reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

dzieci

czy bywa cud większy od tego
gdy nowe się życie zaczyna?
Tak wielki a tyczy małego
co ufnie przy piersi się trzyma

nie wie co jeszcze je czeka
jak trudna-ta droga być może
tak cieszy je rola człowieka
bo wie że tu z woli jest bożej

tak wiele dobrego przynosi
przychyla ku ziemi, nam nieba
tak słodko na rekach nas nosić
i tylko je kochać potrzeba!!!

wspaniała to szkoła miłości
i czasem tez trudu wymaga
choć boli to czasem i złości
to uśmiech ci jego pomaga...

dar taki od boga jest dany
lecz często nas zaskakuje
choć bywa też nieplanowany
to zawsze nam życie ratuje

przynosi też dobrą nowinę
o stwórcy nam przypomina
co zesłał do nas swą "linę"
bo miłość, cud trampolina

(...)

reklama
Magda gratki chyba juz pomalu wszystkie czujemy:)

Ale mam dzis parszywy dzien:( niby jest dobrze ale cos mnie dlawi dusi itd.. Pogoda do bani:/ jeszcze poszlismy kupic niby ten prezent dla mnie meza od tesciowej i wciskala mi same duze rzeczy i zupelnie nie w moim guscie wkoncu wzielam sama pizame i tyle:( sama sobie bede robic zakupy :/ wrocilam jakas strasznie przybita i do teraz jakos strasznie mi zle:(

gdynianka co do True Blood się zgadzam, że bywa obsceniczny, ale też czekam na nowy sezon :p

BabyPoznan co do porodów. moja siostra mająca porównanie zdecydowanie wolałaby SN. Jak to ona mówi poród SN boli w trakcie, a W przypadku CC boli później i to długo. Trzeba się opiekować maluszkiem, a samemu się jest obolałym. Wydaje mi się, że po SN dochodzi się do siebie szybciej.

Co do spodni, to ja jeszcze noszę moje spodnie takie nieciążowe, ale już zaczynam czuć, że powoli się robi w nich niewygodnie i też zdecydowanie najbardziej lubię leginsy. Ale sporo a Allegro można dorwać używanych normalnych spodni typu jeans, albo bardziej klasycznych z pasem ciążowym, więc może sobie coś upoluj?

Zrobię troszkę zmian w liście listopadówek, tzn, zrobimy z niego wątek bez komentarzy z samą listą w pierwszym poście. Wszystkie zmiany proszę na priva. W wątku zresztą umieszczę potrzebne info.

Wszystkiego dobrego dla dzidziulek :)
martula1985 mi też cierpną i obojętnie jak śpię to i tak mi cierpną :(
melonowa trzymam kciuki za tą obronę :) będzie ok :)
czekoladka życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :) i cudownej zabawy :)) jeszcze trochę przygotowań ale to szybko minie :)
dzięki za podpowiedzi seriali może coś dla mnie będzie :)

KingaoO :tak: moja babcia zawsze mi powtarzała "co cie nie zabije to cie wzmocni" i uwierz mi ze tez miala problemy i myslalam ze nie dam rady ale Zawsze sobie to powtarzałam. A Ty masz dla kogo sie starac i radzic sobie pomysl sobie o dzidziulce ona na pewno doda ci sil. Dasz rade kochana :tak:
Czekoladka wszystkiego dobrego :*

mi tez strasznie cierpną dłonie i ostatnio zaczely sie skurcze w lydkach a juz bardzo dlugo tego nie mialam ;/

dzis ide ze szwagierka na polowy hihi do lumpiku moze cos ciekawego bedzie milego dnia zycze :)

Hej u nas znow nudna niedziela:/
Pogoda leje pochmurno...Boziuuu:(

Moj maz ciagle auta szuka :/ juz ustalilismy ze kupimy Mazde 6 combi a teraz siedzi i oglada:/ jak dziecko ... Tylko narazie Mercedesa musze sprzedac:)

Juz sie nie moge doczekac az do pl pojade na zakupy:) i czekam z utesknieniem na wizyte u gina:) ale odkad czuje maluszka stale to juz sie tak nie denerwuje:)

Hej Dziewczyny, w nocy doskwierały mi biodra, już nie wiedziałam jak się ułożyć żeby nie bolały. Gorzej bo od wczorajszego wieczoru boli mnie brzuch dość mocno, ale skrajnie po bokach ciągnie więc zakładam że to te więzadła czy tam jak to się nazywa, ale od razu się denerwuję jak tam mała się czuje :)
Kamilka
my mamy Mazde 6, mąż mówi że może powiedzieć co nieco, pyta tylko jaki rocznik chcecie kupić i jaki silnik..ja się nie znam ale on już gdera że coś z perforacją blachy w rocznikach starszych niż 2003 i że coś z ee..z panewką. ;) No i jak na razie nam się sama naprawia więc jesteśmy zadowoleni:-D

Hej dziołszki :-) ale nam się dzisiaj pospało długo...

wczoraj mieliśmy grila z moimi i Łukasza rodzicami i tak się fajnie siedziało że przeciągneło się do 1 w nocy :-) pogoda nie dopisała wczoraj za to dzisiaj u nas śliczne słoneczko. Oficjalnie ogłaszam dzisiaj dzień lenia. Nie ściągam nawet piżamy z tyłka :-)

reklama
Do góry