reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

DoMisia - zazdroszczę fryziera i kosmetyczki ja sobie obiecałam że po porodzie jak dojde do siebie i będe mogła swobodnie chodzić i siadać to wtedy wybieram się na odnowę biologiczna hehe :p trzeba będzie się do ładu doprowadzić.
kaskaleczna - również mam rodzinnego w innej miejscowości niż w tej w której mieszkam ale nie przepisuje się bo tam mam jakieś znajomości i zawsze coś można załatwić:p a dzieciaczka zapisze jak najbliżej żeby w razie czego mieć bliziutko :)
Dzisiaj w końcu zamówiłam pościel do łóżeczka, przyszła zabawka z fishera która mnie niesamowicie ucieszyła:p byłam też w lumpku i gdyby nie to że mam już 2 kombinezony to niezłe łupy bym miała bo o dziwo było chyba z 7 i wszystkie piękne :) ale wynalazłam takie fajne spodenki dresowe za 4,5 zł :)

reklama
Witam i ja :) za 2 tygodnie mam fryzjera, już nie mogę się doczekać, bo odrosty chyba ze 4 cm :) ale specjalnie zwlekałam, aby bliżej porodu. Do kosmetyczki chyba się nie wybieram, choć jeszcze zobaczę, przede wszystkim czy pedicure zrobię sama :) Na chwilę obecną daję radę.

Dzień sklepowy mieliśmy, a potem sprzątałam, bo jutro koleżanki do mnie wpadają. Jutro jakąś zapiekankę makaronową zrobię.

maagsiaa to miałaś dzisiaj przeżycia :) za zdjęcie pessara trzymam kciuki i żebyś zdążyła do szpitala :)

gnosia jak wizyta?

ja też mam lekarza w innej przychodni, a dziecko chcę zapisać do przychodni blisko domu, więc chyba nie ma z tym problemu, bo jak się dowiadywałam, co mam zrobić aby dziecko zapisać, to tylko mówili o wypełnieniu deklaracji. Innego warunku nie podawali.

Miłego wieczorka.

aaga a jak to jest z pielegniarka ktora przyjezdza po porodzie-bedzie z przychodni mojej- jakies 20 km ode mnie czy dziecka. chodzi mi o to zeby mnie kosztami nie obciazyli.............. rozumiem ze deklaracja po urodzeniu dziecka i nadaniu mu peselu.......... a nie deklaracja matki........bo podobno papiery dziecka ze szpitala wysylaja tam gdzie matka jest- tak mi mowila kolezanka ktora w tamtym roku rodzila..........

jakos nie moglam sie dzisiaj dodzwonic do przychodni gdzie chce dziecko zapisac

co do fryzjera- pozwalam sie mojej siostrze wyzyc na mnie bo jest po dwuletniej szkole zaocznej fryzjerskiej:) wiem ze mam farta:) a dziennie studiuje matematyke siostra:) przed szkoła tez jej pozwalalam na moich wlosach szalec:) to w koncu jedyna siostra- ja tez na jej wlosach przed ciaza cwiczylam.............

Ostatnia edycja:
kaskaleczna, karo ja nie mam tego problemu z moim mężem :p urodziny i rocznicę ślubu mamy w tym samym dniu i ja i on urodziliśmy się 28.04.1986 a ślub wzieliśmy 28.04.2012 roku więc 3 święta w jeden dzień:p nasze dzieci też będą miały ułatwione hehhe...

mnie właśnie w nocy najbardziej daje w kość spojenie łonowe a o sikaniu to nie powiem :p co 2 godziny wstaje…i najgorsze jest to wstawanie i dojscie do lazienki a potem z powrotem ułożenie się wygodnie…ehhh…pocieszam się że już mało mi zostało….
nietypowy.nick a w którym jestes tyg że jeszcze chodzisz do pracy?? I jaką masz pracę bo z tego co wywnioskowałam to nie biurowa…
maagsia no to podziwiam Cie na tych zakupach ja bym pewnie w połowie drogi się wróciła…trochę niebezpieczna taka podróż 2 godzinna i to jeszcze z tym passerem założonoym..odważna jesteś…ale dobrze że Ci przeszło w sklepie i wszystko co chciałaś kupiłaś:) i trzymam kciuki żebyś nie urodziła u ginekologa jak Ci będzie zdejmował pasera tylko zdążysz do szpitala, a teraz lepiej się oszczędzaj do tego czasu i lepiej leż.

magsia super ze wszytko kupione po ciezkich przebojach :) szczerze mówiąc to dlatego ja pokupowałam juz wszystko wczesniej bo teraz bym sie tylko męczyła.. ale teraz masz za to dużo radości z zakupów ..a mi zostaje tylko ukłądnanie ciuszków po 50 razy dziennie :)

Mi położna mówiła,że po porodzie tatuś powinien pójść do jakiejś najbliższej przychodni i zgłosić, że urodziło się dziecko i wtedy z niej przyjdzie położna środowiskowa na wizytę.

