reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
nonek uwazaj na siebie! i powiedz lekarzowi jak bedziesz na wizycie !
mi tesciowa tez probuje imie wybrac, oczywiscie moje typy sa: Brzydkie.
ale troche ja uciszylam mowiac ze juz wolamy po swojemu :)

Będe uważać. Co do imion mój mąż wybrał Łukasza a ja Milenke, chociaż Łukasz średnio mi się podoba, ale powoli mąż zaczyna przygadywać a może Łucja ale na to imię się nie zgodzę. Teściowie raczej nie komentują imion. Mojej mamie się wszystko podoba co wymyśle;)

Marta super, że się do nas odezwałaś. Jesteśmy tu dla Ciebie, kiedy tylko będziesz miała ochotę porozmawiać, czy się wyżalić!
Nonek - uważaj na siebie! Dzięki Bogu, że wszystko w porządku, bo upadek ze schodów naprawdę brzmi groźnie.

Ja dzisiaj chodzę z kąta w kąt. W Poznaniu straszne ulewy od rana, w zasadzie nie przestaje padać. Mnie jakoś kłuje podbrzusze, a właściwie coś jak szyjka, czy pochwa:/ Mam nadzieję, że to nic poważnego, tylko jakieś rozciąganie wiązadeł czy coś takiego. W każdym bądź razie, cały dzień poleguje i się oszczędzam...
Mam wrażenie, że mój synek się jakoś przekręcił. Wcześniej czułam go po bokach, teraz kopie (lub boksuje) jakby centralnie na środku, pod pępkiem. I odkąd zrobiło się chłodniej, to jest dużo aktywniejszy. Chyba nie lubi gorąca...

Co do imion to niechby tylko ktoś z rodziny czy znajomych spróbował skomentować nasz wybór, w pięty by mu chyba poszło;-) Ale skoro mowa o imionach to muszę się pochwalić, ze udało mi się u m przeforsować imię Leon, gdyby jednak coś tam wyskoczyło między nóżkami;-) Zgodził się zmienić ze Stanisława Leona na Leona Stanisława, ale chyba tylko dlatego, że jest pewien dziewczynki;-) Same jednak wiecie, że czasami pomimo 100% pewności podczas usg rzeczywistość może zaskoczyć, więc mój m jakby co nie ma odwrotu.hahaha

Nagotowałam cały garnek pomidorówki, a teraz mam zagwostkę z czym ją zjeść z makaronem czy z ryżem;-)
U nas leje deszcz, ale moja córcia chyba lubi taką zimniejszą aurę (jak mamusia), bo dzisiaj cały dzień wierzga, odstawia jakieś harce i hulanki w tym moim brzuchu, a momentami to aż pobolewa. W trakcie upałów bardzo mało dawała o sobie znać.

nonek dobrze że na kolana, uwazaj na siebe.
baby poznań u mnie tez juz w okolicach pepka, czuć Leona- Poznańskie chłopaki ;-)
beda miały w kim wybierać tyle pieknych dziewczynek sie w Polsce w listopadzie urodzi za mamusiami ;-*

reklama
Gusiak jak lekarzowi swojemu mówiłam, że mam skurcze tylko popołudniami w zasadzie wieczorami to od razu mówił, że mam zmienić tryb życia na wolniejszy, no ale faktycznie te skurcze łączyły się ze skracającą się szyjką, i teraz miewam skurcze pomimo brania leków ale lekarz mówi że jakieś 2-3 dziennie to żaden dramat byle nie więcej, no i nospe wziąć i się położyć. Ale idź Kochana do lekarza, to na pewno nie zaszkodzi a będziesz spokojna

akaiah u mnie poza moim M. wszyscy byli dosłownie przerażeni naszą chęcią nazwania synka Tomasz. Odkąd jednak Dzidź stał się Alicją już Tomasz nie przeszkadza, choć słyszałam niewybredne komentarze typu "no na szczęście to dziewczynka bo ten Tomasz to mi się nie podobał" ... nie ma co się tym przejmować niby chociaż gula mi skakała i z czystej złośliwości mojej charakternej jestem zła że to jednak nie Tomek ;) Nie zrozumiem nigdy takiego komentowania imion, mi jak ktoś mówi jak chce nazwać dziecko to nie komentuje chyba ze to jakaś Dżesika ....

nonek uważaj na siebie bo powiem Ci że i ja ostatnio się nieźle zataczam ;)

U mnie nic ciekawego parno, deszczowo, pod oknem co chwila coś na sygnale jeździ przez te ewakuacje i pies mi szaleje bo się boi tych dźwięków ;)
Mała dziś nie kopała w zasadzie w ogóle ale już zamówiłam u M owoce i wieczorem pewnie się zacznie kopanie, bo Alicja najczęściej tańczy po arbuzie...no i pączek też jej daje "kopa" :cool2:
Za tydzień będziemy chcieli lekarza podpytać o możliwość wyjazdu na 2-3 dni nad morze, bo jak rzuciłam takie hasło w domu to matka aż usiadła że ja chyba kpie, że ja musze w domu siedzieć, że morze zobacze za rok i mam się nie wygłupiać ?:/
Co najmniej jakbym powiedziała, że mam zamiar iść w góry:eek:

Do góry