reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
ale smaczku mi narobiłyście tymi sałatkami... to szpitalne jedzenie przyprawia o mdłości...
Jutro badanie moczu , jeżeli wynik będzie ok wyjdę do domu.
Mój P. korzystając z okazji, że mnie nie ma rozpoczął remont...aż sie boję rezultatu.
Wi fi szpitalne już działa więc chociaz tyle dobrych wieści.

Lefkowa dobrze ze to nic powaznego ze nie trzymaja Cie nie wiadomo ile, i ze z dzidzia dobrze :tak: odbijesz sobie jedzonkiem w domu jutro :tak: chyba ze po drodze ukatrupisz swojego za ten remont ;) ja to sie boje jak moj robi mi "niespodzianki" :-p
jako zem glodna ide na sniadanko :-D

Witam :)

Lefkowa a musisz byc na jakiejs specjalnej diecie czy po prostu jedzenie beznadziejne? Mam nadzieje ze cie puszcza do domku, zdrowka!

avocado super taki prezent, zawsze sie cos fajnego wybierze :-)

Jolka Ziaja ma fajny krem na brodawki, mozesz tez uzyc oliwki, generalnie chodzi o nawilzenie wiec to nie musi byc specjalny krem ktory nie zaszkodzi maluszkowi w tej chwili :tak:

Ostatnia edycja:
Hej śpiochy :happy2: ja dzisiaj poleniuchowałam trochę ale obudził mnie mały głód. Leje jak z cebra od samego rana a miałam w planach się wybrać na grzebanie w używanych ciuszkach a póżniej do Ikei ale chyba sobie odpuszczę i polecę mega leniem i zamówię na stronie Ikei wszystko niech mi do domku wyślą :tak:

Dają nam to co wszystkim czyli nic wartościowego... jak ktoś leży dłużej to może się poważnej anemii dorobić...

Hej Kobitki,
ale mam lenia o mamo! Pogoda ujdzie, nawet nie pada, jest przyjemnie i chłodno.
Wczoraj w końcu wyszłam z domu, okazało się że jednak leki które biorę powodują spłycenie oddechu którego w domu jeszcze nie zauważyłam więc idąc nie byłam w stanie mówić ale jak już dotarłam do ławeczki to było lepiej. Kupiłam sobie soczek, M. kawkę i tak chwilkę na słoneczku posiedziałam.
M zachwycony wyjściem z domu swojej ciężarnej żony zrobił mi fotę i wrzulił na FB - no i oczywiście co? "korzystajcie ze słonka bo za rok to już w trójkę będziecie"... M się wkurzył i mówi że napisze "Do konca zycia juz nigdzie nie wyjedziemy bo mamy dziecko. Sytuacja jest patowa." A mnie to już rozbawiło i jedyne co mi przyszło do głowy to odpowiedź że z wózkiem mam zamiar dotrzeć nad morze bo na razie w ciąży mam zasięg 200 metrów nim padnę :sorry2:
Ale słuchajcie jest postęp! Ściany w pokoiku są wytapetowane! :D
Mamuśki powiedzcie mi z doświadczenia - jak dużo półek/szuflad generalnie miejsca w pokoiku powinny mi zając ubranka małej? bo mam dwie szafeczki i wczoraj stwierdziłam że nie ma szans tego tam wcisnąć :p
annie to ikea ma opcję dostawy?
lefkowa ​no to życzę żeby Cie jutro wypuścili :)

Ursula no niestety jak się ma dziecko to już jak w więzieniu hahahaha. Przepraszam za żarcik, ale niektórzy ludzie i ich komentarze po prostu mnie rozbawiają;-) A na powaznie to super, że wyszłaś wczoraj z mężem:-)

Lefkowa mam nadzieję,że jutro już będziesz w domku:-)

U nas chłodno, trochę pokropiło, ale mi osobiście taka pogoda odpowiada. Wczoraj pojechałam z Miśkiem do mojego ojca, bo wrócili z urlopu. Oczywiście młody dostał mega wielką ciężarówkę, radość wielka, ale ja po prostu nie mam już gdzie trzymać tych jego zabawek. A teraz jak pojawi się Majka i jej zabawki... Chyba trzeba będzie dzieciom oddać duży pokój do użytku;-)

reklama
Hej dziewczyny :)

Dzisiaj ja jestem leniem, ale ostatnio mam tak dziwne i niespokojne sny, że masakra ;/

Ulka - ja przeznaczyłam na ciuchy Adasia komodę w sypialni, czyli 4 szuflady - pierwsza jest kosmetyczna, druga bielizniana, trzecia ubraniowa, czwarta na grubsze bluzy i pajacyki. Ale reszta worów jest w garderobie. Docelowo rzeczy synka będą u niego w pokoju w szafie ubraniowej, na razie posortowała na 0-3 mce (komoda), 3-6, 6-9 (garderoba półki), reszta - wory ;) Potem będę to zmieniać na bieżąco :)

Co do proszków dla dzieci, to rozmawiałam ze znajomą chemiczką, która testowała na własnych dzieciach :p Jej wnioski są takie: ubranka wyprane w zwykłym proszku i dobrze wypłukane (i odstawione na przynajmniej jeden dzień) nie mają prawa uczulać. Ona prała normalnie i patrzyła na reakcję skóry dziecka. Jeżeli niemowlak będzie mieć od razu jakąś wysypkę czy reakcję alergiczną, to wtedy trzeba rzeczywiście prać specjalistycznie. Ale jeżeli nic się nie dzieje, to nie ma sensu wydawać kasy. Bardzo mi się to zdrowe podejście podoba i szczerze, tak właśnie zrobię. W poradniku, który kupiłam piszą to samo :)

Do góry