reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

cześć dziewczynki :) ja dziś już lepiej się czuję :)
BabyPoznan GRATULUJĘ SYNA! :) ale Ci zazdroszczę że już wiesz :)
Witam nowe dziewczyny :)
Macie fajny pomysł z tym odkładaniem kasy, ale ja nie umiem chyba się opanować :( ta pościel w biedronce fajna :( i tak na mnie z reklamy mrugała ;)

Co do porodów, z Adasiem moja teściowa powiedziała mi że ma w pracy kolegę którego żona jest położną w szpitalu i można ją za 500zł wynająć prywatnie, zadzwoniliśmy do Pani i umówiliśmy się na rozmowę na kolejny dzień o 11, ale rano jak się obudziłam koło 6 czułam skurcze, poszłam do łazienki wróciłam, położyłam się koło M i go obudziłam mówiąc że to chyba już :) a ten wpadł w panikę :D ja spokojnie zadzwoniłam do siostry i do tej położnej, poszłam się wykąpać i położna przyjechała, zbadała mnie i powiedziała że to dopiero początek i że jak chcę to mogę urodzić dziś a jak nie to jutro bo idzie powoli, stwierdziłam że nie ma na co czekać, więc pojechałyśmy do szpitala, najbardziej bolało chyba jak masowała mi szyjkę macicy. Położna stwierdziła że ona ma na 18 dyżur a mąż ugotował pomidorówkę a że robi dobrą to ona by chciała jeszcze jechać do domu i zjeść więc musimy się pośpieszyć :D i mnie męczyła, to na piłkę to masaż i tak w koło i o 15 zaczęły się parte a 8 po był już mój mały na świecie :)) niestety teraz już nie można mieć w szpitalu swojej położnej a powiem wam że warto! bo widziałam obok dziewczyna leżała i raz na jakiś czas ktoś do niej zajrzał ale nie pomagali jej, a ja czułam tak wielkie wsparcie od tej mojej że szok :) więc jeśli macie taka możliwość to polecam :))
sorry że się tak rozgadałam :(

reklama
Poród porodowi nie równy - PRWDA- ale to nie oznacza ze będzie ciężko ... pierwszy poród jest dłuższy i czasem trudniejszy ale drugi o wiele łatwiejszy :) Pierwszą ciąża zakończyła sie cięciem cesarskim ...kolejne siłami natury
Przyznasz ze czasem opowiadają historie o porodach z piekła rodem licytując sie która to miała gorzej...sama byłam świadkiem takich opowieści.... Chciałam napisac aby nie nastawiac sie na nie wiadomo jaka tragedie.... pozytywne nastawienie jest połową sukcesu. Poza tym szpitale w pl oferują rożnego rodzaju znieczulenie i warto rozważyć taka opcje. Urodziłam piątkę dzieci bez znieczulenia... to żadne bohaterstwo... takie były kiedyś realia. Teraz wiele kobiet ma wybór i warto z takiego wyboru korzystać. Narodziny dziecka jest wyjątkowym, pieknym, cudownym wydarzeniem... trudnym i bolesnym to prawda ....sa tez inne metody radzenia sobie z bólem- relaks , oddychanie, masaż, kapiel..warto juz teraz zacząć pracować nad planem porodu, bo na prawdę warto.

zauważyłam że pękają mi bardzo naczynka na nogach :(( i nie wiem czy coś da się z tym zrobić?? wie ktoś? i nogi mi wczoraj puchły jak w 9 miesiącu :(

...

Załączniki

• IMG329.jpg
    IMG329.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Gusiak ale super rzeczy, wizytę mam u gina dopiero 28 więc muszę coś poszperać w necie i poczytać na kosmetykach, może coś znajdę :)

Gusiak fajną masz siostrę, że Ci takie fajne rzeczy przynosi :)

Mam pytanie tak z innej beczki są może jakieś dziewczyny z Katowic? bo mam dylemat dotyczący szpitala :p ba cały czas słysze zeby rodzic w jakims szpitalu to lepiej chodzic do ginekologa który jest z danego szpitala i stwierdziłam ze jak mialabym zmieniac lekarza to chyba lepiej teraz...

reklama
Gusiak88 piękne rzeczy! Aż mi się zachciało iść na zakupy :p ale niestety trzeba grzecznie zostać w domu i obiad mężowi gotować :-) Swoją drogą fajną siostrę masz, miło, że już dba o Twojego Maluszka. Mój brat, gdy byliśmy razem na zakupach zaczął piłkę do nogi wybierać dla Maleństwa, tylko biedny zwątpił, gdy powiedziałam, że jeszcze nie wiadomo czy synek czy córka będzie :-D:-p
Dziewczyny dobrze wiedzieć, że Wasze porody nie były takie złe, no i fakt, że będąc w ciąży każda z nas to będzie musiała przeżyć, nie ma innej drogi :p Bardziej niż poród martwi mnie dochodzenie do siebie po... Jak to jest zwłaszcza jeśli będą pęknięcia albo rana po nacinaniu :-(

Do góry