Ania Orłowska ja w 36 i nie nie biurowa w klubie sportowym ale zazwyczaj ogranicza sie do siedzenia i wydawania instrukcji. Tylko czasami trzeba coś zorganizować i wtedy trochę biegania jest. Tak sobie od miesiąca obiecuje, że już skończę ale chyba naprawdę będę musiała bo w sobotę polatałam i od wczoraj chodzić nie mogę( A dotąd czułam się idealnie).

Anna, Aga dzięki, ja też mam nadzieję, że zdążę hehe

Akaiah ja też kochana układam wszystko po 50 razy :D Ciągle chodzę i zaglądam do szafy na sukieneczki Milenki i nie mogę oczu nacieszyć :D

Dobranocki ;*

maagsiaa jutro już wtorek :) a po wtorku.... ;) fajnie, że będziesz już spokojniejsza:)
Ania - no to nieźle macie :) szukałaś męża po dacie urodzin?:)
nas z michałem dzieli 13 dni, ale ten sam miesiąc i rok :)
kaskaleczna - oj chciałabym mieć w rodzinie kogoś kto chociażby farbę by mi nałożył:)
ja dziś odwiedziłam moją pracę i dowiedziałam się, że jak wrócę to czeka mnie jakaś niespodzianka, dodatkowe zadania itd. jak ja to kocham :))) już nie mogę się doczekać :)
no i zdecydowałam, że idę tylko na pół roku macierzyńskiego, na szczęście rodzice mi pomogą a i z mężem możemy się wymieniać przy Dzidziolku :)
kurcze... zostało 3 tygodnie do porodu :)))) już nie mogę się doczekać no!! :) tylko wózek z miejsca na miejsce przewożę, poprawiam... itp.

śpijcie dobrze!!!:)

ania az ciezko w te daty uwierzyc:) taki maly cudek:) i ze slub...........celowaliscie pewnie w ta date:) tak bym sama zrobila.........

akaiah, maagsia ogladanie ciuszkow to jest to co tygryskowe mamy lubia najbardziej:) ostatnio z mezem stwierdzilismy ze dziecko ma wiecej rzeczy niz my;) i ze pewnie wszystkiego nie wlozy...............
dlatego mam 1 szuflade z tym co napewno chce wlozyc synkowi:)

nietypowy.nick klub sportowy...............przyda mi sie pewnie po porodzie:) ale u mnie na wsi brak..........wiec planuje wiekszy ogrodek warzywny:)

dehaira jak ten czas szybko zleciał................niedawno test ciazowy a tu juz klucie nas czeka:) super ze masz prace ktora daje ci satysfakcje i mozesz z tatusiem dzielic sie opieka:) u nie ze wzgledow finansowych tatus bedzie pracowal:)

podobno sa takie albumy specjalne dla dzidziusia ze sie tam wkleja zdjecia i opisuje pierwsze osiagniecia..........zaraz poszukam.....

reklama
Kaskaleczna tutaj tylko „gdybam”, ale jak pytałam w swojej przychodni, jak zgłosić potrzebęwizyt ołożnej, do pani powiedziała mi, że jak zarejestruje się dziecko, to wtedy przysługuje taka usługa, więc mniemam, że z przychodni dziecka, ale nie dopytałam...
Nie wiedziałam, że szpital wysyła papiery, muszę i ja dopytać w takim razie. Gdybyś się dowiedziała, to daj znać :)
To fajnie masz z fryzjerką osobistą, no i Ty masz jakieś umiejętności. Zawsze się to przydaje, a nie tyle kasy zostawiać za 1 wizytę :)

Anna O super z tymi datami macie :) fakt, nie da się zapomnieć :p
Ja też najbardziej we wstawaniu nocnym nie lubię wstawania, a potem układania się, co zajmuje trochę czasu...

dehaira ja też jeżdżę wózkiem po domu :)

Do góry