reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

maddlena trzymaj się dziewczyno i zasypuj malucha pozytywnymi myślami...

ja póki co też nie czuję ruchów dzieciątka i powiem szczerze że ide 17 na połówkowe z duszą na ramieniu...

reklama
Maddlena kochana chociaż przez ten trudny czas oczekiwania na wynik musisz przejść sama ze swoimi bliskimi, pamiętaj że każda z nas myśli o Tobie i Twoim Dzieciątku. Cały czas wierz, że będzie dobrze. Trzymam za Ciebie i Maleństwo kciuki.

Gdynianka1 a może jak wypijesz więcej wody niegazowanej to Ci pomoze? często organizm tak reaguje na deficyt płynów. Ja często jak boli mnie głowa wypijam małymi porcjami ok 3 szkl wody tak w ok 3 godz. i pomaga. Może Tobie też coś da jak tabl nie pomogły.:tak:Zawsze warto spróbować.

Nonek90 no to długo musisz czekać:-(a z ukruszeniem bywa różnie, dosyć że będziesz czuć dyskomfort podczs jedzenia to zawsze ryzyko że jeszcze bardziej się ukruszy. A moze gdzieś indziej uda się wcześniej dostać?

maddllena ja cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze, dopóki nie odbierzesz wyników badań spróbuj wierzyć, że to tylko przejściowe i że dziecko będzie zdrowe. Mój Bąbel też jest bardzo mało ruchliwy i też się martwię.

Już po badaniu czystości pochwy, musiałam zapłacić 35 zł !!! Ciekawe, czy mi wszystko dobrze wyjdzie...

Dziewczyny mam pytanie.........czy wy jeszcze macie upławy?? bo ja mam nadal cholera i nie wiem czy jest ok czy nie. Mówiłam pani doktor ale spytała czy jest świąd piecznie, powiedziałam, że nie to mi przepisała clotrimazolum w globulkach. Siostrę pytałam mówi, że miała upławy ale już się zastanawiam czy to normalne w zeszłej ciązy brałam luteinę wiec zawsze cos mi tam ciekło, a teraz nie wiem sama

kika ja mam upławy ale ginka powiedziała że mam sie nie martwić bo nic złego się nie dzieje. Oprócz tego ostatnio mnie bielizna odparzyła więc zmieniłam na babcine majciochy i jest lepiej

reklama
Hej Dziewczyny nie odzywałam się za bardzo ostatnio bo miałam mały problem rodzinny no ale powiedzmy że już jest rozwiązany, ale cały czas czytam co tam u Was i przeżywam z Wami :-)

maddlena Kochana bardzo współczuje że musisz przez to przechodzić, jak czytałam Twoją wiadomość to łzy mi ciekły po policzkach, wszystkie tu na forum trzymamy za Ciebie i maluszka kciuki więc musi być dobrze! Jesteśmy z Tobą!
gdynianka1 Trzymam kciuki za udaną wizytę i współczuję tych bólów głowy, ja jak mnie boli głowa to wiąże sobie chustkę na głowie jakoś mi pomaga taki ucisk
nonek90 Współczuje problemów z zębami dla mnie to chyba najgorszy ból jaki może być – ból zęba, choć może po porodzie stwierdzę że są inne gorsze:-D
Agatka2 Ja tam bym wybrała truskawkowo – śmietanowy bo mój jest akurat taki ulubiony :-) Niedawno właśnie mój M miał urodziny i piekłam dla niego tort Raffaelo z truskawkami i wyszedł super choć przepis z Internetu, jakby któraś chciała spróbować z chęcią podrzucę przepis torcik naprawdę łatwy a wygląda wykwintnie:-)
DoMisia1985 Trzymam kciuki za wyniki, będzie dobrze
kika80815 co do upławów to nie wiem za bardzo, ja na pewno mam zwiększone wydzielanie niż normalnie (w sensie po za ciążą) a nie biorę żadnych leków, chyba póki nie ma nieprzyjemnego zapachu i /lub pieczenia to jest normalne

A ja wczoraj na pocieszenie byłam na zakupach i kupiłam sobie w H&M z kolekcji mamma cudną tuniczkę zaraz wrzucę w niej zdjęcie do wątku z brzuszkami, mam nadzieję że i u mnie dopatrzycie się ciążowego brzuszka wreszcie:-)

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn lekarek: Czy częste USG może szkodzić maluszkowi ew. mamie? Tu gdzie mieszkam robią tylko jedno USG w ciąży a za ok. miesiąc będę w Polsce i zastanawiam się nie pójść wtedy na USG (byłam 6 czerwca) no ale właśnie się zastanawiam czy nie będzie to za szybko.

Do góry