reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Przede wszystkim istnieje ryzyko dogrzania dziecka zbyt ciepłą wodą. W dodatku wychodząc z kąpieli maluch jest rozgrzany a w pomieszczeniach pozostałych jest dużo chłodniej, nawet podczas lata.
U nas przynajmniej, nawet po grzaniu łazienki dodatkowo, zawsze jest zimo po wyjściu z wanny.
Zawsze się boję, ze Młodej zawieje płucka. w Dodatku ma już dość długie włosy, któe długo schną, a suszarką suszyć nie chce bo wydziera się wtedy. ZAwsze gdy wykąpię ją gdy ma gorączkę Krzyczy i płacze,ze bardzo jej zimno.

A poza tym, czy ja powiedziałam że nie można kąpać malucha po zbiciu gorączki?
Napisałą, tylko, ze nie powinno się tego robić podczas gorączki.

reklama
Ja go nie kapalam ... Tylko okrylam chlodym wilgotnym recznikiem.. A glowy mu narazie nie mocze bo on ma ciagle mokra glowa i kapie mu z wlosow:/ tak sie poci:/

Hmmm my przy wysokiej gorączce nie kąpiemu Miśka, ale jak mu już spadnie to zawsze. Poza tym jak ma temperaturę ponad 40 stopni to albo chłodzimy go w zimnej wodzie potem suszymy, zakładamy pidżamkę i opatulamy szczelnie kołderką, albo zamiast zimnej wody opatulamy mokrym, zimnym ręcznikiem i na to koc lub kołdra - tak nam poleciła nasza pediatra.
Kamilka a może twojemu Adasiowi szykuje się angina, w takie upały niestety to dość częste u dzieci. Trzymam za twojego synka kciuki, aby szybciutko się wykurował, bo najgorsze co może być to choroba naszego dziecka. Trzymajcie się.

Jolka6621 nie można głaskać brzucha jak jest ciąża zagrożona. Koleżance nawet zabronił wręcz dotykać, czy trzymać rąk na brzuchu jak miała zagrożoną. Jak się nic nie dzieje, to wmasowaniem kremu nie ma się co denerwować.

gnosia24 przecież jeszcze masz sporo czasu na to, żeby poczuć ruchy. Wg książek nawet ok 22 tygodnia dopiero można poczuć.
gdynianka1 ślinka mi cieknie odkąd przeczytałam o zielonym groszku...

kika80815 wiesz co najbardziej denerwuje takie typki? Jak go spokojnie zbyjesz bez słowa z uśmiechem. Choć wiem, że emocje czasem trudno utrzymać na wodzy, to najlpiej pokazać, że to po Tobie spływa i tak jesteś na górze :)

Mama 1911 witaj :)

Dziewczynki mam prośby organizacyjne.
  1. W forumowej netykiecie unika się pisania postów jeden pod drugim, chyba, że wątek jest rzadko uczęszczany i każdy post jest z innego dnia. Chcecie coś dopisać wystarczy edytować swój post i dopisać, co nam do głowy przyszło.
  2. Druga sprawa. Często piszecie, że nie pamiętacie która coś pisała. Można sobie z tym poradzić w prosty sposób. Pod każdym z postów macię linijkę z ikonkami: Dodaj na bloga, Edytuj, Odpowiedz, Cytuj, a ostatnia ikonka jest do wielo-cytatu. Ja zawsze czytając Was klikam na tę ikonkę jeśli chcę się odnieść do czytanego aktualnie postu i czytam dalej. Klikam tak przy każdym. Jak już przeczytam wszystko, to na samym dole pod postami wciskam ikonkę "Odpowiedz" i wtedy w okienku wyświetlają się wszystkie posty, które zaznaczyłyście. Nie musicie wcale cytować, możecie sobie skasować wszystko poza nickiem, ale wedy nie zginie w gąszczu wiadomości i myśli nic, co chciałybyście napisać.
Na pierwszy punkcik nalegam :) a z drugim to tylko sugestia i mój sposób radzenia sobie z tą masą informacji, które tu przerabiamy. Ale róbcie jak Wam jest wygodnie :)

Macie jakiś przepis na ziemniaczaną zapiekankę z brokułami? Naszła mnie ochota na takie danie, które zawiera oba te składniki :D

Rojku przepraszam, za posty pod sobą,mam nadzieję,że nikogo tym nie urazilam.
Już się to nie powtórzy,tym bardziej że z tel.będę mało pisać.:-(

andzia86 nic się nie stało :* Nie przejmujcie się tak. Ale pomyślałam, że pewnie nie wszystkie o tym wiecie, więc dlatego napisałam :)

reklama
Do góry