reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Witam Mamusie :-)
Mały wczoraj rano nieźle szalał, dawał tatusiowi kopniaczki w rękę z okazji Dnia Ojca :-) dzisiaj narazie parę leniwych ruchów i spokój ;-)
Też się czuję nie atrakcyjna mimo, że niby tylko brzuch urósł. Czuję się jak nie w swoim ciele. Mąż na moje żale tylko teksty w stylu: Przecież wyglądasz ok, nie jesteś gruba tylko w ciąży, musisz tak wyglądać... Mało pocieszne :sorry: seksu mi się za bardzo nie chce, chyba, że jakiś wyjątkowy dzień :-D zresztą tradycyjny seks mamy zakazany, więc jak co to musimy radzić sobie na inne sposoby :p ale Mąż chętny cały czas, brzuch mu nie straszny ;)
laperedhil nie martw się Maluszek napewno przetrwa. Kuruj się i odpoczywaj :) fajne sposoby na ucieczkę od teściowej ;-):-p
kamilka87 dużo zdrówka dla Synka :) a teściowa długo jeszcze będzie Cię dręczyć? :p
Mama Kangura nie przejmuj się mężem, oni to jakiś inny gatunek... też bym pograła w badmintona, ale boję się czy to jakoś nie zaszkodzi dzidzulkowi, czasem wejdę tylko po schodach a brzuch twardy jak skała ;/ rwy współczuję... lepiej już dzisiaj? :)
Miłego dnia wszystkim życzę :)

polamatka ja już o tym zwolnieniu to się tu napisałam mam tak dość swojej pracy, ze się tu już napisałam na jej temat. Ogólnie jestem już na zwolnieniu od 6 czerwca ale ponieważ chciałam być fair wobec szefa to pracuje bo ten p ierwszy miesiąc pensje płaci pracodawca a nie zus wiec głupia siedzie. Marze już o wolnym ale mój szef słuchajcie milczy, mam wrazenie że będzie chciała wykorzystać moją dobroć. Mało tego 3 lata temu awansował mnie na kierownika a keidy ostatnio spytałam o tę kwestie konkretnie o papiery to powiedział mi, że pełnię funkcje kierownika. Teraz mocno się zastanawiam czy to moje poświęcenie jest warte tego wszystkiego. Zamierzam z nim to przedyskutować tylko nawet jeśli mi tego w papierach nie zmienił to pewnie wstecznie się nie da. Planuję w związku z powyższym pójść na zwolnienie (normalne) od lipca i spędzić i urlop cały miesiąc z mężem i synem. Zaoferuje mu swoja pomoc przy szkoleniu nowego pracownika. Wkurzam się tylko, że u niego nie widać zaangażowania mam wrażenie ze mu tak wygodnie pracownik za free....ale już od lipca spadam stąd niedobrze mi tu psychicznie i fizycznie jestem zmeczona........miłego dnia:-:)-:)-(

Witam się po weekendzie :)
U mnie dziś też pochmurno ale moze jeden dzien odpoczynku od upału sie przyda oby tylko na dłużej brzydka pogoda nie zagościła.

Ja w weekend byłam u mamy i szalałam po sklepach bazarkach i różnych takich nakupowałam ciuchów i mam w czym chodzic :-). Ale załamałam się bo normalnie nosiłam 34/36 a teraz jakies L i XL no ale coz kupuje luzne zeby troche w tym pochodzić. Najbardziej zaskoczylo mnie jak poszlam kupic biustonosz, mam normalnie dość mały biust a teraz 2 x wieksze staniki szok...

Za tydzień ślub zaczynam sie stresować co prawda tylko cywilny a potem obiad czyli nie tradycyjne wesele ale jednak troche stresów jest....

Maddlenaby trzymaj się kochana oby ten tydzień zleciał Ci szybko, tak jak pisały dziewczyny u nas masz pełne wsparcie jakiej decyzji nie podejmiesz stoimy za Tobą murem :*

MagdaPoznań -
nie przejmuj się głupim gadaniem koleżanek nie warto, dołowanie nie jest dobre:) wszystkie wyglądamy innaczej ale nie znaczy że gorzej kobiety są zwyczajnie zazdrosne. A do słoni to jeszcze pare miesięcy :p myślę że jak małe słoniki będziemy wyglądać październik / listopad. Ja cały czas się nabijam jak ktoś mówi że jestem ciężarówka to odpowiadam ze narazie mini van podwozie bede na wieksze z czasem zmieniać :p

akaiah pytanie czy to nie kara dla Ciebie bardziej tak rok bez :p Ja mam fazy raz mam ochote raz nie, ale ostatnio przez te upały to żadne z nas nie miało. pozatym tez myśle ze pewnie troche o dzieciaka sie boi...

