reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Nonek - widzisz, wiedziałam, że dasz radę ;)))

Rojku - to się tyczy do mnie, bo ja jestem zapominalska i muszę dopisywać to wszystko, czego zapomnę a nie chce mi się edytować nigdy ;P

Kamilka i Rojku - zgadzam się z dziewczynami, mało was! :D Ale może to przez pogodę? Że się nie chce siedzieć przed kompem?

reklama
Ja do pupy jeszcze stosowalam masc posladkowa:) robi sie ja na recepte i jest extra zostalam tylko przy niej ...ostatni nawet mij stary jak sie zatarl to sie posmarowal 2 razy i po wszystkim:)

Musicie mi teraz troche odpuscic bo mam tesciowa w domu i Adasia bo prrzez te upaly nie puszczam go do przedszkola i ciezko mi siedziec na kompie ile moge jestem na komorce:)

Ostatnia edycja:
marys25 też będę testować Sudocrem. A co do kremów do pupy, to też najbardziej lubię taką apteczną z eceryna, wazelina i lanolina. Super jest. Sudocrem zazwyczaj uzywam, jak sie cos pojawi na pupci.

Kurde meago glupia nie poczekałam na Twoja odpowiedź, bo czytałam niby w encyklopedii i nic nie było, że nie można. Delikatnie posmarowałam nozdrza, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam, zwłaszcza, że zapewne zaraz wypłynęlo razem z katarem (sorki). A Nasivin mogę?

Rojku a może spróbuj sobie zrobić takim domowym sposobem . Weź jakieś naczynie z gorąca woda nasyp sol spożywcza i przykry głowę recznikiem . Oddychaj przez usta i nos .to powinno Ci pomoc. Mówili nam to na zajęciach z laryngologii . Bo plukania nosa i zatok to nie radzę w naszym stanie. Ja na sam widok miałam odruch wymiotny. A to że wzielas i posmarowalas trochę to nic się Dzidzi nie stanie.

andzia dzięki :* Mam inhalator, więc może jutro solą fizjologiczną się zainhaluję. Zmykam łyknąć Apap na zażynający ból głowy i spać. Może obudzę się lepsza...

gdynianka1 to ubieranie to kwestia umowna ;p jak byłam na praktykach w 2- latkach to wychodzac na dwór pomagaliśmy ubierac sie dzieciaką wiadomo ze to sa małe dzieci i nie mozna ich zostawic, dobrze zebys synka ubierala w ciuszki z ktorymi sobie poradzi wtedy bedzie taki dumny ;p , tak samo z myciem raczek czy z toaleta jest zazwyczaj kontrola, ja bylam w prywatnym przedszkolu i tam 2 dzieci miala pampeersy ale powiem ci z punktu widzenia osoby ktora tam pracuje jest to strasznie uciazliwe z tego wzgledu ze masz jeszcze 20 innych dzieci i musisz je zostawic zeby pojsc przebrac to jedno a nie zawsze sa panie do pomocy mimo ze powinny byc, po za tym dla komfortu twojego dziecka dobrze by bylo zeby sie nauczyl zalatwiac z toalety ;) wiadomo wypadki jednorazowe sie zdarzaja szczegolnie jak cos ciekawego sie dzieje ii nie ma czasu zeby isc do wc ;p ale to sa sporadyczne. Wiesz Twoj maluch nie musi wykonywac wszystkiego perfekcyjnie idzie do przedszkola zeby sie nauczyc wielu rzeczy a widzac jak jego rowiesnicy sie staraja czy potrafia uczy sie szybciej.\

A moim zdaniem jak zapytasz dyrektorki to ona jest w obowiazku udzielic ci informacji jak nie ona to wyznaczy pania ktora w skrocie najwazniejszych rzeczach cie powiadomi.

reklama
hej dziewczyny !! milego dnia !! :))

witam nową mamusię na forum :)

pytanie do naszych lekarek - bylam niedawno w szpitalu, założono mi wenflon różowy, słyszałam ze nie mozna go uzywać <miec założony> az 3 dni, musiałam sama się uprosić zeby mi sćiągneli go bo sie odklejał no i dostałam wysypki.. i pytanie, czy można dostać od tego wysypki ? mam coraz większą na lewym przedramieniu okolice łokcia ale rozprzestrzenia się, wapno i maść cynkowa niec niepomagają. a swędzi jak cholera spać w nocy nie mogę bo wariuje. to tak jakby tysiace komarów ugryzło w jedno miejsce. wiem ze nie jestescie dermatologami ale chodzi o to czy można od wenflona dostać uczulenie.. no ale to na pewno od tego bo od czego ? zaczeło się od jednej kropeczki nad wenflonem teraz mam coraz wiecej tego na ręce, z przedrawmienia już na ramię przechodzi :baffled::-(okropieństwo

Do góry