reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Gusiak88 cieszę się, że w szpitalu Cię choć trochę uspokoili, a niunia jest zapewne silna i mądra dlatego nie będzie się za szybko pchać na zewnątrz.
Medycyna medycyną, ale każdy kolejny dzień w brzuszku jest bardzo ważny !!! i wszystkie świadome mamy o tym doskonale wiedzą !!!

reklama
Gusiak kochana po pierwsze popieram twój post do Maju po tysiąckroć. Nie rozumiem jak można coś takiego napisać, a co dopiero pomyśleć. Co do wód kochanie to ich poziom może się podnieść, u mnie na szczęście się udało. Kochana ja po usg połówkowym miałam stwierdzenie małowodzia, pani doktor, która robiła mi to badanie, a mój ginek to potwierdził, kazała przede wszystkim unikać stresów i pić ogromne ilości płynów, najlepiej wody, wykluczyć wszelkie gazowane i słodzone napoje. Między 26 a 30tc miałam stawić się na kontrolne badanie genetyczne, co też zrobiłam. Gdyby stan wód się nie zwiększył miałam podobno trafić do szpitala na patologię i farmakologicznie podbijać stan wód. Napisałam "podobno", bo usg połówkowe miałam robione dokładnie dzień po zawale M i byłam tak roztrzęsiona, że troszkę mi się wszystko mieszało w głowie.

gusiak - post maju jest bardzo nie na miejscu !! twoja dzidzia na pewno ni wypcha sie na swiat przed czasem, maju , pomysl najpierw zanim napiszesz, mozesz tym komuś sprawić przykrość!!

Anna Orłowska cześć ja też mam termin na 5.11 :) a znasz płeć dzidzi ?
Moja dzidzia to będzie chłopczyk Mikołaj:)
Jeśli chodzi o wcześniaki to chyba żadna mama by nie chciała żeby teraz jej dzidzia się urodziła bo musiałaby być w inkubatorze:( lepiej jak jest długo w brzuszku tam ma wspaniałe warunki do rozwijania się. Moja mama mojego brata urodziła w 31 tyg i ważył 1860 i musiał być miesiąc sam w szpitalu w inkubaturze...biedny...mama chodziła do niego wiadomo ale to nie to samo jak się normalnie urodzi o czasie.

i_carrie no wkurzające te infekcje, jak nie pomogą globulki i maść naraz to już nie wiem co :/
Okna umyte :) zasłoby i firany świeżutkie powieszone :) teściowa się spisała. Odświeżyła też 2 fotele (2-3 razy w roku je szorujemy, bo są jasne), kanapę zostawiła na przyszły tydzień.

Ja cały dzień prasowałam przed powieszeniem firany i zasłony plecy bolą jak nie wiem co. Nogi w d... mi weszły. A miałam plan dziecięce ubranka układać. Przeliczyłam się z czasem i siłami. Jutro to zrobię.
M dziś na noc do pracy poszedł. Nie cierpię tego :(

Gusiak super, że humor CI dopisuje (takie sprawiasz wrażenie: ), że dzidzia już taka duża i szyjka w miarę. Pij dużo i odpoczywaj.

Dziewczyny- nareszcie nam w kuchni meble nowe zainstalowali! :-) już mnie nerwica brała, bo miesiąc czasu taka rozpiz.dówa w kuchni, że szok. Ale w końcu nam dziś założył! Biedny się namęczył przy tym, bo 5 h zakładał, bo dom ma swoje lata i ściany krzywe, itp.
A ja od popołudnia leżę...Coś mnie brzuch bolał, więc nie ryzykowałam i grzecznie leżałam. Zaraz idę się kąpać i spać. Miłej nocki babeczki :)

Gusiak cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką i że z szyjką nie jest najgorzej :) trzymam kciuki! I dzięki tobie właśnie poszłam po szklankę wody:)

Dehaira wygląda na to, że ten lekarz rzeczywiście wie, co robi. I lepiej zmienić lekarza nawet teraz, niż wcale, a potem mieć wyrzuty sumienia.

aaga84 ja już się pogodziłam z tym, że mi chyba nic nie pomoże:/ mam nadzieję, że po porodzie się w końcu wyleczę.
Ja też okna mam umyte - przez mamę, bo po pierwsze nie pozwoliła mi nawet dotknąć szmatki, a po drugie i tak nie dałabym rady, bo mam wyjątkowo silne bóle brzucha:( boli mnie w krzyżu, podbrzuszu, ciągnie w pachwinach, nawet uda mnie bolą! Pierwszy raz mam coś takiego, teraz już powoli przechodzi.

reklama
wizyta za tydzień, nie mogę się doczekać, choć z niepokojem, bo pobolewa mnie brzuch i krzyże wieczorem i mam takie dziwne kłucie w pochwie, nie wiem czy to dzidziuś tak naciska czy co, mam nadzieję że szyjka się nie skraca i jest wszystko w porządku.... a brzuch oli pewnie z dźwigania syna, choć staram się to nie robić, lecz nie zawsze wychodzi... a propo mojego syna... daje mi popalić, jest nie znośny, krzyczy, bije, dokucza, robi wszystko na złość, zaczynam być przerażona, jak ja poradzę sobie z dwójką dzieci....

Do góry