rojku znam ten ból braku smaku straszne to jest.... mnie po 3 tygodniach zaczeło przechodzic.. ( multicytat świetna sprawa przynajmniej wiem co komu odpisać dzieki :)

laperedhil hehe dobre plany na przyjazd teściowej, też myślę że napewno coś jeszcze sobie wymyślisz :D, powrotu do zdrowia życze :)

A witam nowe mamusie :)

A i zapomniałam się pochwalić że maluszek zaczął się krecić i coraz częściej czuje jeszcze delikatnie ale jestem prawie pewna że to jest to:)

Ostatnia edycja:
mala biala a na pewno macie zabroniony tylko ten "tradycyjny"? :)

Kurde dziewczyny niesamowicie mnie męczy ten brak węchu i smaku. Nie mam pojęcia, czy w domu nie śmierdzi. Jak jem, to wszystko ma taki sam smak - masakra! Aż tak to nigdy nie miałam. Tylko używam roztworu wody morskiej, ale to za wiele nie daje. Jakbym wszystko było bez smaku. Więc zmuszam się i wciskam jedzenie, a do tej pory jedzenie to była dla mnie przyjemność... Sorki, że tak ględzę, ale nawet nie wiedziałam, że takie to może być uciążliwe :szok:

Polakmatka mam wrażenie, że wpadasz do nas zareklamować swój blog, tylko jak masz nowy wpis na blogu.

kika ja powtórzę jeszcze raz za moja babcią "nie rób nikomu dobrze, a nie będzie Ci źle". Czasami nie warto się poświęcać dla pracy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
rojku tak nam lekarz powiedział na majowej wizycie i póki co zakazu nie odwołał, wstrzymać się z seksem przynajmniej z tradycyjnym stosunkiem... w szczegóły nie wnikaliśmy :-) współczuje braku smaku, ale węchu to trochę zazdroszczę.. U mnie węch bardzo wyostrzony i o dziwo wszystko mi śmierdzi łącznie z ulubionymi perfumami :-D

Witam się i ja:-) Weekend udany, wczoraj byliśmy cały dzień w zoo, młody zachwycony, w szczególności małym zoo gdzie mógł głaskać, karmić i gonić kozy i owieczki. Udało nam się wrócić przed ulewą i burzą, a potem padłam jak mops. Strasznie napinał mi się wczoraj brzuch, był twardy jak skała i trochę pobolewał, myślę, że to od zmęczenia. Co do ruchów to Majka w te upały mało daje o sobie znać, ale myślę, że nadrabia w nocy, bo jak wstaję to mam taki od środka troszkę obolały brzuchol.
A ile wczoraj widziałam w zoo brzuchatek, chyba ten rok będzie naprawdę obfity w maleństwa;-)
I_carrie, przed tą ciążą zawsze powtarzałam, że chcę mieć tylko chłopców, ale jakoś zmieniłam zdanie;-) Tak samo jak ty nie lubię tych wszystkich cukierkowatych, różowych ubranek, ale widziałam też (na szczęście) takie lekko "łobuziarskie" ciuszki dla dziewczynek i raczej tej wersji będę się trzymać. Jeśli coś dostanie różowego to za pewne od kogoś w prezencie;-) A jak widzę malutkie dziewczynki z przekutymi uszami to aż mnie trzęsie...

Co do facetów to faktycznie są dziwni...Mój np uwielbia kiedy wyglądam jak wieloryb, im więcej ciała tym wg niego lepiej, a jak zaczyna mi waga spadać to wówczas zaczyna głupie komentarze np o kobietach wieszakach. Z seksem to wolałabym, aby miał mniejszą ochotę, bo ja podobnie jak Meago mam teraz prawie zerowe potrzeby.

Gdynianka, i-Carrie- ja to zanim była znana płeć, łaziłam po sklepach i widziałam super ciuszki dla dziewczynki. Zero różu - bo nie trawię, ale czerwienie, beże, żółcienie, granaty. Teraz te ciuszki są naprawdę mega :) Zresztą mamy też trochę unisexów - króliczków, tygrysków, niedźwiadków - pajacyków, w których każdy maluch wygląda słodko (i trochę głupio, ale to nam powie dopiero za parę lat;P)

A ja wczoraj dostałam jeszcze więcej ciuszków na synka - tym razem od 7 miesiąca do 2 lat - kurtki, piżamki, bodziaki. To dla nas duża pomoc także cieszę się ogromnie :)

Oj kochane tak piszecie o tym seksie........hmmm chyba każda z nas to przezywa teraz słynne powiedzenie "NIe chce, ale musze" bo aż szkoda tych chłopów raz na jakiś czas trzeba :no:tak mówi mama i bratowa starsze są:):-)a, że my mogłybyśmy bez do końca ciązy to inna sprawa...:-)

reklama
Cześć wszystkim po wekendzie.Byliśmy w sobote na grilu u brata męża a w niedziele na festynie, zmęczona strasznie.

Powiedzcie mi dziewczyny od którego tygodnia trzeba liczyc ruchy dziecka ??

Do góry