reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

rojku ja też niestety nie karmiłam Basi, tylko niestety przez pół roku ściągałam pokarm. Teraz przy dwójce dzieci chyba nie dałabym rady wiecznie ściągać. Ponoć mój problem polegał na tym, że po pierwsze nie miałam pokarmu po cc, pojawił się dopiero na drugi dzień wieczorem, a po drugie ponoć moje brodawki były nieuchwytne. Próbowaliśmy silikonowych kapturków i niestety nic nie pomogło. W rezultacie dziecko dostawało mleko z butli i potem nie dało się jej już odzwyczaić. Tym razem po cc odrazu przyjdzie do mnie doradca laktacyjny (prywatnie), a teraz kupiłam sobie takie nakłądki Medela formujące brodawki. Mam nadzieję, że tym razem się jakoś uda. A jeśli chodzi o SNS to jakoś nie myślałam nad tym...

My już po weselu, niestety chodzenie na wesela w tak zaawansowanej ciąży nie należy do przyjemnych. Całe wesele siedziałam, bo muzyka za głośno itp. Od siedzenia zabolał mnie kręgosłup i zaczęła drętwieć ręka. A oczywiście jak wróciliśmy do domu, to Basia sie obudziła i nie chciała spać, więc noc była ciężka,

Ja aktualnie zamówiłam dla Krzysia pieluszki tetrowe i okrycie kąpielowe. Zastanawiam się jakie ubranie naszykować dla dzidzi do szpitala. Basia miała po urodzeniu welurek, ale nie założone jej pod spód body, więc taka szyja była goła. Z kolei w następnych dniach miała bawełnianego pajaca i to było OK, tylko co dać najpierw. Myślę, ze najlepsze byłyby jakieś welurowe śpioszki rozpinane po całości. Patrzyłam na stronach C&A, Smyk aktualnie nie ma takich, a jak coś jest to strasznie drogie. A Wy co szykujecie da maluszków na pierwszą dobę?

reklama
Hej dzieciaki :)

Dzisiaj jestem jak waleń ;/ Po nocy ociężała i zaległam na kanapie. Podobno chrapie jak lokomotywa, ciągle chce mi siku i ogólnie masakra :rofl2:

Ale ogólnie jestem zadowolona, bo w sobotę wyhaczyłam pieluchy tetrowe 70x80 za 1,80 zl za sztukę, więc zaopatrzyłam się w cały komplet i jeszcze dorzuciłam flanelki (po 3 zl). Kilka dni temu w Rossmanie kupiłam z kolei kosmetyki z BabyDreama - kierując się blogiem Sroki (kupiłam krem na odparzenia, płyn do kąpieli i krem nawilżający do ciała). Z Nivei kupiłam krem do twarzy na każdą pogodę - co ważne, bez wody.

Teraz obczajam na allegro beciki i muszę kupić sobie koniecznie piżamy ciążowe. I tak powoli znajdziemy się na finiszu :)

Zazdroszczę wam robienia pokoików - my na razie odkładamy pokoik na wiosnę, bo wtedy zrobimy u góry naszą sypialnię i pokój malucha. Na razie Adaś będzie spał z nami w pokoiku. Rojku też sobie pomyślałam, że właściwie to my już na wylocie ;)

DoMisia - ja myślałam o Kaczuszkach na start

kaczuszki.jpg

Załączniki

• kaczuszki.jpg
    kaczuszki.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
DoMisia jeszcze się nie zastanawiałam nad tym, co wezmę Małej do szpitala, a czas najwyższy już skompletować torbę :(

Mąż pojechał do pracy, zostałam sama ;(( Tyle godzin, jestem strasznie niespokojna, nerwica się odzywa :( Niestety nie mogę zostawać sama przez moje lęki :( Gdybym miała auto, to bym pojechała do rodziców, czy do znajomej, a tak muszę siedzieć w domu ;((
Mam takie dziwne skurcze, najpierw skurcz a zaraz przechodzi on w takie uczucie jakbym musiała iść na kibelek zrobić tą cięższą rzecz i po chwili przechodzi, nie wiem co mi jest i dostałam upławy, takie żółtawe miejscami lekko zielonkawe, zbite :( Boję się jeszcze z tego powodu ;((
Myślałam, żeby zadzwonić po mojego tatę, żeby przyjechał po mnie, w razie czego nie będę sama...

rojku zainteresowałaś mnie tym SNS, czytałaś może o tym opinie, czy ludzie byli zadowoleni? W sumie dobre rozwiązanie na początek. Jest trochę używanych tych zestawów, w sumie to sie używa tylko przez jakiś okres, a potem dziecko już samo pewnie ssie. Ciekawe jakie są ogólnie opinie. Super rozwiązanie do szpitala.

a już kosmetyki mam wszystkie, tylko zostały ostatnie zakupy.

