to się strasznie porozciągały i miałam przez to zastoje pokarmu. Zastanawiam się nad stanikami firmy Alles.

Jejku dziewczyny wy już tak wszystko macie przygotowane, a ja normalnie nic:(! Jestem przerażona. Odkładam tak te zakupy, bo czekam na chorobowe z Zusu i się doczekać nie mogę... A jak tak czytam, że wy już w zasadzie torby spakowane, ubranka pokupowane i poprane, pokoiki prawie gotowe... nie wiem kiedy ja z tym wszystkim zdążę:eek:...
W Poznaniu dzisiaj taki gorąc, że nie wiem co ze sobą zrobić. Ciężko wytrzymać, aż mi się słabo robi...

BabyPoznan ja nie mam prawie nic, w tym miesiącu zamówie jedną część wyprawki, we wrzesniu drugą. Mama obiecała nam kupić wóżek, a druga mama łóżeczko, ale zobaczymy jak to będzie. Na razie walcze z mężem z remontem, bo się obraził i nie chce już robić, nie mam słów. Rozgrzebane wszystko i juz 2 tydzien stoi:(

nonek - to dzięki Bogu, że nie jestem sama:) Pomału, pomału i jakoś damy radę. Tylko trzymać kciuki żeby zdrówko dopisało i żebyśmy do końca ciąży były mobilne!

reklama
Ja planuje w pazdzierniku zacząć mgr ale nie wiem jak to przeżyje, mam niby wrócić na cały pazdziernik. Potem indywidualnie. Juz sie widzę z ogromnym brzuchem na uczelni.

Do góry