reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

ja przytyłam 5kg narazie..najbardziej ciesze sie z wyglądu mojej pupy :) zawsze miałam mega płaską , a teraz jest taka okrągła :) :-p

nonek - moja "bratowa" chuda szkapa przytyła zaledwie 8kg..a brzuch jej wywaliło dopiero w 8 mcu.tak to wgl nie było widać ciązy.

kinga - narobiłas smaka :zawstydzona/y:

reklama
No tak... nic tylko o jedzeniu ciągle... no to ja Wam powiem,że też mam już 11 kg na plusie :no: ale podobno nie widać po mnie tych kg bo zawsze byłam nabita :)

My w dalszym ciągu nie skończyliśmy remontu...wczoraj zamówiliśmy szafę i półki nocne, ale na to będzie trzeba czekać około miesiąca bo urlopy.:baffled: Mój P. musi złożyć łóżko, powymieniać wszystkie włączniki i gniazdka, pozakładać listwy,karnisz rolety...

Ja też myślę, że przez pierwsze 3 mies. będę prać rzeczy małej w specjalnym proszku dla maluszków a później w tym co nam.

Też tak sobie wczoraj myślałam o tym, że poród tak szybko.... na dobrą sprawę w październiku trzeba mieć wszystko gotowe.

i nic tylko siedzę i myśle ... :-)

placuszki Kinga co ty zrobiłaś, slinotok mam

fajny pomysł z tymi pojemniczkami, musze kupic

listopada nigdy tez nie lubiłam, pazdziernika tez nie...a teraz same sczescie
ja dzis chlebek upiekłam ze słonecznikiem ;-)

Plasiam nie chciałam...bardziej zalezało mi na tym, zeby pochwalic sie Wam, ze w ogole mi wyszły...mama sie zajadała.:tak:
Wy macie tylko slinotok a ja tyłek większy przez te placuszki:rofl2: Tez zawsze płaska byłam w pupie, teraz widze, ze idzie mi w zadek...tam moze sie odkładac, ale niestety widze tez uda sie rozlazły i celulit!!!!!!!Twarz tez juz opuchnieta..takze zaczynamy sie kochane "rozłazic" najcięzsze miesiące nas czekają..ale naszczescie juz z górki!
Fajnie, ze przyda Wam sie pomysł z pojemniczkami, uwazam, ze to na prawde ulzy naszej torbie.

u mnie remont daleko w lesie, i to nie typu zawieszanie czegos itp...to chodzi bardziej o doprowadzenie mieszkania do zamieszkania w nim.

Hejo mamusie:-)
Piszę od końca tego co przeczytałam:
Kinga ja osobiście nie jestem fanką rożka (jak ja miałam syna 13 lat temu to były powijaki nie rożki) ale mojej siostrze kupiłam rożek taki twardy,usztywniany i bardzo była z niego zadowolona

Jutro na obiad robię placki ziemniaczane bo już tyle się o nich naczytałam tutaj że ślinotoku dostaję na samą myśl
i do nich zrobię troszkę sosiku pieczarkowego:-)
Co do wyprawki dla dzieciątka to ja wychodzę z założenia że nie mam zamiaru prać codziennie,urodzę w listopadzie więc nie mam co liczyć na szybkie schniecie ubranek,nie zawsze będę mieć czas i siłę stać przy żelazku dla tego staram sie mieć wszystkiego po15 sztuk i mam nadzieję 2 razy w tygodniu włączać pralkę.

Dziś dostałam przesyłeczkę z bebilonu.Teczkę na kartę ciąży i wyniki badań oraz płytę z kołysankami:-)

Ostatnia edycja:
Hejo mamusie:-)
Piszę od końca tego co przeczytałam:
Kinga ja osobiście nie jestem fanką rożka (jak ja miałam syna 13 lat temu to były powijaki nie rożki) ale mojej siostrze kupiłam rożek taki twardy,usztywniany i bardzo była z niego zadowolona

Ja twardego nie chciałam, wole miękki..jednak chce troszke czuc dziecko przez rece, a nie trzymac je przez"deske"moze to, ze jestem juz doswiadczoną matka, daje mi ta pewnosc, ze taki rozek w zupełnosci mi wystarcza.No juz wybrałam kolor....róz hehe.Kombinezon róz...ale spokojnie wszytkie ubranka nie są w rozu..co ja poradze, ze tak jakos kojarzą mi sie dziewczynki.Moze odmieni mi sie, naszczescie ubranka ktore sa na wieksze rozmiary nie sa juz takie rozowe.

ja to pewnie się czuję jak trzymam dziecko w rękach bez tego całego opakowania:-)typu rożek powijak
Mój R jak coś kupuję czy oglądam to mówi Błagam tylko nie różowe:-D

ja to pewnie się czuję jak trzymam dziecko w rękach bez tego całego opakowania:-)typu rożek powijak
Mój R jak coś kupuję czy oglądam to mówi Błagam tylko nie różowe:-D

Mi sie sprawdził super, zwłaszcza na poczatku, otula dziecko, i sprawia, ze czuje sie bezpieczniej.U mnie M mowi to samo, ale uwierzcie mi, ze ja tez nie przepadam za rozem, poprostu jakos tak mi sie ubranka trafiają niektore, ktore nie tylko kolorem mi sie podobaja i dlatego biore, pisze tu o lumpeksach.A rozek jakos tak...hmmm.A co tam niech ma rozwe:rofl2:

Przy chłopcach z rozem nie mogłam zaszalec...to tu chyba sobie odbijam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry