reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Cześć Dziewczyny z samego rana :-)
ursula trzymajcie się ciepło, tryb życia ślimaka załącz i dużo czytaj :tak: ja też jakiś czas dużo leżałam, po moich plamieniach, więc nadrobiłam zaległości w lekturach, też jestem molem książkowym ;-) Mam nadzieję, i będę trzymała kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Jeśli chodzi o książki to mogę kilka polecić, ale zależy co kto lubi.. też lubię czytać Cobena, Cooka, Kinga, Mastertoona ale też inne.. więc polecam m.in. "Szkoła piękności w Kabulu" oraz "Ulica rajskich dziewic". Jak mi się jeszcze przypomni jakaś fajna książka to dopiszę :-)

Nic, ja się zbieram i lecę na bazarek, póki upału nie ma, może jakieś dobre owoce kupię :-)

Dziewczyny mam jeszcze pytanko... brałam tabletki ziołowe takie niebieskie na pęcherz bo miałam bardzo liczne bakterie w moczu i ginka kazała po kuracji zrobić badanie, a jak znowu wyjdą bakterie to zrobić posiew.. i się zastanawiam czy nie zrobić za jednym zamachem jednego i drugiego, bym nie musiała kilka razy biegać do laboratorium i stać w kolejce... więc jak bym chciała badanie ogólne moczu oraz posiew to muszę zanieść dwie próbki tak? mogę tak zrobić, czy nie bardzo?

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny, mam nadzieje że u Was też piękna pogoda.
Ursula powiedz Ali że jeszcze ma pomieszkać w brzuszku, bo tam jest jej najlepiej, odpoczywaj i myśl pozytywnie a wszystko z Wami będzie dobrze. Tyle kobietek się o Was martwi i trzyma kciuki ze MUSI być dobrze:-)
Melonowa dobrze ze byłaś z ząbkiem. Troche musiałas pocierpiec , ale z kazdym dniem powinno być lepiej. Ja pomimo że przed ciążą wyleczyłam ząbki to w tamtyg tyg też musiałam odwiedzić dentystę. A nieleczone ząbkie to źródło infekcji więc musimy z tym walczyć. Nie wiem czy na tym forum czy gdzieś indziej czytałam ze kobietom w ciąży przysługują na NFZ białe plomby tzw światłoczułe czy jakos tak i darmowe leczenie kanałowe, więc można swój stan zawsze wykorzystać. Ja chodzę prywatnie już od lat do jednego dentysty, niestety nie mam w pobliżu dobrego stomatologa na NFZ więc nie ryzykuje.
Super ze podsuwacie ciekawe książki, ja niestety z braku czasu ostatnio mało czytałam, a szkoda bo dobra książka jest o wiele lepsza niz film.
A co do ruchów to ja narazie sama nie wiem , czy to co czuje to już to czy nie. Mam łozysko na ścianie przedniej więc nastawiam sie że mogę i po 20 tc poczuć. Najważniejsze żeby jak się zacznie czuć były odczuwane regularnie , bo wtedy pewnie dopiero ,,można zwariować''.;-)
Miłego dnia!

Hej dziewczyny

Co do książek postaram się coś wysłać, miałam praktyki w bibliotekach publicznych i mniej więcej się orientuje w książkach. Sama uwielbiam czytac:)

Wczoraj mój pies miał wypadek, Lila spadła z balkonu myslałam że już koniec bo balkon dość wysoko, ale naszczęcie przeżyła i wszystko z nią dobrze. Ale ja bardzo wziełam to do siebie, a wiem że nie mogę bo to źle działa na dziecko, ale naszczęscie był mąż w domu.
Jade za chwilke do sklepu zrobic małe zakupy, a potem do nauki marsz ale nie chce mi się, piękna pogoda, słoneczko świeci:)
Co się dzieje z moim brzuchem robi się coraz twardszy i większy:) super:)

Ursula kochana trzymaj się, tryb ślimaka nie jest taki zły tylko trochę upier...iwy, wiem bo przeszłąm to od 21tc z Misiem. Aluni powiedz, że ciocia Ala z Gdyni bardzo mocno prosi, aby na świat przyszła w terminie razem z moją Majeczką.

