reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Zajelo mi troszke doczytanie Was do konca.

Ametyst nawet nie chce i nie umiem sobie wyobrazic co przeszlas. Podziwiam za sile jaka w sobie masz i mocno MOCNO sciskam kciuki za malucha, ktory rosnie teraz u Ciebie w brzuszku:-) i za reszte mam i reszte maluszkow tez:-)

Napisalabym wiecej, ale juz na oczka nie widze nawet.
dobrej Nocy Dziewczyny

reklama
gdynianka1 nie kochana mój nic to moje przezwisko z lat szkolnych ;) odziedziczyłam je po kuzynie i bracie hahaha
Jolka6621 będzie dobrze J daj znać jak poszło J
rojku zawsze byłam zdania, że kobiety są samowystarczalne ;p ja tam jak na razie nie potrzebuje sexu mój mąż na razie nie narzeka i nie marudzi. Chociaż jak go kilka dni temu zapytałam co by powiedział na co nie co to japa mu się roześmiała i mówił, że on zawsze i wszędzie tylko mam dać znać ;)
amethys łezka mi się zakręciła ….
ursula ja to mam w ogóle jakiegoś pecha hehe najpierw jak szłam na potwierdzenie ciąży to moja teściowa poszła ze Mną tak się okropnie bałam i w poczekalni zgadała się z jakąś babką która tak jak teściowa miała 4 dzieci i ja siedziałam miedzy nimi a one sobie opowiadały ile przytyły jakie miały objawy i jak im się rodziło – a ja przerażona się trzęsłam jak galareta i myślałam, że z nerwów siedzenia z podłogi wyrwę… jakiś czas temu byliśmy z mężem w makiecie hehe i patrzę a tu 5 ciężarówek koło mnie się kręci co jedna z większym brzuchem a ja do męża zobacz ile ciężarówek w jednym miejscu chyba 5 na jeden metr kwadratowy wystarczy a on tak na mnie spojrzał i mówi chyba 6 a ja ze umiem liczyć … zaczął się ze mnie śmiać i mówi ze chyba o sobie zapomniałam a ja takie zdziwienie no faktycznie jaka blondynka ze mnie hahaha
a ostatnio z niczego na nic pani w sklepie nie wiedząc ze jestem w ciąży zaczęła mi opowiadać jakie to ona miała trudne porody z wszystkim i dziećmi i jak to z każdym coś było ….. MASAKRA ;(

My wczoraj wieczorem z mężem byliśmy u Teściów i jak wracaliśmy to myślałam, że do domu nie dotrę nagle wzięło mnie na wymioty i tak słabo mi się zrobiło, że mój mąż musiał prowadzić mnie i psa do domu a po schodach na 2 piętro wchodziłam z 3 przystankami i na samym końcu Rafał musiał mnie wciągać po schodach bo mi się nogi ugięły aż się przeraziłam .... mam nadzieje, że dziś będzie lepiej. Wczoraj odwiedzili mnie rodzice :) mama przywiozła obiadek tata mi szafki zrobił :cool2: i oglądałyśmy z mama ciuszki jakie dostałam :-p tak jej się podobały hehe myślałam, że się osika. Ale mój apetyt rośnie w miarę jedzenia ... mam tych ciuszków 2 duże szuflady a chce jeszcze i jeszcze i jeszcze i jak idę do jakiegoś lumpiku to mi się ręce trzęsą

dziewczyny kiedy macie zamiar kupic wózek? bo ja znalazłam świetny wózek na tablica.pl i za 300 zl okazja jak nie wiem ale boje sie zapeszyc i nie wiem czy to nie za szybko zeby kupowac wózek

No i dzisiaj zamiast do żłobka śmigamy na 15.30 do lekarza, Misiek obudził się z katarkiem i kaszelkiem, nie ma na szczęście gorączki. Nie wiem czy coś złapał, czy to tylko alergia, ale wolę dmuchać na zimne. A jeszcze wczoraj rozmawiałam z dyrektorką żłobka i mówiła mi, że musi z niektórymi rodzicami porozmawiać, bo przyprowadzają chore dzieci. Mam nadzieję, że nie załapał choróbska, bo u niego przeważnie kończy się zapaleniem oskrzeli.

Amethys nie chciałam, abyś płakała. A co do urodzin to masz blisko moich, jestem z 23;-)

Ursula wiedźmo mam nadzieję, ze twoje proroctwa się spełniają w 100%:-)

Agatka witamy serdecznie.A ja dzisiaj na kolejne polowanie, po sukienkę, juz sobie upatrzyłam. Mam nadzieje, że będzie na mnie pasowała. Ale wczesniej na uczelnie, 1,5h a tak sie już nie chce. Pogoda pod chmurke. A dziś nie pospałam mój sasiad od 6 rano kosi trawe i tak wszystko słychac ahhh......

