reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

rojku - a który to tydzień u annie?

7u229n73xrci349t.png

reklama
własnie który tydzien? trzymamy kciuki!
kaskalecznaa sprawdz tą kość u swojego gin bo jeśli mocno Cie boli to żeby nie było że sie rozchodzi powoli nie strasze ale moja przyjaciółka tak cierpiała wlaśnie i dobrze ze szybko zgłosiła się do swojego lekarza.
rojku...a propos mała przypominajka moze znajdę się na liscie?;pp

czy Wasze maluchy tez tak szaleją?? u mnie sajgon! podobno aktywność dzidziakow powinna maleć a ja mam wrażenie że u nas jest lekko odwrotnie! brzuch mi faluje non stop :rofl2:

znalazłam - 36 i 3 dni - strasznie szybko
anoula - moja córa tez bardzo mocno sie rusza, chwilami mam wrażenie ze wogóle nie przestaje. Dziś byłam zrobic mocz i morfologie to tak mi brzuch falował az babeczki sie smiały, które tam ze mną czekały!

7u229n73xrci349t.png

Ostatnia edycja:
aa i kaskaleczna nie do mnie było pytanie ale pozwolę sobie wtrącić :blink:moim zdaniem urlop niewykorzystany w danym roku należy pracownikowi udzielić najpóźniej do dnia 30 września następnego roku kalendarzowego powinien się on rozpocząć nie później niż w ostatnim dniu wrzesnia

kaskaleczna wczoraj rozmawiałam o urlopie z mężem i mówiłam, że jeżeli po porodzie mam na niego czekać tydzień to się chyba załamię, a on na to, że weźmie okolicznościowe i będzie go praktycznie błagał, by nie musiał z okolicznościowego wracać i iść na ten 2tygodniowy :p Wiem, że są ludzie z sercem i bez serca, miejmy nadzieję, że Twój mąż ma szefa właśnie z sercem :)
Co do ekscytacji na temat porodów, to jak tylko przeczytałam Twojego posta, to od razu zaszłam gęsią skórką hehe Ja, gdy widzę np. w programie na TLC jak kobiety rodzą, to mam takie ciary, że hej, a jak już urodzą, to płaczę razem z Nimi! Hormony xD

kika ja też chodzę prywatnie, płacę raz 60, raz 80 a raz 100 zł, ale na każdej wizycie mam ważenie, ciśnienie, usg (raz nawet trafiłam na 4d i dostałam po Nim pamiątkę- piękne zdjęcie mojej Kruszyny) i badanie dowcipne z okazji mojego pessaru. Lekarz jest przemiły i jest lekarzem z powołania! Nigdy bym Go nie zamieniła na innego :) Jedyny minus jest taki, że za badania muszę płacić, bo nie ma umowy z laboratorium, ale już najgorsze badania za mną :) Cieszę się bardzo, że zmieniłaś lekarza! :)

anoula dziękuję, że napisałaś, że aktywność dzidzi spada, bo moja Milenka bardzo mało się rusza a ja szaleję z nerwów, uspokoiłaś mnie :p

Jeeeeej, annie już na porodówce, faktycznie 36+3 to szybko, ale poród jak najbardziej "o czasie" :) Ja już też nie mogę się doczekać! Dzisiaj się wyspałam, jednak jajniki mnie tak bolą, że siedzę i próbuję się nie ruszać, gdy do Was piszę ;((( Psychicznie czuję, że to już niedługo :)
Mój mąż z teściem byli wczoraj na złomie i kupili silnik do golfa, wszystko pasuje, więc możliwe, że dziś nareszcie wrócimy do domu własnym autem!!! Jak mnie to cieszy! :D
Pokoik Milenki przygotowany na Jej przyjście, oczywiście 10 dopiero zamawiam łóżeczko, ale jakby co, to Dawid będzie je skręcał hehe
Widzę, że im bliżej porodu, tym bardziej opadamy z sił, musimy się trzymać dla Naszych Skarbków! :)

annoula tak mi się właśnie wydawało........rojku mąż chciał zaległy urlop wykorzystać jakoś po porodzie,,,,właśnie wydawąło mi się że to już troszkę za późno.............. no chyba że dogada się z pracodawcą jakoś, bo przecież on będzie musiał zapłacić za zaległy niewykorzystany urlop pracownikowi..............

w czwartek będę u lekarza i mu powiem o tej kości .......już mam całą listę pytań i rzeczy do obgadania podczs wizyty:)

Aha! Bym zapomniała, moja mamka była wczoraj u radcy by zapytać o urlopy, które się należą mojemu mężowi z racji tego, iż ja nie pracuję i słuchajcie:
Po 140 dniach od narodzin Milenki, mąż ma prawo do 6 tygodni tacierzyńskiego, po ich wykorzystaniu może wziąć 26 tygodni rodzicielskiego :szok: Nie wiedziałam o tym! Oczywiście po narodzinach ma prawo do 2 tygodniowego urlopu :laugh2:
Jeżeli tak jest, to będzie siedział na urlopie i będzie dorabiać u ojca na budowie :tak: Jednak muszę się jeszcze dopytać kogoś o to :p

maagsia ja będąc w ciąży jakoś nie oglądam porodów w telewizji. owszem przed ciążą zdarzało mi się to.............ale teraz nie czuję takiej potzreby:) będę szła na żywioł;)

a urlop okolicznościowy to dwa dni- w sam raz na rejestrację dzidziaka w urzędzie i moze załatwienie becikowego.......... zawsze ja takie rzeczy załatwiałam a teraz mąż będzie musiał.............. mi pozostanie zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia u mnie w pracy i złożenie wniosku o urlop macierzyński..........

tak się zastanawiam czy pisać od razu podanie na ten wydłużony urlop czy na krótszy żeby narazie 100% zasiłku brać a potem 60 %........... niby na początku najbardziej kasa się przydaje dla maleństwa:) ekonomiczny mózg jestem:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry