reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Musk witaj w naszym gronie! Tu możesz pisać o wszystkim, co Cię trapi, a my Cię będziemy wspierać i pocieszać :-) Bardzo fajnie jest mieć takie wsparcie u dziewczyn jak tu mamy!!

reklama
Witamy Musk, głowa do góry przyszła mamusiu!
ja też w pierwszej ciąży, wiec to forum jest wybawiniem, tak zameczyłabym pytaniami wszystkich wkoło...a tak jak czytam, ze tez coś macie jak ja, to jestem spokojniejsza...

Witaj Musk.

Ja tak samo w pierwszej ciązy. Mamy podobne terminy ja 27 listopad:) Niczym sie nie martw wszystko będzie dobrze. Mam pytanie, czy któraś z was robiła już badanie usg genetyczne? Jak to wygląda???

my idziemy jutro :)

badają przezierność karkową (tzn. mierzą, czy ma odpowiednia wielkosc na ten moment, czyli najlepiej koniec 12tc), kość nosową i jej wielkość oraz przepływy żylne (w sercu). nie wiem jak u Ciebie, ale ja robie to zawsze prywatnie, bo w mojej poradni NFZ jest to niemozliwe, za slaby sprzet i pewnie za slaby specjalista ;)

cześć Musk :)

bardzo Wam dziękuje dziewczyny:-) Pani doktor kazała mi dużo odpoczywa(dostałam 3 tyg zwolnienie) brać luteine i nic się nie martwić, bo krwiaki powinny się wchłonąć, 6 maja mam się umówić na ogólne badania , a 8 idę na kontrolne usg i mam nadzieje, że będzie już lepiej.na szczęście dzidziuś rozwija się prawidłowa ma już 12 mm i słychać serduszko. ale wiadomo jak człowiek cały dzień leży sam to najczarniejsze myśli przychodzą do głowy. Póki co schudłam 2 kg praktycznie, po wszystkim, co jem mnie mdli - jak sobie z tym radziłyście?

mnie pomagało jedzenie śniadan (ale małych), migdałow, mandarynek i bananow. ale procz tego niestety nie jadlam nic (a nie, sorki, ruskie pierogi :p)

Musk sporo dziewczyn ma problemy w krwiakami. Moja siostra, moja kuzynka - obie wyszły z tego cało razem ze zdrowymi dzidziolami :)

Co do dziewczyn nie piszących ostatnio, to często jest tak, że się wykruszają. Właśnie kiedyś myślałam, czy nie aktualizować listy w ten sposób, by znajdowały się tam dziewczyny aktywne przynajmniej w przeciągu ostatnich dwóch tygodni. Ale stwierdziłam, że przyjemniej będzie wrócić po nieobecności widząc się dalej na liście :)

Jednocześnie zachęcam, żebyście dodawały informacje do listy. Bo np kolumna z miastem zam. i dziećmi powstała później i jest pusto, a wiem, że przecież parę z nas już dorobek już jakiś ma. niektóre nawet całkiem spory :)

reklama
Do góry