reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Na szczęście chodzę do najlepszego lekarza w moim mieście i nie zgaduje płci dopóki nie jest pewien. W związku z tym poprzez skulenie mogę się nic nie dowiedzieć i ciekawe też czy uda sie dokonać pomiarów, bo to USG połówkowe np. sprawdzić nereczki, żołądek. Boję się, że ułożenie mojego Bąbla nic się nie da dziś zrobić :-( Zobaczymy. Wizytę mam o 17:15 więc muszę jeszcze się postresować...

reklama
Hej mamusie :)

Ja dzisiaj ubolewam, bo coś jest z anteną i nie mam TV od rana ;P Przeczytałam za to wszystkie posty, ale jak zwykle już zapomniałam co do kogo chciałam napisać...

Rojku - allegro jest super, ale odkąd szwagierka dała nam wszystko po synku, to wyczajam już tylko rzeczy dla siebie. Sukienka za 22 zł okazała się strzałem w 10, a we wtorek na lumpiku kupiłam taką sukienkę, tyle że bez kołnierzyka za 13 zł ;)

sukred.jpg

Jest z takiej rozciągliwej tkaniny, więc rosnący brzuszek ładnie się w niej eksponuje i nic nie ciśnie :) Mam już dwie sukienki, jeszcze ze dwie i będę w pełni szczęśliwa :) A moja ciocia szyje mi właśnie krótkie spodenki z gumką. Jak już uszyje, to wam pokaże ;)

Załączniki

• sukred.jpg
    sukred.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 18
Dzień dobry ;)
No więc u mnie wszystko ok, plamienie ustało, po prostu mam uważać, wiecej odpoczywac a najlepiej przez jakiś czas nie zbliżać się do Ł :sorry2: maluch czuje się dobrze, co zresztą czuję bo od 3 dni kopie tak że czasem to aż mnie wzdryga, nie wiem skąd ma tyle pary :-D

Rojku gratuluję córeczki :)
Czekoladko, wiedziałam że wszystko będzie dobrze i te skurcze to nic groźnego:)

Myszanka podziel sie arbuzem:-pja mam na niego taką ochote a jak na złość nie ma we wszystkich sklepach u mnie na wsi. Aż chyba wyślę G. żeby jechał 8 km, w końcu to już 2 połowa ciazy a ja jeszcze nie miałam żadnych zachcianek. Więc lepsza taka niz o 3 w nocy by mi się coś zachciało. A pochwal się co upolowałaś za ciuszki:tak:
Kamilka to szkoda,że będzie Cie mniej na forum, od razu jak zajedziecie daj znac. rób sobie częste przerwy i spacerki na wyciagnięcie brzuszka. Szkoda, ze nie jedzie z Wami Twój mąz, niby będziesz szczesliwa bo wizyta w domku, ale z drugiej strony będzie ci meża brakować.
Mama Kangura super ta sukienka, za taka cenę!
DoMisia ja jak byłam w 13tc na USG to Dzidzi jak na złość się tak układała że cięzko było sprawdzić, ale dr czekał cierpliwie i wszystkie pomiary zrobił starannie, a też juz się bałam ze powie ,że nie można zrobic badania i wyję z niczym . A jechałam do niego 100km, bo lepszy sprzęt i fachowiec typowo od USG w ciąży. Bądź dobrej myśli. Ja jutro jadę to od rana ty będziesz mnie pocieszac i przywoływac do pionu;-)
Marys25 mi też często się zdarza,że nachodzą mnie takie mysli niespokojne, zwłaszcza jak jest coraz bliżej wizyty. Mam co 4 tyg, i tak 2 tyg żyję szczęśliwa po wizycie, a póżniej czas zaczyna się dłuzyć i głupie mysli przychodza do glowy.
Justyn-ka cieszę się, ze wszystko dobrze, dbaj o siebie.

Mama Kangura sukienka sliczna. J aostatnio też chodziłam po lumpeksikach i w sumie jest sporo rzeczy, musze znaleść cały dzien żeby pozwiedzać sklepy:) Tylko u nas w Krakowie to nie jest tak tanio zalezy gdzie:)

justyn.ka- to sie ciesze ze wszystko wporzadku ja dopiero weszlam do pani ginekolog około godziny 21.Zadzwoniłam i czekała na mnie.
Twoje krwawienie przez współżycie ???
Dokładnie :baffled: no bo w sumie pojawiło się zaraz po, tak czy siak szybko tego nie powtórzę na pewno.
Teraz mam nadzieję pojawić się u pani dr dopiero 12.07 na połówkowym nie wcześniej.

U nas można kupić fajne rzeczy tak do 30 złotych. Wyszłam z założenia, że kupowanie nowych ciążowych sukienk za powyżej 100 zł mija się zupełnie z celem, bo pochodzę w nich maksymalnie 3 miesiące, więc bez sensu :)

reklama
Andzia, arbuzem chętnie bym się podzieliła, ale już się skończył :sorry2: Mój N też będzie niepocieszony, bo bardzo mu smakował. Mam nadzieję, że G zrobi przyjemność swojej kobiecie i zjesz dzisiaj swoją porcję arbuza. Na razie kupiłam na allegro dwie sukienki, tunikę i koszulę nocną. Ale codziennie wchodzę i sprawdzam czy coś fajnego się nie pojawiło ;)
Najbardziej podoba mi się ta sukienka - leży idealnie i sprawdza się w czasie upałów:
sukienka.jpg
Mamo Kangura, śliczna sukienka :) Może też powinnam zacząć zaglądać do lumpeksów. Tylko nie mam żadnego sprawdzonego w Gdyni :/

Załączniki

• sukienka.jpg
    sukienka.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 23
Do góry