reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Jest to piękniejsze od wszystkich innych melodi jak np.ave maryja i nie wyobrażam sobie żeby tego nie póścić.Troche organista komplikował sprawę że tego nie póścić na komuni ale wkońcu się udało.Są to najpiękniejsze słowa o małżeństwie.

reklama
melonowa- piękne torty!

martula- jak ja Ci zazdroszczę! 2 dni delegacji, a mój mąż w sobotę wyjechał na 5 tygodni za granicę, wróci na 2t., a później znów jedzie na 7tygodni. ciesz się, że tak krótko, bardzo Ci zazdroszczę:zawstydzona/y:

Dziewczyny, jak kombinujecie ze śpiewami na ślub, to musicie też wiedzieć, czy to śpiew co się nadaje na liturgię, czy nie bardzo ;) Szcześniak, albo Kamiński z "Ty tylko mnie poprowadź" są nieliturgiczne i nadają się na sam koniec. W zasadach liturgii mieści się wszelka muzyka poważna, śpiewy chóralne na głosy z tekstami liturgicznymi albo psalmami, albo z Biblii w ogóle, śpiewy tradycyjne, kanony z Taize. My już dawno temu zresztą mieliśmy taki zestaw:
na wejście Cała ziemio
ofiarowanie Bóg jest miłością
komunia Witaj Pokarmie
uwielbienie Niechaj Cię Panie
wyjście Jesteśmy piękni Twoim pięknem Panie
i potem marsz Mendelssohna na sam koniec :)
No ale ja mam zboczucha na punkcie co jest w liturgii dozwolone, a co nie :tak: Śpiewałam w paru chórach, a do tego przez długi czas uczyłam się zasad liturgii w KK. I zboczucha nie da się już wytępić:)

Magda86Poznań - przykre strasznie...
Melonowa - no proszę, proszę, talent się nam tu objawił :)

Ostatnia edycja:
Rzeczywiście straszne dziś tu aktywnie.

Niestety poronienia zdarzają się w różnych etapach ciąży, wiadomo straszne przeżycie. Jednak nie można o tym myśleć trzeba nastawić się pozytywnie i wszystko będzie dobrze.

Co do zaparć ja nie mam problemów, ale w poprzedniej ciązy miałam i gin poradziła mi suszone śliwki.

Wczoraj nasz Bąbel wieczorem był nadzwyczaj aktywny w brzuchu. Nawet po przyłożeniu ręki przez męża zdecydowanie czuł ruchy. Rośnie maluszek. Oj ciekawe kto tam siedzi :-) Ja też mam przeczucia na chłopaka i jakoś nie dociera do mnie, ze może być tam dziewczynka. Tak samo miałam w pierwszej ciązy, lekarz mówił, że chyba chłopak, a ja nie mogłam w to uwierzyć i okazała sie w końcu dziewczynka. Teraz mam dokładnie akie samo przeczucie. zobaczymy:-)

mb_1 jeśli chodzi o szwy to wydaje mi się to normalnie bo "rośniemy" :biggrin2: a poza tym nie wiem jak ty ale ja tez szew odczuwam na zmianę pogody.
melonowa89 torty śliczne, ja musze się przyznać ze pieke pyszne ciasta i sama wymyslam ich smaki i kompozycje ale niestety nie mam daru w ozdabianiu tortów ale mam wspanialego meza ktory robi to za mnie i ja mowie jak to widze a on bierze sie za mase plastyczna i ozdawia :-)

Magda86Poznań mieszkam w Bydgoszczy :-)
BunnyCukino dobrana z was para do pieczenia ;) mój mąż umywa się od takich zadań tylko marudzi jak się w cos wciągnę ze jak ja tak długo mogę siedzieć i ze mi się to nie nudzi

Też już bym chciała czuć ruchy zazdroszczę wam dziewczyny i oczywiście gratuluje :-)

Co do pieśni to aż tak się nie znam hehe miałam w niespodziance śpiewać na ślubie brata i bratowej ale dziekuje za wskazówki na pewno skorzystam :-)

melonowa89 lata praktyki i wychowywania meza ze teraz bez gadania towazyszy mi przy pieczeniu i gotowani, teraz sam z siebie mi pomaga bo czuje z tego przyjemnosc bo kiedes to wolal sie przygladac

Ja miałam piękna oprawę muzyczną na swoim ślubie. Altówka, dziewczyna piękne śpiewała gitara i ograny Nigdy tego nie zapomne:)

reklama
Do góry