reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

hej dziewczyny, ja w pracy a od razu po na wizyte, juz wysiedziec nie moge...mam nadzieje ze przeziernosć bedzie ok i bedzie nos i wogole wszystko super
chyba sie uzależniłam od was i forum, wchodze codzień ;-))))))))))))))))))))))))))))))))):-D
pomidorowy szał mam nadal, jem normalnie oprócz surowych ryb i serów plesniowych
grila w majówkę mam już zaplanowanego, i to nie raz.
ja już byłam w ciazy u fryzjera, mam ombre wiec chyba to nie zaszkodziło maluchowi bo nawet do cebulek włosa nie doszło hehe
zresztą nie ma co wariować, czytalam że głownie z tym mitem chodzi o wdychanie amoniaku przy farbowaniu...

niech juz bedzie 17:30

reklama
Magda czy przezierność karku jest refundowana czy robiona tylko prywatnie? Tak się zastanawiam, bo w sumie w 14 tyg mam zaplanowane jakieś badanie cewy nerwowej AFP czy coś, ale o przezierności nic nie było mowy. To jest to badanie fałdu karku tak?

Jolka6621 gratulacje egzaminu!!
Mamo Kangura, narobiłaś mi smaka tym grillem!! Szkoda, że jesteśmy porozrzucane po calej Polsce i nie tylko, bo byśmy zrobiły wielkiego ciążowego grilla, ale by się działo!! Tyle ciężarnych kobitek w jednym miejscu!
Ja też nic ostatnio nie czuję tej ciąży, dlatego bardzo się cieszę, że nie muszę czekać jeszcze tygodnia i dziś się upewnię, że mieszka we mnie ta Kruszynka.
Magda, to obydwie dziś podglądamy Maluchy :-D

mamo kangura sama nie wiem, ja chodze prywatnie, wiec juz mi lekarz zapowiedział to na oststniej wizycie.
mojego meza bratowa chodziła na nfz i też miała.
a inna koleznaka znowu nie miała, a chodizła na nfz
wiec nie wiem jakie standardy ma ten nasz nfz...

swoja drogą przed ciaza powaznie zachorowałam miałam komórki nowotworowe w sluzie wyscielajacym sciane jelita grubego- skomplikowane.
na ten czas wyleczone, ale nfz mnie wtedy tak zawiódł ze mała bania.
czekanie na wizyty by mnie chyba wpedziło w wieksza chorobe

załatwiałam prywatnie i udało sie wczesnie zareagować i wytepić cholerstwo.

wiec teraz nauczona doswiadczeniami olewam nfz

Gusiak, tez pewnie odliczasz sekundy

Ja mam generalnie podobne zdanie - tyle tylko, że mam bardzo dobrego lekarza do którego poszłam prywatnie (ma prywatną klinikę) i on mnie dalej wpisał już na NFZ bo ma jakieś tam umowy z nimi podpisane. Coś czytała, że po 35 roku życia jest za darmo, no nic, będę musiała dopytać w innym razie pójdę prywatnie...

witam was dziewczyny

ja dzisiaj fatalnie się czuje a przede mną USG o 16 i udało mi się dzisiaj dostać do dentysty .... strasznie się boje nie lubie dentysty ale muszę iść bo ząb mnie "torturuje" :-(

Jak byłam na NFZ to oświadczyli mi, że oni mi nie zrobią przezierności karkowej, bo niby mają kiepski sprzęt i żebym sobie poszła prywatnie. Ja nie oponowałam, bo i tak chodzę prywatnie, ale pewnie jeśli chodzi o NFZ to wszystko zależy od przychodni i od lekarza. Oj nasza służba zdrowia.... Ja w poniedziałek idę walczyć o moje wyniki badań, zeby mi dali przekserować, bo ksero mi się należy, ale wiadomo jaka to skomplikowana sprawa dla rejestratorek w przychodni....

Zazdroszczę Wam tego apetytu i motywacji do gotowania. Jednak na grila w majowy weekend też się skuszę o ile pogoda pozwoli.

Zmykam do fryzjera na pasemka :-)

ja ide na usg genetyczne jutro wlasnie i tez prywatnie. w poprzedniej ciazy tez bylam prywatnie, bo to, jak wyglada w moim przypadku usg na NFZ to jakas komedia.

reklama
hej dziewczynki :) ja właśnie mam podły humor dziś bo próbuję sobie wybrać farbę do włosów i nie mogę się na nic zdecydować :( takie mnie dopadło niezdecydowanie że szok .....
ale kupiłam sobie staniczek i większe majtasy :)
co do grilla mam już jednego za sobą :D

Do góry