reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Witam!

Natalia - proponuje udac sie do lekarza z tym przeziębieniem. ja w czwartek na wizycie dostałam taki opiernicz od lekarza ze sama chciałam sie leczyc ze wstyd. Dostałam antybiotyk . jak na razie nie działa, ale powiedział ze takie leczenie samej w domu moze doprowadzic nawet do niedotlenienia dziecka. Przestraszyłam sie bardzo.

ci-66441.png

Witam nową mamę :)

Gratuluję dehaira - tak się cieszę, że już masz swój Skarb :)

Trzymam kciuki za te, które nadal czekają oraz za te, które już zmagają się z urokami macierzyństwa.

Dni świąteczne spędziłam poza kompem. Z M się poprztykałam i nie mam nastroju, jakiś dziwnie nastawiony do mnie :(
martwię się, bo mam zgodę ordynatora na cc, ale kazał zgłosić się na IP po terminie według OM, tj. po 27-11. Chyba że wcześniej akcja się zacznie. Martwię się, bo zazwyczaj dziewczyny mają ustalane terminy cc, a ja nie... Nie wiecie czemu? Czy jak mam jego zgodę to na IP mogą mnie skierować na sn jeśli nie jestem umówiona? Dziwne to wszystko. Nie dopytywałam ordynatora, bo nie należy do osób przystępnych i tak się stresowałam u niego, że w sumie o nic nie zapytałam - pustka w głowie.

Od środy zaczynam ktg u swojej lekarki - raz w tygodniu. W piątek będę miała usg dokładne - ważenie, mierzenie itp. I odbiorę wyniki badań, które do porodu już robiłam.
Dziś sama siedzę w domu. Mam w planach tv i książki.

rojku, jak córcia się czuje?
natalia zdrowiej i kuruj się.

anoula czekam na zdanie relacji :)

Mały tak mi rozsadza brzuch, że szok. W każdą stronę się wypina :) Dziś w nocy chyba pobił rekord. Ciekawe co tam trenuje :)

aaga właśnie moja ostatnio przystopowała z rozrywaniem mojego brzucha. Aniela tak sobie. Dziś ją jeszcze bardziej wysypało i jak przeciwbólowy przestaje działać, to płacze, bo ją boli gardło i generalnie chyba w buzi.

Oj agaa współczuje Ci to faktycznie niby masz zgode ale nie masz terminu to tak jak ja po wizycie dziecko duże 3655 zobaczymy 20 list czy będziemy ciąć czy naturalnie kurdę zaczęłam się tym denerwować naprawdę nie wiem już sama co mnie czeka wszystko mnie drażni, płakać mi się chce mąż mnie wku...jakoś nie mam ostatnio w nim też wsparcia niby pyta jak się czuje każe leżeć, ale chyba nie tego oczekiwałam, sama nie wiem czego, fiksuje pomału. Agaa a ile wazy twoje maleństwo ty też masz cesarkę z powodu wagi dziecka z tego co kojarzę??mamy podobny termin porodu no i pytanie czy my wytrzymamy do terminu mnie powoli już coś zaczyna boleć ale liczę że chociaż do tego 20 wytrzymam

Witam sie i ja :) my niedawno podnieslismy sie z lozka. ;) noc ogolnie dobra, tylko sasiedzi balujacy do 3 nie dali spac. maly jak narazie spokojny, ale mnie boli krzyz coraz mocniej, nie wiem czemu.

Acha aga zapomniałam napisać o tym cc. Często lekarze czekają z cięciem na akcję skurczową, bo podobno wtedy lepiej macicę ciąć, potem się lepiej regeneruje itd., więc jak masz już skierowanie na CC, to bym się nie martwiła. Zacznie się, to podjedziesz pokażesz, że masz zgodę na cc i wtedy Ci zrobią.

rojku to nieciekawie Mała CI się rozchorowała. Zaciskaj nogi, aby zdążyła wyzdrowieć :) choć według terminu masz jeszcze kilka/naście dni... Trzymam kciuki. A o tym braku terminu cc to masz rację, często tak robią, aby mniejsze prawdopodobieństwo komplikacji było ponoć, ale wiesz, to taka stresująca sytuacja, a i tu na forum widziałam, że chyba każda miała termin cc wyznaczony i tak niepewnie się czuję... Ale miejmy nadzieję, że jest jak mówisz :)

kika dokładnie, pamiętałam, że któraś z Was podobnie ma, tylko nie wiedziałam która. U mnie waga + rozpychanie małego zrostów pooperacyjnych. 17.10 ważył 3 kg. Za 5 dni kolejne ważenie. Po cichu liczyłam, że termin cc będzie szybszy niż termin porodu, bo już bym chciałam być po, a tu nie dość że terminu cc brak, to jeszcze jeśli nie zacznę sama rodzić wcześniej, to dopiero na koniec listopada do szpitala. a z mężem ma podobnie, niby pyta o mnie i dzidzię, ale mam wrażenie że tak musu od kilku dni, dopada kopma w wolnym czasie, a ja cały dzień czekam aż wróci i jego plecy oglądam... może chce na zaś się nagrać, ale ja też bym chciała być w centrum jego uwagi, tym bardziej teraz go potrzebuję.
kika ja też co wieczór miewam bóle podbrzusza jak na okres, ale skurczy nie odczuwam. Zobaczymy, jak to się rozwinie dalej :) Pewnie niebawem same na tym forum zostaniemy jako oczekujące :)

a z bólami krzyżowymi i ja się zmagam, tłumaczę ciężarem brzucha, chodzić nie daje, kość łonowa też. Kurcze, niech to się już kończy :)

Ostatnia edycja:
reklama
aaga dokładnie tak robię jak piszesz- zaciskam nogi ;) Jak do tej pory chciałam urodzić wcześniej, to teraz chcę dopiero jak wyzdrowieje. Już na piłkę nie patrzę do ćwiczeń, żeby przypadkiem nie wygonić małej.
Posta wcześniej pisałam o tym, że często z cc czekają na akcję porodową, nie wiem, czy zauważyłaś, bo od razu Twój post wyskoczył.

Do góry