reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy lipiec 2013

Małgosia ja dopiero wracam we wrześniu. Jeszcze muszę wykorzystać urlop za 2013 i 2014r.
Ale padłam z małą:baffled:, Byłam dzisiaj drugi raz na fitnessie, powiem wam, ze odrazu się lepiej czuję fizycznie, no i psychicznie też, bo wiem, że robię coś dla siebie.
Tuśka powodzenia jutro z szefową, daj znać jak poszło.
Dobranoc

reklama
Tuśka miło Cię widzieć też zastanawiałam się co u Ciebie.
Gabryś znów zamknął mnie na balkonie. Ja wyszłam na samych gaciolach i koszulce po body dla niego a on szybko zamknął drzwi i się oparł o nie.Musiałam krzyczeć żeby Amelka usłyszała i przyszła go wzieła ale co stałam ze 2-3 minuty na dworze to moje.

Witam Was czwartkowo!
Viv - ludzie dobrze, że nie byłaś sama, a nie masz jakiegoś kojca dla Garysia?
Ewelina - szczerze zazdroszczę, że masz siłę się w sobie zebrać na fitness, podejrzewam ile endorfin się wytwarza przez godzinę i jak daje siłę na kolejny dzień!

Miłego dnia Mamusie!

Hejka,

Viv no to poranek miałaś udany:-)
Małgosia oj musiałam ja się w sobie zebrać bo jednak przez te 1,5 roku nic ze sobą nie robiłam. Skutki tego takie, że szybko się męczę, boli kręgosłup i te kilogramy eh.

Dzisiaj mała spała z nami:tak:, obudziła się o 1 taka wypoczęta i skora do głupotek i zabawy. Położyliśmy ją w środek i zasneliśmy nie wiemy kiedy.

Ja przeziębiona i zatoki zawalone, najgorsze to, że u Laury też słyszę jakieś takie charczenie. Poobserwuję ją, mam nadzieje, że się nie zaraziła.

Miłego dnia.

Tuska witamy na froncie :)

Ewelina fajnie z tym fitnesem masz i jak Malgosia pisze super ze masz sile sie sie tam wybrac. Tez bym chetnie poszla ale czasu brak na wszystko, jeszcze przy tych chorobach dzieci jestem uziemiona w domu i zeby nawet do sklepu wyjsc czy ze smieciami mama przychodzi zostac z dzieciorami.

Viv no to niezly agent z Gabrysia. Dobrze ze juz Vanessa i z siostra dobrze.

Malgosia to z ta praca masz przynajmniej ciekawie. Dobrze ze masz chociaz czas tu do nas napisac i caly czas jestes w dobrym nastroju :)

Ja dzisiaj u lekarza z chlopakami na kontroli bylam i jest poprawa tylko... No wlasnie znowu tylko. Olaf mial caly czas plamy na klatce piersiowej i nasza pediatra kazala odstawic mleko. Wiec nie pilam mleka jedynie troszke do kawy. Alergolog mowila ze to nie od mleka ze mam nic nie odstawiac jesli sie nie nasila to ok. No ale zaczelo sie nasilac, widze ze go to swedzi bo sie drapie i mi dzisiaj ped mowi zebym sprobowala wznowic mleko u siebie. Teraz podaje mu Hipp HA. Dalam mu cycka to wyplul a nie ma mowy o odciaganiiu bo nie mam czasu i nie wiem co zrobic. Ja mam podejzenie ze to od czegos w jedzeniu albo reakcja na antybiotyk. Nie wiem co teraz robic, jak wykryc co jest przyczyna tej alergii. Macie moze jakiess rady?

Hej:-)

Moonaza a jakie mleczko dajesz małemu i od jakiego czasu? bo jeśli już jakiś czas je dostaje to wydaje mi się że od razu by wyskoczyło uczulenie a nie po czasie , jeśli karmisz piersią musisz się zastanowić co nowego wprowadziłaś.
Dziś byłam w pracy i o dziwo było miło. Wracam do pracy 17 czerwca i mam urlop przez pierwsze 2 tygodnie lipca bo żłobek ma przerwę a za resztę urlopu albo dostanę pieniądze albo później wykorzystam bo jestem im bardzo potrzebna. Nie muszę wspominać że kompletnie mnie nie cieszy to rozwiązanie no ale trudno.

Hej oj widać, że już weekend się zaczął:tak:

Moonaza nie pomogę bo u nas nie ma uczulenia na mleko. Ale swoją drogą to dziwne, że jeden lekarz mówi tak a drugi tak. Myślałam, że przestałaś już karmić piersią.

Tuśka jedyny pozytyw szybkiego powrotu do pracy to 2 tyg. wolnego w lipcu:-) To kiedy Mikołajek idzie do żłobka?

Tuska ja sie za Ciebie pociesze ze wracasz do pracy :)
Ja juz od jakis 3 tyg nie karmie ale wlasnie ostatnio lekarka powiedziala zebym wrocila do piersi, czego nie moge zrobic bo nie mam czasu na odciaganie a maly piersi juz nie chce. Teraz pijemy Hipp2 HA, ale tydzien byl karmiony zwyklym Hipp2. Mi sie wydaje ze to jest cos z pokarmu. Na razie postanowilam dawac mu tylko mleko zeby stwierdzic czy to mleko czy pokarm staly go uczula i po 2 dniach moge stwierdzic ze te plamy na skorze sie zmienily, ale nie zeszly, zrobily sie bardziej suche. Poobserwuje jeszcze pare dni i zobacze, a w przyszlym tyg wybiore sie chyba prywatnie do jakiegos dermatologa i alergologa. Moze jakies testy moga zrobic czy cos.

U nas tydzien bardzo zajety. Maz jest w domu wiec caly czas gdzies jezdzimy, zalatwiamy i humor mam lepszy. Dzieci jeszcze na antybiotykch, w pon idziemy na kontrole. Wczoraj piekna pogoda i dzisiaj juz pochmurno i zimno.

Na naszego Olafcia mowimy z mezem Bula ze wzgledu na to jaki jest okraglutki ale od wczoraj ma nowe przezwisko: Flip . Jak wstaje to tak wlasnie smiesznie uklada stopu wlasnie jak Flip.

hej:-)

Ja nie potrafię się cieszyć z powrotu do pracy i ciągle kombinuję co tu by zrobić by nie wracać:-) oficjalnie 17.06 mam żałobę i wracam do pracy a mały idzie do żłobka od 2.06 będe ryczeć jak cholera. Dziewczyny w czym kładziecie spać wasze maluchy? ja w pajacu ale tak sobie myślę że ciężko już kupić używane pajace na ten wiek a w sklepie z takim rozmiarem też można zbankrutować i zastanawiam się nad piżamką.
A teraz pytanie z cyklu poznajmy się bliżej:-D ile mamy lat? ile byśmy chciały mieć dzieci? ja mam prawie 26 lat i marzę o 3.

reklama
Tuśka ja kładę spać Gabrysia właśnie najczęściej w pajacyk a jak nie to body i półśpiochy.
Ja ma 25 lat trójkę dzieci ale przed 40 chciałabym chciałabym ieć jeszcze jedno dziecko.

Do góry