nonek Ty chudzinka jestes, sam brzuszek Ci rosnie, ja przed ciaza juz okragla bylam, a teraz przez ten brzuch to wygladam niczym Buka. Ostatnio tez mam problem jak tu sie ubrac, zeby kwadratowy tylek nie rzucal sie w oczy, a zdrugiej strony zeby to wszystko nie bylo takie luzne, bo wtedy to juz jest istna masakra
Tak piszecie, że to ju tylko 3 miesiące i listopad, a mnie to się wydaje jeszcze strasznie daleko!! Teraz już się czuję wielorybio, a co będzie potem?!?! Zwłaszcza, że E. się ze mnie śmieje, że co rusz to zachcianka
A co do ciuszków, to ja w pierwszej ciąży nie miałam "miary w oczach" i może się przyda którejś mój sposób. Brałam sobie śpioszki (z body też tak robiłam) i na początek ułożyłam sobie długością rosnąco, bo okazało się, że co firma to inaczej te śpiochy szyją (porównywałam przykładając, a nie polegałam tylko na rozmiarach z metki). Czasem rozmiar 0-3(62) był identyczny jak 0-1(56). Żeby mi się dziecko nie topiło w tych ciuszkach, to właśnie w ten sposób posegregowałąm sobie te najmniejsze. Teraz na początek też sobie tak w szafce dziabnęłam
Przynajmniej na początek porządek w ciuszkach będzie.
annie. z tymi przepowiedniami ginekologów to jest bardzo róznie. Jeżeli nie ma to uzasadnienia, że bliźniaki, albo jak u amethys, to bardzo rzadko się one sprawdzają. Mówię to na podstawie przykładów z forum Grudzień 2011
Jak któryś mówił, że już lada dzień, lada godzina. A co do wnioskowania na podstawie wielkości dziecka, to przecież nie jest tak, że wszystie rodzą się jednej wagi i długości, więc nie rozumiem jaki to ma wpływ na termin. Nawet powiem więcej - baaardzo często te, które długo były leżące i na podtrzymaniu potem przenosiły