reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

U mnie też piękne słoneczko. Byliśmy na spacerze z Basią około 2 godzin, teraz smacznie śpi. Moje objawy całkowicie już ustąpiły, poza brakiem apetytu. Wczoraj mama zrobiła dla mnie domową pizzę, normalnie taki miałam apetyt, że zjadłam pół tacy. Miałam z tego taką przyjemność, cały tydzień nie mogłam nic wymyśleć na co miałabym ochotę.
Ja już nie mogę się doczekać mojego następnego USG 2 maja. Mam straszną nadzieję, że dowiem się jaka płeć. Taka strasznie jestem ciekawa, że jak o tym myślę to wytrzymać już nie mogę. Nie mam jakiś specjalnych preferencji, ale jestem strasznie ciekawa, kto mieszka w brzuszku. Ciekawe czy w 14 tygodniu będzie już coś widać...

reklama
Witam Was kochane! Mi wczorajszy dzien minał na sprzataniu,jak nigdy miałam tyle energii, ze hoho..tak myśle , ze widać juz jak nadchodzi wielkimi krokami II trymestr, bo i samopoczucie lepsze.Dzisiaj lenistwo w łozku, a potem zamierzam isc z dziecmi na spacerek.Przyjaciółka mi własnie napisała , ze kupiła mi fajne dresy, takie jakie ona ma a mi sie podobały, wiec sie ciesze, kupie sobie do nich jakies trampeczki , podkoszulke i bedzie wygodnie :) Tak jak Wy stawiam na ubrania wiosenne i letnie, a na ostanie 3 miesiące nie zamirzam w nic inwestowac, bo i tak bede siedziała w domku, a jedne dzinsowe spodnie ciązowe mam i uwazam, ze na wyjscie raz na jakis czas na zakupy czy do lekarza mi starczą, tym bardzioej ,ze przy 3 dzieciach i tak czeka nas tyle wydatków. Wczoraj dowiedziałam sie, o czym co strasznie mnie zaskoczyło i uradowało, poniewaz mamy swoje mieszkanie do remontu, a póki co nie stac na szykowanie go, moja mam zaoferowała sie wziąc dla nas kredyt 10 tys i go spłacac,byłam w szoku i jestem jej ogromnie za to wdzięczna , ze w taki sposób chce nas wesprzec, moze dzieki temu przed porodem wprowadzimy sie na swoje.Mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami i rodziną brata, ale kazdy ma oddzielne wejscie i swoje mieszkanie, tylko mnie niestety nie stac było przez wczesniejsze dołki finansowe i zawirowania zyciowe je wyszykowac.

My juz po obiedzie i spacerku i lodach i w sumie wylegujemy sie a tak mnie obtarly dzis buty ze ledwie doszlam do domu:(

Rosea zdrowka zycze:) odpocznij troche:)

Ja dzis mam luz zrobilam rosolek i krokiety i dziecko grzeczne jakby go nie bylo ... Takze czysty odpoczynek;)

Hej. My już weszliśmy w 13tydz i sił przybyło w zmozonej ilości. Kładę się spać różnie a wstaje z Cora juz o 6, cały dzień za Nią biegam a mam wieczorem jeszcze ochotę powiedzieć przed tv i nie śpię na stojąco. No i dzisiaj ogłosiliśmy na obiedzie rodzicom, ze w listopadzie ponownie zostaną dziadkami. Reakcja moich rodziców całkiem normalna, ze się cieszą radosna nowina a tesciowa to jak zawsze ręce opadają. Od razu, mówi, ze mamy chrzciny robić na święta bo jej dwoje wnuków tak miało, a,ze my z mężem się nie zgadzamy i mój tato też bo święta to święta a chrzciny zrobimy kiedy uznamy za stosowne. No i tak jak się spodziewałam, ze tak jak do pierwszego tak i do tego dziecka będzie wpieprzala swoje trzy grosze. Aż poważnie zaczynam myśleć o powrocie za granice byle tylko się od niej uwolnić. No i się pozalilam...

Czesc dziewczyny jak Wam minela niedziela? Ja niestety w pracy:-(.

wlasnie dzis postanowilismy kupic dom :tak: Tak sie strasznie ciesze i bardzo sie napalilam. Poki co zwlekalismy z tym poniewaz srednio co dwa lata sie przeprowadzamy, no ale teraz -ze wzgeldu na Malenstwo przede wszystkimn postanowilismy osiasc dluzej w jednym miejscu. dluzej to pewnie nie dluzej niz 10 lat :sorry: Ale i tak sie ciesze :-) Mam nadzieje, ze przeprowadzimy sie w ciagu najblizszych dwoch miesiecy :-) No i pieska w koncu kupimy :D

Ja jeszcze nie wchodze w 2 trymestr bo mi wcale a wcale sennosc nie przeszla. akaiah czuje sie pewnie jak Ty :-) Najchetniej to bym caly dzien w lozeczku spedzilam. No ale do pracy trzeba chodzic. No i dobrze bo by sie ze mnie wkrotce wielka kulka zrobila :-D

Spędziliśmy dzisiaj cudowny dzień, ale padam z wyczerpania. Jeśli chodzi o zakupy to nie poświęciliśmy im dzisiaj dużo czasu (na szczęście) i jedynie kupiłam sobie adidasy. Ale za to Misiek miał mega frajdę, zabraliśmy go do wesołego miasteczka, kilka razy śmigał z tatą na samochodzikach, a potem samodzielnie zaliczył karuzelę dla maluszków:-) Jejuś jakie moje dziecko było szczęśliwe, a za to jaki był płacz kiedy wychodziliśmy... WP_20130421_030.jpgWP_20130421_041.jpg

Justyna widzę, że nie tylko ty masz teściową z "piekła rodem";-) Moja nawet jeszcze nie wie o ciąży, mi nie zależy aby jej mówić, a mąż też się nie śpieszy. W ciąży z Misiem nie jedną noc przez nią przepłakałam, wydzwaniała do mnie i opowiadała straszne rzeczy, o poronieniach, upośledzeniach, śmierciach maluszków itd. Z resztą to typ kobiety skupionej tylko na jej potrzebach, o swoim wnuku często mówi "ten chłopiec", nigdy nie pyta się co u Misia. Za to na zjazdach rodzinnych udaje, że wnukowie (a ma ich 10) są dla niej najważniejsi. Z resztą relacje z moją teściową to bardzo dłuuuuga historia. Ona potrafi nawet skłócić swoje dzieci. Na szczęście mieszka od nas w odległości 30km, nie mam z nią częstego kontaktu, a po pewnym incydencie na początku zeszłego roku wykasowałam jej numer z telefonu, nr gg itd.

Załączniki

• WP_20130421_030.jpg
    WP_20130421_030.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 40
  • WP_20130421_041.jpg
    WP_20130421_041.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 39
reklama
akaiah, meago dzięki za odpowiedź

DoMisia nie nastaw się za bardzo na tą płeć, bo nawet jak sprzęt i lekarz super, to dziecko bywa bardzo wstydliwe i tak się ustawia, że nie ma możliwości podglądnąć. Też jestem ciekawa, choć bardziej prawdopodobna wydaje mi się dziewczynka.

Do góry