reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
meago trzymam kciuki za wizytę, jestem pewna, ze wszystko będzie dobrze :-) Masz bardzo intensywne objawy, więc moim zdaniem fasolka się dobrze rozwija. Ja też pomimo, że już byłam na wizycie to również stresuję się jutrzejszej wizyty. Bądźmy dobrej myśli :tak:

Ja też mam czasami takie ukłucia, w poprzedniej ciąży też tak miałam, więc to chyba normalne. Wczoraj byłam u endokrynologa z moją tarczycą, mam super wyniki, a od 12 tyg będę brała jod...

Idę robić jakiś obiadek, chociaż na nic nie mam apetytu :no:

Ja juz po wizycie i chyba czas na zmianę lekarza. Tym razem wizyta trwała dwie minuty, spytał czy ciąża się potwierdziła (po to mnie wysłał poprzednio na usg), wypisał skierowania na badania krwi i tyle. Na moje wzmianki o bólu nerek i rwie kulszowej udał, ze nie słyszy. Wyliczył termin na 4 listopada z om (chociaż mu mówiłam, ze wiem kiedy było owu i starania wiec moja ciąża jest starsza o tydzień niż na usg i termin nawet mu wyszedł podobny jak dla mnie 1.11), badani dowciapnego nie miałam do tej pory, kartę ciąży może założy na następnej wizycie za 3 tygodnie. Wtedy będę w 13 tyg a z tego co się orientuje najlepiej właśnie do tego tygodnia zrobić przezierność karkowa, a on zanim mi wypisze skierowanie to jeszcze tydzień dwa bym musiała na usg czekać bo tak jest na NFZ... Chyba czas się wybrać prywatnie bo wszystkie badanie będę miała po czasie

Co do porodu to jak ktoś chętny przeczytać jak się rodzi w Holandii a przynajmniej jaki był mój przypadek to w moim profilu można znaleźć temat w którym to opisałam a mianowicie poród w Holandii :) pierworodki za granica (Holandia, Anglia) mogą się wstrzymać z czytaniem do porodu żeby się nie przestraszyć jaka kultura panuje na porodowkach zagranicznych

Ostatnia edycja:
ja bym chciała żeby już był 22 bo wtedy mam wizyte i nie wiem właśnie czy dzwonic do lekarki że mnie troche kłują te pachwiny czy to jest jak najbardziej naturalne?

nonek90 też mi się wydaje że to naturalne ale mam tego krwiaka i mimo wszystko sie boje.
Też dzisiaj na nic nie mam smaku a napewno już na żadne mięso :(

reklama
dzięki burza :) ja dzisiaj też cierpię ... :-( mdłości i zawroty głowy i ogólnie takie osłabienie ... cały dzień dziś leże . Dziewczyny a kiedy miałyście robione pierwsze USG ? :-) ja mam wizytę w piątek myślicie, że lekarz mi zrobi USG? Powiem wam, że cały czas mam wrażenie, że ta ciąża to jakiś piękny sen

Do góry