reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Na szczęście chodzę do najlepszego lekarza w moim mieście i nie zgaduje płci dopóki nie jest pewien. W związku z tym poprzez skulenie mogę się nic nie dowiedzieć i ciekawe też czy uda sie dokonać pomiarów, bo to USG połówkowe np. sprawdzić nereczki, żołądek. Boję się, że ułożenie mojego Bąbla nic się nie da dziś zrobić :-( Zobaczymy. Wizytę mam o 17:15 więc muszę jeszcze się postresować...

reklama
Hej mamusie :)

Ja dzisiaj ubolewam, bo coś jest z anteną i nie mam TV od rana ;P Przeczytałam za to wszystkie posty, ale jak zwykle już zapomniałam co do kogo chciałam napisać...

Rojku - allegro jest super, ale odkąd szwagierka dała nam wszystko po synku, to wyczajam już tylko rzeczy dla siebie. Sukienka za 22 zł okazała się strzałem w 10, a we wtorek na lumpiku kupiłam taką sukienkę, tyle że bez kołnierzyka za 13 zł ;)

sukred.jpg

Jest z takiej rozciągliwej tkaniny, więc rosnący brzuszek ładnie się w niej eksponuje i nic nie ciśnie :) Mam już dwie sukienki, jeszcze ze dwie i będę w pełni szczęśliwa :) A moja ciocia szyje mi właśnie krótkie spodenki z gumką. Jak już uszyje, to wam pokaże ;)

Załączniki

• sukred.jpg
    sukred.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 22
Dzień dobry ;)
No więc u mnie wszystko ok, plamienie ustało, po prostu mam uważać, wiecej odpoczywac a najlepiej przez jakiś czas nie zbliżać się do Ł :sorry2: maluch czuje się dobrze, co zresztą czuję bo od 3 dni kopie tak że czasem to aż mnie wzdryga, nie wiem skąd ma tyle pary :-D

Rojku gratuluję córeczki :)
Czekoladko, wiedziałam że wszystko będzie dobrze i te skurcze to nic groźnego:)

Myszanka podziel sie arbuzem:-pja mam na niego taką ochote a jak na złość nie ma we wszystkich sklepach u mnie na wsi. Aż chyba wyślę G. żeby jechał 8 km, w końcu to już 2 połowa ciazy a ja jeszcze nie miałam żadnych zachcianek. Więc lepsza taka niz o 3 w nocy by mi się coś zachciało. A pochwal się co upolowałaś za ciuszki:tak:
Kamilka to szkoda,że będzie Cie mniej na forum, od razu jak zajedziecie daj znac. rób sobie częste przerwy i spacerki na wyciagnięcie brzuszka. Szkoda, ze nie jedzie z Wami Twój mąz, niby będziesz szczesliwa bo wizyta w domku, ale z drugiej strony będzie ci meża brakować.
Mama Kangura super ta sukienka, za taka cenę!
DoMisia ja jak byłam w 13tc na USG to Dzidzi jak na złość się tak układała że cięzko było sprawdzić, ale dr czekał cierpliwie i wszystkie pomiary zrobił starannie, a też juz się bałam ze powie ,że nie można zrobic badania i wyję z niczym . A jechałam do niego 100km, bo lepszy sprzęt i fachowiec typowo od USG w ciąży. Bądź dobrej myśli. Ja jutro jadę to od rana ty będziesz mnie pocieszac i przywoływac do pionu;-)
Marys25 mi też często się zdarza,że nachodzą mnie takie mysli niespokojne, zwłaszcza jak jest coraz bliżej wizyty. Mam co 4 tyg, i tak 2 tyg żyję szczęśliwa po wizycie, a póżniej czas zaczyna się dłuzyć i głupie mysli przychodza do glowy.
Justyn-ka cieszę się, ze wszystko dobrze, dbaj o siebie.

Mama Kangura sukienka sliczna. J aostatnio też chodziłam po lumpeksikach i w sumie jest sporo rzeczy, musze znaleść cały dzien żeby pozwiedzać sklepy:) Tylko u nas w Krakowie to nie jest tak tanio zalezy gdzie:)

justyn.ka- to sie ciesze ze wszystko wporzadku ja dopiero weszlam do pani ginekolog około godziny 21.Zadzwoniłam i czekała na mnie.
Twoje krwawienie przez współżycie ???
Dokładnie :baffled: no bo w sumie pojawiło się zaraz po, tak czy siak szybko tego nie powtórzę na pewno.
Teraz mam nadzieję pojawić się u pani dr dopiero 12.07 na połówkowym nie wcześniej.

U nas można kupić fajne rzeczy tak do 30 złotych. Wyszłam z założenia, że kupowanie nowych ciążowych sukienk za powyżej 100 zł mija się zupełnie z celem, bo pochodzę w nich maksymalnie 3 miesiące, więc bez sensu :)

reklama
Andzia, arbuzem chętnie bym się podzieliła, ale już się skończył :sorry2: Mój N też będzie niepocieszony, bo bardzo mu smakował. Mam nadzieję, że G zrobi przyjemność swojej kobiecie i zjesz dzisiaj swoją porcję arbuza. Na razie kupiłam na allegro dwie sukienki, tunikę i koszulę nocną. Ale codziennie wchodzę i sprawdzam czy coś fajnego się nie pojawiło ;)
Najbardziej podoba mi się ta sukienka - leży idealnie i sprawdza się w czasie upałów:
sukienka.jpg
Mamo Kangura, śliczna sukienka :) Może też powinnam zacząć zaglądać do lumpeksów. Tylko nie mam żadnego sprawdzonego w Gdyni :/

Załączniki

• sukienka.jpg
    sukienka.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 27
Do góry