reklama
Magda86Poznań
Fanka BB :)
Witamy Musk, głowa do góry przyszła mamusiu!
ja też w pierwszej ciąży, wiec to forum jest wybawiniem, tak zameczyłabym pytaniami wszystkich wkoło...a tak jak czytam, ze tez coś macie jak ja, to jestem spokojniejsza...
ja też w pierwszej ciąży, wiec to forum jest wybawiniem, tak zameczyłabym pytaniami wszystkich wkoło...a tak jak czytam, ze tez coś macie jak ja, to jestem spokojniejsza...
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
my idziemy jutro
badają przezierność karkową (tzn. mierzą, czy ma odpowiednia wielkosc na ten moment, czyli najlepiej koniec 12tc), kość nosową i jej wielkość oraz przepływy żylne (w sercu). nie wiem jak u Ciebie, ale ja robie to zawsze prywatnie, bo w mojej poradni NFZ jest to niemozliwe, za slaby sprzet i pewnie za slaby specjalista
cześć Musk
badają przezierność karkową (tzn. mierzą, czy ma odpowiednia wielkosc na ten moment, czyli najlepiej koniec 12tc), kość nosową i jej wielkość oraz przepływy żylne (w sercu). nie wiem jak u Ciebie, ale ja robie to zawsze prywatnie, bo w mojej poradni NFZ jest to niemozliwe, za slaby sprzet i pewnie za slaby specjalista
cześć Musk
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
bardzo Wam dziękuje dziewczyny:-) Pani doktor kazała mi dużo odpoczywa(dostałam 3 tyg zwolnienie) brać luteine i nic się nie martwić, bo krwiaki powinny się wchłonąć, 6 maja mam się umówić na ogólne badania , a 8 idę na kontrolne usg i mam nadzieje, że będzie już lepiej.na szczęście dzidziuś rozwija się prawidłowa ma już 12 mm i słychać serduszko. ale wiadomo jak człowiek cały dzień leży sam to najczarniejsze myśli przychodzą do głowy. Póki co schudłam 2 kg praktycznie, po wszystkim, co jem mnie mdli - jak sobie z tym radziłyście?
mnie pomagało jedzenie śniadan (ale małych), migdałow, mandarynek i bananow. ale procz tego niestety nie jadlam nic (a nie, sorki, ruskie pierogi )
Nonek ja robiłam dzisiaj, opisałam w temacie o badaniach i usgMam pytanie, czy któraś z was robiła już badanie usg genetyczne? Jak to wygląda???
czekoladka21
Mama Nadzi :*
usg genetyczne jest obowiązkowe ? mi nic lekarka na ten temat nie mówiła.
R
rojku
Gość
Musk sporo dziewczyn ma problemy w krwiakami. Moja siostra, moja kuzynka - obie wyszły z tego cało razem ze zdrowymi dzidziolami
Co do dziewczyn nie piszących ostatnio, to często jest tak, że się wykruszają. Właśnie kiedyś myślałam, czy nie aktualizować listy w ten sposób, by znajdowały się tam dziewczyny aktywne przynajmniej w przeciągu ostatnich dwóch tygodni. Ale stwierdziłam, że przyjemniej będzie wrócić po nieobecności widząc się dalej na liście
Jednocześnie zachęcam, żebyście dodawały informacje do listy. Bo np kolumna z miastem zam. i dziećmi powstała później i jest pusto, a wiem, że przecież parę z nas już dorobek już jakiś ma. niektóre nawet całkiem spory
Co do dziewczyn nie piszących ostatnio, to często jest tak, że się wykruszają. Właśnie kiedyś myślałam, czy nie aktualizować listy w ten sposób, by znajdowały się tam dziewczyny aktywne przynajmniej w przeciągu ostatnich dwóch tygodni. Ale stwierdziłam, że przyjemniej będzie wrócić po nieobecności widząc się dalej na liście
Jednocześnie zachęcam, żebyście dodawały informacje do listy. Bo np kolumna z miastem zam. i dziećmi powstała później i jest pusto, a wiem, że przecież parę z nas już dorobek już jakiś ma. niektóre nawet całkiem spory
reklama
Jolka6621
Fanka BB :)
co do usg genetycznego mam pytanie: czy takie usg robiąc prywatnie jest droższe niż normalne usg?