reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Nonek - widzisz, wiedziałam, że dasz radę ;)))

Rojku - to się tyczy do mnie, bo ja jestem zapominalska i muszę dopisywać to wszystko, czego zapomnę a nie chce mi się edytować nigdy ;P

Kamilka i Rojku - zgadzam się z dziewczynami, mało was! :D Ale może to przez pogodę? Że się nie chce siedzieć przed kompem?

reklama
Ja do pupy jeszcze stosowalam masc posladkowa:) robi sie ja na recepte i jest extra zostalam tylko przy niej ...ostatni nawet mij stary jak sie zatarl to sie posmarowal 2 razy i po wszystkim:)

Musicie mi teraz troche odpuscic bo mam tesciowa w domu i Adasia bo prrzez te upaly nie puszczam go do przedszkola i ciezko mi siedziec na kompie ile moge jestem na komorce:)

Ostatnia edycja:
marys25 też będę testować Sudocrem. A co do kremów do pupy, to też najbardziej lubię taką apteczną z eceryna, wazelina i lanolina. Super jest. Sudocrem zazwyczaj uzywam, jak sie cos pojawi na pupci.

Kurde meago glupia nie poczekałam na Twoja odpowiedź, bo czytałam niby w encyklopedii i nic nie było, że nie można. Delikatnie posmarowałam nozdrza, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam, zwłaszcza, że zapewne zaraz wypłynęlo razem z katarem (sorki). A Nasivin mogę?

Rojku a może spróbuj sobie zrobić takim domowym sposobem . Weź jakieś naczynie z gorąca woda nasyp sol spożywcza i przykry głowę recznikiem . Oddychaj przez usta i nos .to powinno Ci pomoc. Mówili nam to na zajęciach z laryngologii . Bo plukania nosa i zatok to nie radzę w naszym stanie. Ja na sam widok miałam odruch wymiotny. A to że wzielas i posmarowalas trochę to nic się Dzidzi nie stanie.

andzia dzięki :* Mam inhalator, więc może jutro solą fizjologiczną się zainhaluję. Zmykam łyknąć Apap na zażynający ból głowy i spać. Może obudzę się lepsza...

gdynianka1 to ubieranie to kwestia umowna ;p jak byłam na praktykach w 2- latkach to wychodzac na dwór pomagaliśmy ubierac sie dzieciaką wiadomo ze to sa małe dzieci i nie mozna ich zostawic, dobrze zebys synka ubierala w ciuszki z ktorymi sobie poradzi wtedy bedzie taki dumny ;p , tak samo z myciem raczek czy z toaleta jest zazwyczaj kontrola, ja bylam w prywatnym przedszkolu i tam 2 dzieci miala pampeersy ale powiem ci z punktu widzenia osoby ktora tam pracuje jest to strasznie uciazliwe z tego wzgledu ze masz jeszcze 20 innych dzieci i musisz je zostawic zeby pojsc przebrac to jedno a nie zawsze sa panie do pomocy mimo ze powinny byc, po za tym dla komfortu twojego dziecka dobrze by bylo zeby sie nauczyl zalatwiac z toalety ;) wiadomo wypadki jednorazowe sie zdarzaja szczegolnie jak cos ciekawego sie dzieje ii nie ma czasu zeby isc do wc ;p ale to sa sporadyczne. Wiesz Twoj maluch nie musi wykonywac wszystkiego perfekcyjnie idzie do przedszkola zeby sie nauczyc wielu rzeczy a widzac jak jego rowiesnicy sie staraja czy potrafia uczy sie szybciej.\

A moim zdaniem jak zapytasz dyrektorki to ona jest w obowiazku udzielic ci informacji jak nie ona to wyznaczy pania ktora w skrocie najwazniejszych rzeczach cie powiadomi.

reklama
hej dziewczyny !! milego dnia !! :))

witam nową mamusię na forum :)

pytanie do naszych lekarek - bylam niedawno w szpitalu, założono mi wenflon różowy, słyszałam ze nie mozna go uzywać <miec założony> az 3 dni, musiałam sama się uprosić zeby mi sćiągneli go bo sie odklejał no i dostałam wysypki.. i pytanie, czy można dostać od tego wysypki ? mam coraz większą na lewym przedramieniu okolice łokcia ale rozprzestrzenia się, wapno i maść cynkowa niec niepomagają. a swędzi jak cholera spać w nocy nie mogę bo wariuje. to tak jakby tysiace komarów ugryzło w jedno miejsce. wiem ze nie jestescie dermatologami ale chodzi o to czy można od wenflona dostać uczulenie.. no ale to na pewno od tego bo od czego ? zaczeło się od jednej kropeczki nad wenflonem teraz mam coraz wiecej tego na ręce, z przedrawmienia już na ramię przechodzi :baffled::-(okropieństwo

Do góry