reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Melonowa bardzo dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś. W sumie mam ponad dwa miesiące na wyćwiczenie u Misia nowych umiejętności i mam nadzieję, że nam się uda. Jedyne czym się martwię to tym załatwianiem w pieluchę i jego wielką awersją do nocnika i nakładki na sedes. W lipcu zamierzam nie posyłać go do żłobka na dwa tygodnie, może wówczas spokojnie uda mi się go przekonać. On już tak pięknie nie używał pieluch. W lutym dostał zapalenia oskrzeli, dostał zinnat, dawałam mu leki osłonowe, ale na nic się zdały. Dostał po tym antybiotyku takiej ostrej biegunki, która bardzo mocno odparzyla mu pupę, aż po same jajeczka i pisiolka, mocno go szczypało (tu ukłon do sudocremu, bo tylko on nam pomógł). Każde korzystanie z nocnika kojarzyło mu się z bólem i szczypaniem, no i się zniechęcił.
Kamilka jak się czuje Adaś? Kochana przypomniało mi się, że przy wysokiej temperaturze robiąc dziecku okłady, dobrze jest kłaść zimne okłady na czoło i na kark, jednocześnie.
Rojku a jak u ciebie z przeziębieniem?
Akaiah jak leżałam z Misiem w ciąży w szpitalu, po wenflonie również dostałam uczulenia, takie różowe swędzące kropki, mi lekarz zalecił picie wapna. Ale chyba dobrze by było, żeby obejrzał twoją rękę jakiś lekarz.

Wszystkim Alicjom, które mieszkają jeszcze w brzuszkach u swoich mamuś, w dniu ich imienin składam życzenia: spokojnego doczekania w obecnych domkach na właściwy moment, aby zmienić brzuszek mamusi na łóżeczko, spokojnej i niezbyt męczącej drogi do poznania twarzy mamusi i tatusia, zero kolek, jak już będziecie po tej stronie brzuszka, niezauważalnego ząbkowania i wszystkiego co tylko przyniesie wam szczęście:-)

reklama
witam sie z rana noc byla tragiczna tak goraco ze ciezko spac Michalek szukal ratunku u mnie wiec musialam wlaczyc wiatrak aby dziecko moglo spac a dotego mialam w pokoju komara ktory sie na mnie uwzial strasznie mnie pogryzl dobrze ze Mlodego oszczedzil

zycze milego i chlodnego dnia:-*

gdynianka dzięki za zainteresowanie. Wstałam już bez bólu głowy i z katarem już nie cieknącym jak wczoraj. Teraz siedzi w nosie.

Plnauję moją Anielę puszczać bez pieluchy, zobaczymy jak to pójdzie :D Będzie na pewno wesoło i mokro :p

Cześć dziewczyny
akaiah a nie masz czasem uczulenia na lateks??? U mnie objawy podobne do twoich tylko ze pojawiają sie jakieś 10 minut od kontaktu z lateksem....i puchnę, najpierw miejsce gdzie był kontakt i rozszerza sie dalej ... raz zaczęłam puchnąc na twarzy....
Od wczoraj mam taki podły nastrój... mam wrażenie ze zacznę gryźć... takie tam żale mi sie nazbierały.... aj trza będzie przeżyć jakoś ten dzień a jutro znowu sobie wszystko jakoś poukładam ;)
U nas pada... jakby dawno nie padało;)

Hej dziewczyny

Witam nową mamusie. U mnie gorąco, spać się nie chce w taka pogodę. Jadę dzisiaj po truskawki i będę robić dzemy i kompociki;) W sumie mogę troszkę odpocząć, chociaż nie wiem czy nie będe poprawiać tego egzmainu na poczatku lipca bo mój promotor bardzo chce abym broniła się 10 lipca. Jak zdawałam wczorajszy egzmain pani mi pogratulowała czyli juz widać;)
Życzę Wam Miłego Dnia;)

Witam dziewczynki, zapowiada się kolejny gorący dzień...

rojku, gdynianka odnośnie uczenia ja ostatnio próbowała, oj próbowałam wyrwale. Zdejmowałam mojej Basi pieluszki, chodziła w majteczkach i getrach, npi ciekło po nogach. Na początku nic ją to nie ruzało, potem zaczynała płakać, że coś nie tak. Zalany dywan w salonie, w pokoju BAsi, ale się nie poddawałam. Chodziłam za nią z nocnikiem i cały czas pytała, ale ona zawsze mówiła, że nie chce siusiu. Któregoś ciepłego dnia nie założyłam jej skarpetek i poleciała tak w majtkach schowała sie przy kalorferze, zrobiła kałużę siusiu i chcąć odejść sie przewróciła uderzając w kaloryfer, potem jak przybiegłam to znów bam i w kaloryfer. Podsumowanie pokrwawione wargi i krew z nosa. Po tym zdarzeniu odpuściła, jest za mała, wróce do tematu może za miesiąc. A nocnik chętnie siada, ale tylko na zasadzie zabawy i specjanie przynosi nocnik i mowi sisi żeby poczytać książki na nocniku. Oj cięzko będzie....

nonek gratuluję zdanych egzaminów

bunnycukinio ja też czasami używałam linomagu, tylko ja nie lubiłam jak mi się ręce nim brudziły i takie tłuste były :-)

rojku, życzę powrotu do zdrowia

Hej Kobitki
amethys mam to samo :/ aż się rano wypłakałam M. w ramię
gdynianka wszystkiego co najlepsze w dniu Twojego święta (mam nadzieję że dobrze strzeliłam:)) spokojnych kolejnych miesięcy w dwupaczku :) I dziękuję w imieniu Aluśki za życzenia
Zainstalowałam sobie jakąś Simso-podobną grę na kompie i wczoraj się tak zresetowałam że mi cały dzień w godzinę minął ;)
Ale dziś ma wpasć mama zrobić mi obiad, no i harry potter wieczorem:happy2: Więc może humor się polepszy..
Chłodu wam życzę bo wczoraj myślałam że padnę:confused:

hej ranne ptaszyce :p

Ja też nie mogę spać, ptaki śpiewają mi jak głupie a w zasadzie ćwierkają, bo głodne ;D
Dzisiaj z rana pobiegłam w piżamie do ogródka po sałatę i rzodkiewkę i zajadam bułeczki z ogórkiem i całą resztę zieleniny - pycha ;))

Dziewczyny współczuję wam z maluchami, mam nadzieję, że szybko będzie z nimi ok, a Rojku ty się kuruj :)
Jakie macie plany na dzisiaj? Ja muszę w chałupie ogarnąć ale na razie nic się nie chce...

Hej dziewczyny

U nas przeszla burza i powietrze odrazu inne:)

Dziekuje synek od rana ok ... Wydaje mi sie ze to bylo od upalow ale jeszcze go obserwuje:)

My juz sniadanko i kawka:)

reklama
Cześć dziewczyny,
Mikołaj sadzi takie kopniaczki od wczoraj aż mi brzuch podskakuje :-D Uwielbiam, to takie uspokajające :tak:

Powiedzcie, Wy też tak źle znosicie upały?? to co się dzieje to jakaś tragedia, ciągle czuje, że mi słabo, jakby ktoś mi wkładał głowę w reklamówkę, w rezultacie siedzę do oporu w domu :(
Nonku możemy sobie podać ręce, z tych nudów tez wzięłam się za dżemy i kompoty z truskawek, mam już 12 słoików :) marzy mi się jeszcze dżem z jagód, sok z wiśni i leczo na zimę :))
Gdynianko dużo zdrówka imieninowa solenizantko :))

Zaraz Was ponadrabiam do reszty :)

Do góry