reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
maagsiaa - mówiłaś lekarzom o tym krwawieniu ? może łożysko się odkleja? powinni coś z tym zrobić. Mam nadzieje, ze po jutrzejszej prowokacji będzie po wszystkim i nie bedziesz musiała niczego udawać.

U mnie na dzisiejszym ktg tylko jeden delikatny skurcz... nawet go nie poczułam... o ile nic nie zacznie się dziać kolejne badanie za tydzień.

Ostatnia edycja:
Tak, mowilam, to powiedzieli, ze to normalne po rozciaganiu szyjki i masazu. Narazie to nie jest takie wielkie krwawienie, teraz juz w sumie to brazowe plamienie :-)
Mam stresa jak cholerka! Maz jutro bedzie ze mna przy wywolywaniu, zabronili mi jesc wiec wydaje mi sie,ze jakby nie poszlo to moze cesarka.. zobaczymy :-)

Na ktg zazwyczaj są dwa "szlaczki".Jeden to tętno dziecka, a drugi to skurcze. Jeszcze jak dostajesz do wciskania przycisk, to wtedy tam są strzałeczkami zazwyczaj zapisane ruchy dziecka.

rojku wiem niby co to tam jest tylko nie wiem jak to interpretować. Przy tym wykresie od skurczów niby są jakieś co jakiś czas na 30 % ale przy tym są akurat właśnie te strzałeczki i nie wiem czy te góry na wykresie to skurcze czy wzrasta ona pod wpływem ruchów

nik_i hey powiedz mi jesteś ze śląska? no ja miałam rodzic na goduli bo tam mam lekarza no ale przez ten gronkowiec musze wrócić do mojej poprzedniej lekarki i chyba w zabrzu bede rodzić

jutro o 7.30 sie tam wstawiam zobaczymy co mi powiedzą bo jak narazie z tego co mnie badała wczoraj dalej jestem poza porodem :( no ale nie powiedziała gdzie na ktg mam sie zgłosic nic kur.. babka z wieloletnim stażem a ona nic jak dobrze wie że juz coraz mniej mam wód płódowych :crazy::crazy: nie wiem o co chodzi

Hej Dziewczyny...
Pisze dopiero bo na spokojnie polozylam sie do lozka po kapieli.. Dzis caly dzien przelatany na miescie a teraz z bolu to az sie plakac chce.. nogi mi tak spuchly, stopy,kostki.. Maly sie strasznie pcha do tego i wogole niemam nastroju jakos, mam doly ze rozstepy powychodzily, ze jestem gruba, brzydka itd...
Dzis oczywiscie kupilismy jeszcze Malemu ciuszki ( jakby mial ich malo) i Mama mojaa kupila mu swietne buciki adidaski, jutro cykne zdjecia i wrzuce na zakupowy...
Kupilam sobie dzis buty no i oczywiscie za male choc wydawaly sie mi dobre, i kasa w plecy...
Wieczor spedzilismy u Mamy i jej Faceta z ich znajomymi i dziewczyna byla w 32 tyg i miala taki maly brzuch ojej ja to sie tam kulalam normalnie...
Przeziebienie odpuszcza, takze jest ok.
Popralismy firanki, jutro przeprasuje i P jak wroci z pracy to popowiesza ladnie..
Boli brzuszka nie bylo jako takich takze nie czas jeszcze na nas chyba..
maagsia mam nadzieje ze jutro sie uda i bedziesz miala Mala juz przy sobie bo kaze na siebie czekac sporo... uparta Malutka.
anoula82 ojej juz jutro Maluszek z Toba, 3mam kciuki za Was!!!

reklama
dziewczyny zna któraś szpital w zabrzu na traugutta ?? bo nie wiem czy mam tam rodzić bo naczytałam sie masakrycznych komentarzy ja wiem że co szpital to opinia ale tam żadna nie pisze że jest oki

Do góry