Czesc dziewczyny,
Ja po wizycie wczorajszej w miare zadowolona. Opisze w odpowiednim watku.
Piszecie tyle, ze nie jestem w stanie nadrobic. Najpierw w pracy, popoludniu z corcia, a wieczorem padam.
Krociutko odnosnie dyscypliny, histerii i takich tam. Jak nie mialam dziecka, wydawalo mi sie, ze to takie proste:-D
A teraz atakow histerii takiej prawdziwej, lacznie z ta sklepowa mialysmy 3. Za kazdym razem moje dziecko bylo spiace, przemeczone. Dlatego na zakupy nie jezdzimy, gdy widze, ze jest spiaca. Dokladnie tlumacze, co musimy kupic, nigdy nie kupujemy rzeczy stojacych przy kasie.
A w domu na nia najlepiej dziala w takiej sytuacji zostawienie jej do czasu, az sie uspokoi (za kazdym razem zasypiala). Po pobudce rozmawiamy na ten temat.
gdynianka zdrowka dla synka
Kurcze nie wiem ktora pisala, ze wczoraj jej sie slabo zrobilo- a nie bylas glodna? Nos przy sobie zawsze wode i cos slodkiego w torebce. Mnie pomaga.
Milego dnia, spadam do pracy

Hej ja zalegam jeszcze w lozku... zaprowadzilam adasia udalo nam sie jak jeszcze nie padalo.. a teraz leje wiec wskoczylam pod kolderke i nie wylaze...

Co do porodow to powiem Wam ze to indywidualna sprawa ale wiele zalezy od nastawienia kobiety jak juz sie zacznie.. Bywa ze tak sie zablokuje strachem ze porod jest ciezki i wszystko idzie mozolnie...
U mnie szlo szyblkko wszystko skurcze rozwarcie potem porod ale ja czekalam kiedy zobacze mojego dzidziusia kiedy go przytule i wyczekiwalam momentu kiedy zaczne sie drzec ze nie dam rady urodzic jak to bylo w opowiesciach mamy babci i calej reszty... cale szczescie taki moment nie nadszedl... i Wy nie sluchajcie o porodach bzdur bo tego sie nie da opowiedziec to trzeba przezyc zeby wiedziec czy jest strasznie czy nie... Kazdy ma inny prog bolowy , mnie sie wydawalo ze mam duzy bo przy miesiaczkach mdlalam z bolu a tu dziecko urodzilam bez problemu.. A pekanie hmmm pierworodki zwykle sa nacinane potem szyte i powiem wam ze ja wogole nie poczulam tego ze zostalam nacieta:sorry: Wtedy tyle sie dzieje tryle osob stoi nad toba kazdy gada oddychaj teraz odpocznij o juz widac glowke ze naprawde naciecie to bzdzina wedlug mnie jedna chwilka ze cos zaszczypie i zaraz sie czuje jak cos przeplynelo miedzy nogami:-D i wychodzi taki maly ludzik :-)
i teraz zebym nie dostala opierdzielu to ja mowie o prawidlowym poroidzie fizjologicznym:tak: Ja urodzilam w 4,5 godziny od przyjecia na oddzial ale mnoja siostra byla lepsza bo jej zajal porod 3 h. a i szpital wazne aby pomagal.. mnie najgorzej bylo pod KTG kiedy miusialam 20 min lezec chcial mi pierdyknac kregosłup z bolu ale jak mnie tylko wypuscili to moglam lazic i latac po oddziale az do pierwszych boli partych:happy2:

Ale czuje ze bede miala dzisiaj leniwy dzien:-p:cool2:

Hehehe wiecie ja wogole jestem lekka wariatka i czesto z zyciem ide pod wiatr:-D ale jak sie u nas zaczelo to ja sie zaczelam smiac i tak bardzo cieszyc ze to juz:-D Moj K chcial juz zabierac torbe i w samochod a ja bylam do konca opanowana:tak:
-Najpierw weszlam do wanny lezalam polewalam sie ciepla woda az skurcvze byly co 7 min..
-Potem mnie moj chlop pomagal ogolic sie:-D ten moment to jest kosmos haha
-potem wstala tesciowa wysciskala nas i mowi ze chyba juz pora jechac.. a ja ze nie bo musze zjesc sniadanie:-D
-wkoncu jak skurcze byly co 5 -4 minuty pojechalismy:-):-)

Ale jedzenie przed pporodem wam odradzam ja probemu nie mialam ale czesto z pelnym zoladkiem przy porodzie mozna zwymiotowaac :sorry::-)

reklama
Do góry