reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

fruwam pod sufitem, relacja z wizyty w dziale o wizytach. zdrowe maleństwo. jutro wrzuce fotki, mam az 9 ;-)

Polecam wam to badanie, jesli nie miałabym go i tak bym zapłaciła, ponad 20 minut ogladania kazdego kawełeczka ciałka dziecka...cudne uczucia

reklama
Magda ale mnie podekscytowalas tym badaniem i dahmarka:-) ja nie bede miala genetycznego odradzila mi lekarka bo mowi ze ona widzi ze wszystko jest dobrze a synka mam zdrowego w maju stuknie mi 26 wiosenek;-) wiec ona sobie spraewdzi co trzeba a specjalnie robic nie musze:rofl2:
A Magda skoro cos widzi ten lekarz to moze to chlopczyk?? bo dzewczynki od 15 tygodnia juz lepiej widac podobno?:-)

:-)Adasio moj juz w przedszkolu;-) wynioslam sobie posciel na balkon i czekam do 10 i ide na wojaze po sklepach:tak:
Cos znow mnie glowa pobolewa i jak do wyjscia nie przejdzie to meczyc sie nie bede i lykne sobie paracetamol bo nie chce p[owtorki ostatniej:confused2:

Ja sie nie moge doczekac swojej wizyty:-) ale az do 10 maja:no: ciekawe czy bedzie wiadomo kto u mnie mieszka strasznie nas skreca z mezem z ciekawosci :-D jak bedzie dziewczynka to chyba bede najszczesliwsza mama na swiecie:-D strasznie chce miec parke no ale jak sie nie uda to trudno:rofl2:

Nie powiedzialam Wam ale juz 2 razy od 4 dni czulam malucha:-) i to bylo po bardzo meczacym dniu jak sie polozylam na plecach:p niesamowite uczucie jeju jak ja dawno tego nie czulam :-D ale trwalo 1min raz moze ze 2 i koniec... mam nadzieje ze teraz corazczesciej sie bedzie ujawnial:sorry:

Cześć dziewczynki :)

Od 5 jestem na nogach - taka energia mnie wzięła, że nasmażyłam naleśników na śniadanie :-D a teraz siedzę w pracy i już nic mi się nie chce. U nas w Toruniu pochmurno i od czasu do czasu pada deszcz a u was?

Dzisiaj czuję się normalnie jak w piątek, a to jeszcze jeden dzień trzeba pracować.. :sorry: A wczoraj oczywiście znowu zwymiotowałam ;/ i dzisiaj rano też miałam mega mdłości.

Tak bym chciała poczuć już nasze maleństwo...kamilka87 ale ci zazdroszczę :))))

Z tym ujawnianiem się płci to w 12 tygodniu jeszcze za wcześnie. Tak jak pisałam wcześniej zarówno u jednej jak i u drugiej płci jest NUB (wyrostek) i w zależności pod jakim kątem jest to można zgadywać czy chłopiec czy dziewczynka. Więc tak naprawdę zgadywanie jest obarczone dużym błedem. Dopiero 14 - 16 tydzień coś można zobaczyć. Chociaż niektórzy widzą już pod koniec 13 tygodnia.

Ciekawe, która z nas co jest w skończonym 13 tygodniu ma jakoś w najbliższym czasie wizytę... Może ktoś się ujawni. Ja mam wizytę w czwartek i będe prawie w 14 tygodniu, liczę na ujawnienie w przypadku, gdyby był chłopczyk.:-)

Kamilka-super:) taka radość. mam nadzieję, że i ja za niedługo poczuję:-)
Mama Kangura- u mnie pogoda piękna, pojedyncze chmurki na niebie, cieplutko i bardzo delikatny wiatr.
u mnie dzień zapowiada się naukowo. kończę pierwszy rok mgr, więc jest trochę nauki. obiad już mam, więc całe popołudnie mam dla siebie. miłego dnia:-)

Witam sie dziewczynki po baaardzo dlugiej nieobecnosci :)
Wreszcie zaczynam wracać do żywych:) mdlości i wymioty się skończyły, jedzenie odzyskuje smak - tym samym zycie też :) Czytałam Was ambitnie caly czas ale nie miałam sily by pisać, teraz mam nadzieję, że nadrobię zaległości.
Mnóstwo Was przybyło - witam wszystkie:)
Ja 6 mam badania genetyczne: u mnie usg to 200 zł + 190 test Pappa - robie wszystko, bo latka lecą ( do 35 co prawda jeszcze pół roku) ale pewności nigdy za wiele...
Z ciekawych wiadomości i żeby mi się nie nudziło to mój młody własnie przechodzi ospę - sama radość:no:. Pediatra skutecznie nastraszyła mnie półpaścem którym moge sie od niego zarazić więc teraz siedzę i czekam , a mały chodzi z nudów po ścianach... ale powoli widzę koniec więc lada moment będę mogła wypuścić moje dziecko dziecko nadaktywne, żeby się gdzieś wyszumiało zamin wszyscy zwariujemy :)
Zazdroszczę tym co już po usg genetycznym i mogą spać spokojnie - ja w tej ciązy jakaś wyjatkowo wystraszona jestem... a tu jeszcze tyle czekania...

Ajka29 fajnie ze wrocilas:-) i wiem co czujesz z tymi nudami w domu:no: my mielismy tez ospe w kwietniu w zeszlym roku goraco bylo i nie szlo z nim w domu wytrzymac:no: Juz niedlugo wypuscisz go z domu to pewnie w 2 pierwsze dni bedzie szybiej padal :-D

robie sobie frytki:-) i krupniczek..

meago a ty ciezko jeszcze pracujesz??

Jolka podobno w pierwszej ciazy pozniej sie czuje niz w 2... choc ja adasia czulam juz w 15 tygodniu no ale bylam szczuplejsza...

U nas też zaczęło świecić słońce i pogoda zrobiła się prześliczna :) Oby utrzymała się taka przez cały weekend...A ja zaraz idę zrobić sobie przerwę w pracy i idę na lody ;D

Właśnie wróciłam od fryzjera, od razu człowiek lepiej się czuje, jak włosy zrobione...
Co do chorób, to tak się modliłam, żeby Antonio mi się teraz nie rozchorował, bo na majówkę jedziemy nad morze, a tu w nocy dostał kataru, zielone mu idą, na jak na złość... Daję mu LIPOMAL i oby mu przeszło...
Młody poszedł spać, a ja biorę się za obiad, naszło mnie na ogórkową. Już mi ślinka leci. Lubię taką kwaśną... mhm...
Idę gotować;-):-).

reklama
Do góry