reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

BunnyCukino obejrzałam filmik i bardzo się rozczuliłam, to co mnie uderzyło najbardziej to jakie wielkie szczęście promieniuje od tych kobiet. Moja siostra po porodzie schudła i dostała super figurki, ja nie. Piersi mój mały mi ździebko wyciągnął i walczą teraz z prawem grawitacji, ale nie żałuję, bo okres karmienia był jednym z piękniejszych w moim życiu. Ciała zostało trochę nadto, ale też nie żałuję. Szczerze to jedyne czego bałam się w pierwszej ciąży to rozstępów i na szczęście nie dostałam, ale w sumie jakby były to i co...

reklama
Hehe meago bo ja ostatnio fazę na czytanie złapałam, ale chyba mi już przeszło, więc będzie mnie więcej :)

Panie nasze doktorki czy Dicotineff można stosować w ciąży? Aniela dostała na katar. Lekarka kazała po dawce tak o koniuszek dziurki wycierać. A ja chyba się zaraziłam od niej tym katarem, bo mi cieknie niemiłosiernie z nosa. I nie wiem, czy mogę to zastosować, czy nie?

Meago jestem czytam na biezaco jedynie dzis przerwe mialam przez ten internet:/ w dodatku przez tel nie wejde na zamkniety a normalnie dzis na nerwy mi dziala wszystko!!

Najgorzej nie lubie osob trzecich przy chorym dziecku..juz po 5 latach wiem jak postepowac mam tez leki i w ostatecznosci jade do lekarza no ale dzis to co chwile slysze" zle robisz jedz do lekarza najlepiej prosto do szpitala " noszz ku.wa:/

A jeszcze mam pytanie meago bo podalam mu na noc ibuprofen no i temp 38:00 i nie mam juz nic w syropie czy w razie co moge podac w tabletce paracetamol 500mg czy polowe tej tabletki? Musze jutro dokupic syrop.. No ale o noc sie rozchodzi:/

Melonowa bardzo dziękuję, poczytam sobie. Jutro chcę podejść do tego przedszkola, bo do 28 czerwca musimy podpisać umowę. Może pani dyrektor powie mi mniej więcej o czym była mowa na tym zebraniu.

Przeczytalam, rączki i buźkę potrafi sam umyć, wytrzeć się też. Sam je od kiedy skończył 1,5 roku i nie lubi kiedy się go karmi. No, ale ubrać to się nie umie sam, tzn skarpetki założy i to wszystko, no i to załatwianie się w pieluchę zamiast do nocniczka. No cóż, musimy dzielnie popracować do września.

Ostatnia edycja:
meago ma rację że ostatnio was jakoś mało :(
nonek gratulacje :)))) brawo!!!
dostałam dziś wiadomość że dostanę sudocrem do testowania z bb :D a zerkałam na testy innych produktów i było coś podobnego do sudocremu, sudomax czy coś podobnego, używała któraś?

gdynianka mi moj synio tez wyciagnac cyce prawie po pepek;-) i zafundowal mk rozstepy na brzuchu w ostatnim miesiacu ale to nie jest zaden problem bo wiem ze to po moim skarbie natomiast nie moge sie pogodzic ze lekarze zle prowadzili mnie hormonalnie przed ciaza i teraz mam cale nogi w rozstepach ale z biegiem lat i do tego mozna sie przyzwyczaic.

witam nowa mame

Meago mlody ma 23 kg.. Ale juz mi nie potrzebne info bo zapomnialam ze mam czopki z paracetamolu dla niego;)

Gdynianka sprawdzalam mu gardlo narazie ok zobacze jutro..

reklama
marys25 ja cały czas używam sudocremu do pupy Basi i jestem ogromnie zadowolona. Dobrze się rozprowadza, jest wydajny, a moja Basia nigdy nie miała odparzenia:-) Innych nie stosowałam. Miałam kiedyś nivea do pupy i mi nie odpowiadał.

Do góry