reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Witam się i ja :) jestem już po pierwszym KTG z małą wszystko ok:-) ale wyszło mi, że mam skurcze (bezbolesne bo nic nie czułam ) i dostałam no spe i aspargin i do 37 tyg ciąży mam brać i leżeć :happy2: za tydzień kolejne badanie ;-)

kaaroo jestem w 35 tyg i 5 dniu ciąży :)

też kupiłam pieluszki w pepco są całkiem fajne, ładne wzory mają i niedrogie tetrowe 3,99 a flanelowe 4,99 :-)

co do tego urlopu dla tatusiów to jeżeli dobrze porozmawia się z kadrową i szef tez jest w porządku to możliwy jest w każdej chwili... wystarczy, że daty na podaniu będą się zgadzały... a przecież można zanieść podanie ze wsteczną datą ;)

lefkowa masz rację............ tyle że siedziba firmy i kadry mojego męza są w warszawie........... na żywo kontaktu z nimi nie miał..... zresztą poczekamy i zobaczymy jak będzie:)

:) ja rozumiem i pracodawców, bo jak jeszcze prowadziłam ośrodek to taki urlop z dnia na dzień był dużym problemem, szczególnie, że zastępstwo nie wchodziło w grę, a pacjentów trzeba było odwoływać i to takich z drugiego końca Polski...no ale w wielu przypadkach był zrozumiały i nie było odmowy
natomiast jak sobie pomyślę, że ja po cesarce będę sama z dzidzią czekać 7 dni na pomoc ze strony męża to trochę się obawiam, choć pewnie da się radę :)

dehaira mam takie same obawy.......już sam fakt że będzie mała bezbronna istota całkowicie zależna ode mnie powoduje mały niepokój czy dam radę:) ale nie pierwsza i nie ostatnia będę w takiej sytuacji:) i damy radę, bo jak nie my to kto?;) mam nadzieję że "instrukcja obsługi malucha " sama u mnie się włączy;)

Tak, może być, ale nie wiem co na to pracodawca :) Mój mąż ma zaległy urlop i o ile tacierzyński weźmie od razu tak ten urlop chyba w ratach musi wziąć, bo byłoby to źle widziane.

reklama
Do góry