reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
mam nadzieję, że nie będzie potrzeby wywoływania i w końcu samo ruszy... w szpitalu nie ma mojego lekarza prowadzącego,a mają tam wymóg żeby po terminie kilka razy dziennie robić zapisy, kontrolować sprawdzić dokładnie wagę i ułożenie, żeby sobie trochę przed samą akcją ułatwić. Mam nadzieję, że maksymalnie w przyszłą sobotę będę już z Marysią w domu. :tak:

Ewelina, Nati właśnie, to czekanie i niewiadoma co i jak jest ciężka. Ale nie mamy na to wpływu. A na tlc nie mogę oglądać tej porodówki odkąd jestem w ciąży, bo wzmaga mój strach – a wcześniej oglądałam nagminnie :)

kika jeśli miałabyś wybór, to sn przy takiej wadze może być ciężkie. W sumie się nie znam na tym, ale skłaniałabym się ku cc. Mi od miesiąca mówili, że Mały taki duży, a w sumie 3300 to dużo, ale spodziewałam się więcej :) Ma dobić do 4 kg, bądź ciut ponad. Zobaczymy, te pomiary też trzeba trochę z przymrużeniem oka traktować. Ciekawe ile Twoja dzidzia teraz waży. Ale jeśli masz tendencję do dużych dzieci, to i ten szkrab mały nie będzie :)

iwona trzymam kciuki, jeśli dobrze pójdzie to dziś będziesz miała Maluszka ze sobą – cudownie :)
lefkowa też trzymam kciuki :)

Witamy sie z rana. Dziewczyny dzisiaj cudowna noc nie wiem czy to dlatego że już bylam taka zmęczona czy wkońcu znalazlam odpowiednią pozycję w której ta nieszczęsna reka nie dretwieje. Odnośnie olejku na wywołanie to chyba bym nie skorzystała słyszałam ze maluszek może oddać smulke do wod

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
U nas leje i okropnie szaro jest na dworze. Pogoda sprzyja leżeniu i nic nierobieniu;-) ale trzeba się podnieść z łóżka zrobić prasowanie a potem jedziemy do moich rodziców na obiad, a potem jak siły starczy mam w planie do jakiejś galerii uderzyć w celu poprawy humoru.
lefkowa to w sumie fajnie, że was tak monitorują często przed porodem to chyba uspokaja troszeczkę i chociaż by zabiera czas. Lepsze to niz leżenie i czekanie jak na zbawienie.
ewelina z tą smułką to chyba niezależnie od tego czy olejek był czy nie. Po prostu może oddać i to się zdarza ale wtedy ci go umyją (co w moim szpitalu nie jest standardem) i dadzą czyściutkiego

Dziewczyny, nie wiem jak z tym olejkiem, ale na szkole rodzenia mówili nam o smółce, że niedobrze jak dziecko ją połknie, bo grozi to zatruciem maleństwa. Dlatego ważny jest kolor wód płodowych jak odchodzą - jeśli są zielonkawe, tzn. że smółka wydalona do wód i bezzwłocznie należy udać się do szpitala. Jeśli są bezbarwne, to jest ok i do szpitala należy się śpieszyć powoli :)
u mnie wczoraj była masakryczna pogoda. Dziś piękne słoneczko i ciepło chyba, bo w domu duszno. ALe na spacer i tak się nie wybieram, bo plecy nie dają chodzić za długo. Może na tarasie trochę posiedzę, jak posprzątam, ubiorę się w kurteczkę.

Bo ogólnie chodzi o to że olejek wywołuje biegunke a ta niby ma wywołać skurcze macicy więc jak u mamy wywołuje tą biegunke to i u maluszka może co oczywiście nie jest regułą

reklama
dziewczyny ja miałam bezbarwne wody i powiem tak. dobrze ze nie zwlekalam i od razu pojechalam do szpitala, bo pekl mi peherz plodowy, a wtedy jest podobno 12 godzin na wydostanie maluszka....
nie chce was straszyc.........u mnie tak bylo. o 12 ody zaczely odchodzic, od razu kroplowka na wywolanie, ktora nic nie dala i o 22.20 cesarka.
jestem z wami w tym oczekiwaniu:)

Do góry