reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Hej dziewczyny!

Maddlena - umierałyśmy ze strachu co z tobą, ale następnym razem będziemy już normalnie dzwonić. Moim zdaniem to źle, że nie piszesz - żadna z nas się nie obrazi ani nikomu swoimi problemami nie zaszkodzisz. Jesteś z nami od początku i nie widzę sensu, żebyś się zamykała. Jeżeli masz siłę, to lepiej, żebyś pisała dzień w dzień - będzie ci lżej i prościej, a medycznie Meago zawsze coś podpowie. Reszta dziewczyn wesprze cię duchowo. Kochana wróć do nas!

Bunny - ja mam tak ze starszym bratem całe życie. Mam i ciotka zakochane w nim, a ja to ja, kobieta, nic szczególnego. Obecnie ważniejsze są dolegliwości jego psa, niż fakt, że jestem w ciąży ;)

Kamilka - problem z teściową to klasyka, ale powiem ci, że zakrztusiłam się ze śmiechu od "miziania tłustym" hahaha no niestety teściówki to dziwny twór, a jak synowa jest jeszcze niezależna (ja tak mam) to w ogóle dramat...

reklama
Bunny - ja bym na twoim miejscu uciekała jak najdalej, bo to niesprawiedliwe jest...Ale niestety w rodzinie na sprawiedliwosc nie ma co liczyc, niestety...

Bunny dlatego uciekaj do meza jak ma szanse to tu super dacie sobie rade... U mnie mimo ze maz nie zarabia kokosow to mamy duzo.. Mieszkanie 3 pokoje doplaty na mieszkanie rodzinne ubezpieczenie a jak sie drugie urodzi to ja dostaje jednorazoqy dodatek na dziecko do tego przez 2 lata mimo ze nie pracowalam dostane 300 euro.. A jak dziecko nie dam po 15mc do zlobka to dostane 150 euro za to ze zostaje z nim w domu... A ty ta goree masz cala dla siebie? Bo jak tak to mozesz pozakladac swoj wodomierz i skrzynke od swiatla...

Moja tesciowa teraz o wiele lepsza no ale ma swoje nawyki i koniec:/ jeszcze wku.wia mnie yekst " ale ja tak robie i nie umiem inaczej"

Mnie ostatnio rozwala zachowanie mojej ciotki, które wkręciła sobie kupowanie jakichś koszmarnych ciuszków dla malucha (z poprzedniej epoki). Mówiłam jej wielokrotnie, że mamy już wystarczającą ilość i lepiej żeby np kocyk czy coś kupiła ale ona uważa, że jej ciuszki są najlepsze i najładniejsze, bo dziecko nie powinno chodzić w czarnych rzeczach (dla uściślenia dodam, że nie mamy ani jednej czarnej czy ciemniej rzeczy dla małego). Więc nie ma z nią dyskusji a jak słyszę jej tekst, że mamy same czarne ciuchy,t o mam ochote jej powiedzieć: zrób badania na daltonizm!

Mama Kangurka ja kiedys pracowalam z blizniakami i ich mama zabronila w rodzinie kupowac ubranek powiedziala wprost ze ona ma swoj gust i nie zyczy sobie;) a tesciowej kiedys oddala ubranka i kazala wymienic... I pozwolila tylko na ciuszki z 5-10-15 h&m i c&a i onnych drozszych sklepow:D

U mnie znów mój maż ma brata blizniaka i oczywiście ten brat jest najlepszy, również jego przyszła zona jest w ciaży termin na poczatek listopada, znali się miesiac i wpadli ale sa najlepsi pod słońce. Tak to już jest.

A ja od wczoraj arbuzy i sery i tak bym mogła cały czas, już widze kształt brzuszka robi się taki fajniutki :) Ale mój dzidzius chyba ma juz dośc bo cały czas się uczę:D

nonek - ja bym dała się pociąć za ser pleśniowy, ale niestety w ciąży nie można...;//Dzisiaj znów zjemy coś z truskawkami bo jeszcze nam zostały...Może tym razem racuchy?

Kamilka - no będę musiała jasno powiedzieć, ale wiesz najgorsze są te jakieś dziwne wczyty. Mamy ubranka białe, błękitne, kremowe, beżowe itp. trochę czerwonych i niebieskich, brązowych i granatowych a ona nam kupuje jakieś welurowe cudactwa żółte i różowe. A ja akurat uwielbiam beże i kremy i będę tak dziecko ubierać;p

BunnyCukino no to braciszek starszy ale nie mądrzejszy :( jak masz możliwość to uciekaj do męża :)
wiecie co ? stresuję się tym brzuszkiem :( że jest dużo większy od głowy :( ale może dzidzia się nałykała akurat wody dużo? ale aż tak? kurcze to jakieś 4 tyg do przodu :( a oczywiście lekarz nic nie powiedział o tym :(

marys nie martw sie na zapas umow sie na polowkowe konkretne prywatnie:tak: po co maSZ SIE ZAMARWIAC i meczyc ...

Mama Kangurka wydaje mi sie ze lepiej powiedziec wprost wiadomo pewnie obraza bedzie ale problem wkoncu z glowy...
Ja nie lupilam jak mi przynosili ciuszki z jakiejs chinszczyzny albo bazarowe:baffled: i zupelnie bez gustu:no:

reklama
Do góry