reklama
martula1985
Fanka BB :)
justyn.ka mnie też wszyscy "wsadzali" dziewczynkę w brzuch, chociaż powtarzali, że wyglądam kwitnąco wszystko przez to, że biorę duphaston i mam po nim pryszcze a chłop jak dąb, po tatusiu
Martula zobaczymy, usg mam za tydzień juz powinno byc widać dokładniej niż ostatnio, oswoiłam się z myślą że to może nie być dziewczynka, bo na początku wstyd przyznać marzyłam wyłącznie o córce, potem jak zaczełam plamić, odklejala się kosmówka, modliłam się byle ciąża się utrzymała i od tamtej pory wiem, że będe wdzięczna za to co da mi los nie zależnie od płci, byle zdrowe.
martula1985
justyn.ka doskonale wiem, co przechodziłaś bo miałam to samo...
my staraliśmy się 4 lata o dziecko, więc po tylu latach płeć była dla mnie najmniej ważna, chociaż czasem zastanawiałam się, w co ja moją córkę będę ubierać (nie cierpię różu!) :-)
my staraliśmy się 4 lata o dziecko, więc po tylu latach płeć była dla mnie najmniej ważna, chociaż czasem zastanawiałam się, w co ja moją córkę będę ubierać (nie cierpię różu!) :-)
Haha Martula ja tez mam awersje do różowego :-) pewnie wiele mam tak ma ale w pewnym wieku już chyba się nie da inaczej trzeba to przecierpieć i liczyć że szybko z tego wyrośnie
Ale z drugiej strony to duże ułatwienie, my mamy 4 letnią bratanicę po sąsiedzku która nie ma ubranek innych niż różowe i o tyle plus ze z prezentami nie ma problemu ani dlugiego kombinowania bo byle pierdoła ale różowa i już najlepsiejsy prezent na świecie;D
Ale z drugiej strony to duże ułatwienie, my mamy 4 letnią bratanicę po sąsiedzku która nie ma ubranek innych niż różowe i o tyle plus ze z prezentami nie ma problemu ani dlugiego kombinowania bo byle pierdoła ale różowa i już najlepsiejsy prezent na świecie;D
DoMisia1985
otulek witamy bardzo serdecznie :-)
nonek widzisz i Twoj Bąbelek zrobił to samo co mój ostatnio, niestety nie było szans. Może dzieci w takich tygodniach ciąży lubią przyjmować taką pozycję :-)Ja mam wizytę we wtorek i mam jakieś przeczucie, że znów się nie dowiem, Na szczęście połówkowe się zbliża, a wtedy chyba już się uda :-)
Moje wizyty u gina na początku, w I trymestrze odbywały się co 2 tygodnie, a teraz co 3 tygodnie, dla mnie to cała wieczność tyle czekać.
nonek widzisz i Twoj Bąbelek zrobił to samo co mój ostatnio, niestety nie było szans. Może dzieci w takich tygodniach ciąży lubią przyjmować taką pozycję :-)Ja mam wizytę we wtorek i mam jakieś przeczucie, że znów się nie dowiem, Na szczęście połówkowe się zbliża, a wtedy chyba już się uda :-)
Moje wizyty u gina na początku, w I trymestrze odbywały się co 2 tygodnie, a teraz co 3 tygodnie, dla mnie to cała wieczność tyle czekać.
DoMisia1985
Teraz takie pytanie z innej beczki. Otóż zastanawia mnie, czy na każdej wizycie jesteście badane wewnętrznie, czy tylko USG?
Mój gin jeszcze mnie nie badał wewnętrznie, robi tylko USG. Z kolei jak byłam w pierwszej ciązy i chodziłam do takiej starszej daty lekarki to ona mnie zawsze badała wewnętrznie i USG. Nie wiem co o tym myśleć. Gdzieś słyszałam, że podobno już się nie bada wewnętrznie. Może wiecie coś na ten temat???
Mój gin jeszcze mnie nie badał wewnętrznie, robi tylko USG. Z kolei jak byłam w pierwszej ciązy i chodziłam do takiej starszej daty lekarki to ona mnie zawsze badała wewnętrznie i USG. Nie wiem co o tym myśleć. Gdzieś słyszałam, że podobno już się nie bada wewnętrznie. Może wiecie coś na ten temat???
reklama
martula1985
DoMisia1985 moja ginka za każdym razem bada mnie wew. sprawdza szyjkę macicy i robi usg, jedynie piersi nie miałam badanych, ostatnio robiła też cytologię