reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Gnosia nie łap doła, już niebawem dzidzia będzie z Tobą!

Kika mam tak jak Ty, zakaz łażenia po sklepach od M, bo doczłapać się do kas nie mogę, a potem cierpię kilka dni…

Ja Wam powiem, że nie oglądam filmików z porodów czy cc, bo bym powiedziała to samo – nie rodzę i już J Jestem panikara i boję się bólu… dopóki nie zaszłam w ciąże, to też ciągle porodówke oglądałam na tlc, ale odkąd mnie ma poród dotyczyć, to nie oglądam, za dużo strachu we mnie to wyzwala i jakoś nie mogę.

Nietypowy.nick z tego co się orientuję to zwolnienie dostajesz „ile wlezie”, a gdy poród go przerwie, to wtedy w zusie odwołuje się te kilka dni, o które poród zahaczył. Nie mogą Ci nie dać, bo jeśli np. przenosisz, to co… jakaś miła pani faktycznie Ci się trafiła. Jak rojku napisała, przysługuje Ci macierzyński 2 tygodnie przed, ale zmusić Cię nie mogą do wzięcia zamiast zwolnienia.

Byłam u fryzjera - aż miło w lustro popatrzeć, głowa bez odrostów kilometrowych - mogę rodzić już :) skompletowałam dokumentację dla ordynatora w kwestii cc na środowe spotkanie. Dziś z M może do ikei podjedziemy kupić sobie pościel.

reklama
Do góry