Melonowa mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej.

Ja zaliczyłam ciężką noc, łeb mi pęka, robiłam sobie okłady, ale na niewiele się zdały. Zaraz ubieram Misia i siebie i uciekamy do sklepu, kupię apap, bo jednak nie dam bez niego rady.

Któraś z was ostatnio pisała o pracowaniu podczas L4, nie ryzykuj dziewczyno. Moja koleżanka z pracy ma termin na lipiec, zagrożona ciąża, pierwsza. Dwa miesiące temu rano do drzwi zapukały panie na kontrolę z ZUS-u. Do niektórych pukają do drzwi, inne kobietki wzywają na komisję.

ursula - współczuje i jednocześnie trzymam kciuki żeby wszystko było z Wami obiema ok. Oszczędzaj się kobietko!

Widze że wszystkie z Was , albo większość zajada się teraz truskawkami. Ja miałam takie 3 dni, że mi się ich chciało, za to teraz jem cały czas ogórki gruntowe. Dzień bez kilku ogórków to dzień stracony dla mnie!:-D

A jeśli chodzi o ruchy dzidzi to chyba pomału coś zaczynam czuc, choć jeszcze na 100% nie jestem pewna!

860i3e5ez8vmq73d.png

Witajcie!

Ursula współczuję, chociaż sama bym chętnie trochę poleżała i poczytała, każdą wolną chwilę spędzam z książką:-) teraz czytam na zmianę Kinga i Chmielewską, ciągle myślę też o powrocie do dzieciństwa, czyli o ponownym przeczytaniu serii o Ani z Zielonego Wzgórza:-p Ale najbardziej lubię horrory.

Wszystkie przeziębione, wracajcie do zdrowia! Ja też przez to przechodziłam, ale wyleczyłam się w 3-4 dni Prenalenem.

U mnie też truskawkowe szaleństwo:-D dzisiaj zrobię koktail. A truskawki najbardziej smakują mi same, albo z jogurtem naturalnym, jakoś szkoda mi robić ciasto albo naleśniki, to dla mnie jakby profanacja:-D

Pogada piękna, siedzę teraz z małym w domu, bo znów przeziębiony, ale na spacer oczywiście pójdziemy.

Samopoczucie ok, brzuch już duuuży i czasem mi przeszkadza, no i puchną mi nogi.
Ruchy już bardzo wyraźne, wczoraj mąż miał okazję też poczuć kopniaka:-D

reklama
rojku - cieszę się, że książka Cię wciągnęła i winę za niewyspanie biorę na siebie:-)
avocado - co do czytania na urządzeniach elektrycznych, to też myślałam, że to nie dla mnie. Ale kupiłam sobie kindla- czytnik z e-papierem, no i rewelacja. Zdecydowałam się na niego, ponieważ już w domu miejsca na książki nie mam - a teraz wszystko w czytniku ;)
martula1985 - na badanie posiewu moczu trzeba osobny pojemnik, ja niedawno miałam robione
i-carrie - hehe mnie też coś ostatnio na "Anię z Zielonego Wzgórza" wzięło, aż film obejrzałam (tysięczny raz chyba ;-))
melonowa - współczuję wyrywanie zęba, wiem, co to za ból;/ ja niby przed ciążą wszystkie zęby wyleczyłam, a wydałam na to grubą kasę, bo musiałam mieć prawie wszystkie leczone pod mikroskopem - taką mam budowę kanałów, inaczej się nie da:no:
nonek - dobrze, że z pieskiem wszystko w porządku, a Ty się nie stresuj i spokojnie się ucz (ale też nie przesadzaj ;P)

ja dziś zapowiadam dzień lenia :-) nie mam żadnych ambitnych planów, tylko się obijać. Miałam zamiar na targ jechać po truskawki, ale mój M powiedział, że sam kupi, jak z pracy będzie wracał - więc już nie mam żadnej motywacji:-D Ja od dwóch tygodni mam fazę na zupę pomidorową, mogłabym ją jeść całymi dniami - więc dziś na obiad co? - oczywiście pomidorówka;-) No może, żeby nie było, że taki leń ze mnie, to pranie zrobię ;)

Do góry