reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Mamo Kangura spokojnie, ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy ok. 20tyg, więc masz jeszcze trochę czasu. Teraz niby czuję, ale nieregularnie, a chciałabym już codziennie i mocniej:-)

Dziewczyny przypomniałyście mi bieganinę przed naszym ślubem, fajne wspomnienia:-) Ja oczywiście wszystko brałam na spokojnie, zero stresu, może tylko w dniu ślubu bezpośrednio przed wyjazdem do kościoła trochę się zestresowałam, ale mój mąż przeżywał wszystko za nas dwoje:-D nawet wziął jakieś ziołowe tabletki uspokajające:laugh2: to był naprawdę najpiękniejszy dzień mojego życia:tak:

Byłam na zakupach, zaraz idę robić obiad - zupa szparagowa, a na drugie kotlety mielone:-) Pisałyście o karcie Rossnę, więc oczywiście byłam w rossmannie i zaraz się zarejestruję;-)

reklama
Noo mam nadzieję, że w trakcie miesiąca maluch zacznie się ruszać ;) Wizytę mam 18 czerwca - strasznie długie te przerwy od USG, a to badanie uspokaja mnie pozwala wierzyć, że jest wszystko ok. Nie wiem, jak nasze matki i babki dawały sobie radę zupełnie bez niego...

Ja mam dzisiaj naleśniki z truskawkami - lkupiłam wczoraj cały koszyk, pachną obłędnie :) Co do karty z Rossmana też się zarejestrowałam tylko muszę wziąć kartę :)

ja już się zarejestrowałam :) dzięki rojku :D kartę wzięłam z 2 tyg temu ale pani w sklepie powiedziała że to dopiero od porodu, a tu taka niespodzianka :D

Madlena - nie przejmuj sie tym tak może to pomyłka i tak naprawde dzidziuś urodzi się zdrowy.Moja kuzynka miała 60 % że dziecko bedzie chore już poprostu do tego sie przywiązała a podczas porodu urodził się zdrowy chłopak a miała tylko 40% szans na zdrowe dziecko.Także głowa do góry trzeba być dobrej myśli.

Dopiero dzisiaj mam czas przeczytać bo tak to byłam zagoniona strasznie i pewno od następnego tygodnia znowu sie zacznie juz na calego przygotowania.Najbardziej stresuje się w kościele kiedy usiąć kiedy stanąć ehhh.... niby to nie takie trudne a serce bedzie kołatać jak wy sobie daliście rade w kościele ? Nie było tak źle jak myśleliście ??

Czekoladka ty się kościołem w ogóle nie przejmuj! - U nas było tak, że nie ogarnialiśmy tego całego wstawania, klękania ale ksiądz stoi naprzeciwko i on ręką pokazuje: kiedy wstać, kiedy usiąść także luzik :))

Hej Dziewczyny a ja dziś byłam na USG, pierwszy raz w Norwegi, badanie trwało ponad godzinę, Pani wszystko dokładnie oglądała i wydrukowała nam chyba ze 20 zdjęć :-) Potwierdziła też że to będzie chłopczyk choć nie chciał za bardzo pokazać co ma między nóżkami :-) Jedyne co mnie zdziwiło to wg USG jest to już 19tydz 5dz ciąży więc ciąża jest ponad tydzień starsza niż z miesiączki, zastanawiam się czy to możliwe bo zawsze miałam bardzo regularne cykle a zresztą nie mam prawie brzucha a chyba w prawie 20tyg to coś już powinno być widać.

A tak w ogóle to mały jest śmieszny, strasznie ruchliwy było widać jak się przeciągał i stopkami prawie czoła dotykał :-)

Ja też nigdy nie zwracałam uwagi kiedy klęczeć kiedy stać a teraz to masakra wszystko zrobimy pewno na odwrót ale jeżeli wy tak mówicie to już się mniej stresuje.
Gusiak88 masz co wspominać kiedy miałaś ślub ??

reklama
Do góry