Mamakangura ja pajaca bawełnianego na pewno założę na drugi dzień, chyba że nic nie znajdę to na pierwszy też będzie miał.

Dziewczyny pobilam dzisiaj rekord zaniku mozgu!!! Normalnie moje dziecko od dzis powinno byc w przedskzolu a ja urabalam sobie ze od jutra!!! a od jutra ida nowe dzieci:baffled::-D moje dziecko ma jeden dzien wiecej wakacji:tak: nie no szok... ciekawe co ja im jutro powiem w tym przedszkolu chyba prawde ze zapomnialam:-D

Cześć dziewczynki

Nie było mnie przez weekend, nie miałam na nic czasu. Dzisiaj rano byłam na rozpoczeciu roku z siostrzenicą 1 klasa, tak przeżywała. Wróciłam i jestem troszkę zmęczona.
Przez weekend byliśmy w różnych sklepach meblowych i wszedzie te lozka takie liche, szafy to samy, wiec stwierdziliśmy że robimy sypialnie na wymiar, a że mój mąż ma wujka stolarza który robi meble, to nam zrobi. Wczoraj dał mi wzorniku kolorów i dostaje teraz oczopląsu. Dzisiaj ma przyjśc i wszystko wymierzyć, tanie to nie będzie ale może na lata.
Czuje się dobrze, mały baraszkuje tak w brzuchu aż spac nie można, dzisiejsza noc była ciężka z boku na bok i ciągle mi źle.
Za chwilkę was wszytskie nadrobie:) Buziaki:)

kamilka87 ja natomiast do tej pory same pozytywne słyszałam rzeczy o nich. Nawet jakby dzidziuś już miał cały czas ssać przez nie to lepsze to, niż nie karmić w ogóle :) Niektórym dziewczynom pozwalało to przetrwać czas kiedy z mlekiem sutków leciała żywa krew.

DoMisia1985 to ja podobnie jak Ty. Odciągałam i karmiłam dwa miesiące sposobem mieszanym, bo mi się laktacja nie mogła rozchulać.
Właśnie za to cenię Medelę. Mają sporo rozwiązań, które ułatwiają karmienie. Ten system SNS polecała mi koleżanka, która też przez pierwsze dni nie miała pokarmu. Szpital miał to u siebie i jej dali na czas pobytu. Super rzecz, bo nawet jak nie masz pokarmu, to przez tą rureczkę leci pokarm, a dziecko jednocześnie się najada i stymuluje laktację. Tak samo te muszle formujące brodawki te super rzecz wg mnie. Mają też jakieś takie specjalne kubeczki do podawania pokarmu, żeby dziecka do butli nie przyzwyczajać.

Hej mamuski

Ja jakoś nie piszę za wiele bo nie mam weny. Wkurza mnie wszystko. Nie mamy jeszcze gotowego kącika dla Neli a ja już chcę sobie poukładać po swojemu bo póki co to wszystko w pudłach, reklamówkach i tylko chodzę i się o to obijam. Kanapa ma być za dwa tygodnie a co jak się przedłuży? Mam stracha że nie zdąże ze wszystkim. A póżniej jeszcze jakieś przemeblowanie trzeba zrobić.

Jeszcze to auto... pożyczyliśmy kasę od taty bo nie stać nas na tak duży wydatek a zwłaszcza teraz.

Nela chyba wyczuwa moje nastroje bo wczoraj mnie tak skopała jakby chciała dać znać mamusi że wszystko będzie wporządku...

Spróbuję Was jeszcze później doczytać ale mam nadzieję, że wszystko u Was wporządku.

reklama
Rojku tak o wiele lepiej juz karmic przez nakladki niz wogole... u mnie pomogly wlasnie jak mi krew leciala bol nieziemski i wogole tylko teraz sie zastanawiam czy nie mozna bylo jakos obejsc tego problemu:confused: ale oczywoiscie do pomocy nie bylo nikogo.. Dopiero na sale jak mnie wwiezli i po 2 godz laskawie mi moja ciotka przyniosla dziecko to je sama dostawilam do piersi bo nikt sie nie kwapil:baffled: teraz mam lepiej wyrobione sutki wiec naawet nie kupowalam nakladek bede walczyc w razie co bez...
I chodzi mi ze zanim sie uzyje tych wszelkich pomocy to mozna probowac bez nakladek..

Wogole mam dzis przenerwowy dzien!! no nie umiem sobie pomoc.. zla jestem o to przedszkole szczypia mnie oczy swedzi skora w dodatku wyszlam sprawdzic przedszkole i nie pojechalam do sklepu i musze jechac jeszcze raz !! na siebie mam nerwy :no::angry::rofl2:

Do góry