reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy lipiec 2013

moonaza zgadzam się z Tobą w 100% ale niestety często inne matki krytykują zarzucając wygodę i brak poświęcenia :-) co dziecku po mamie która jest nieszczęśliwa bo nie chce karmić lub nie może.

reklama
Monaza mi na początku było ciężko było wstawać w nocy do Gabrysia ale tak jak u ciebie jak karmiłam piersią to mały budził się co 2 godziny a teraz co 5 - 6 wiec chociaż mogę się wyspać i mały lepiej śpi.

Mój mały przesypia noce odkąd miał 2 miesiące, fakt zrobił sobie później przerwę i zdarzało mu się budzić w nocy, ale generalnie nie na karmienie. Zjada ok 200-250 mojego mleka na noc i śpi od ok 20 - 7 . Więc narzekać nie mogę, choć pewnie dlatego że nie z piersi bo z butelki łatwiej mu więcej wypić.

Cześć dziewczyny! Ja też się długo nie odzywalam, ale nie ogarniam tego wszystkiego dla mnie dziecko w domu to totalna rewolucja. Do tego teraz wrocilam do pracy to czasu mam jak na lekarstwo ale chciałabym z Wami powymieniac się nowymi umiejetnosciami naszych pociech.
Co do karmienia piersią to ja zrobilam to z dnia na dzień. Wiem ze jest ciezko, ale sila wyzsza. Z rana wzielam tabsy i nie bylo odwrotu. Moja córka zniosla to super dobrze. Na dodatek dluzej spi w nocy:-)
Któraś z Was napisala o 400 ml mleka wow! Ja chyba nigdy tyle nie sciagnelam:-)
Dziewczyny praca, maly brzdac i kaszel ktorego nie moge sie pozbyć od 3 tygodni mnie powoli wykanczaja!! Powiedzcie co robicie jak Wasze Brzdace kaszla od czasu do czasu?

No mi tez ciezko zwlaszcza ze starszy tez mial moment ze sie budzil, ale to spowodowane zmianami w naszym zyciu. Teraz to glownie chodze niewyspana z wlasnej glupoty bo zamiast isc spac jak dzieci to siedze przed kompem, nadrabiam seriale i jeszcze w lozku czytam, wiec spac chodze o 24

Malgosiaaaa moj maly tez dosyc dlugo kaszlal, ale to od kataru ktory nie wychodzil nosem tylko wpadal wprost do oskrzeli. Nam pediatra zalecila zakupic inhalator. Robilismy inhalacje z soli fizjologicznej i lekarstw ktore nam przepisala, a byly to lekarstwa na min na astme i po 4 tyg maly przestal kaszlec. Dodatkowo tesciowa polecila mi smarowac klatke piersiowa i plecy smalcem z gesi (ona tak robila niby z moim mezem). To powoduje ze maly sie wygrzewa i nie wiem czy dziala ale smaruje, ale maly pachnie jak frytura hehe

Tuśka myśmy też mieli robione badania genetyczne w sumie od pobrania krwi do wyniku czekaliśmy 7 tyg... trzymam kciuki za wyniki daj znać jak sie dowiecie.
Monza u was było takie słowo użyte na wyniku "delacje"? pierwszy raz słyszę-a siedzę trochę w temacie.

U nas dzień jak codzień, spacer, jedzenie, zabawa, ćwiczenia, wieczorem byłam ze swoim kolanem u lekarza. Teraz mały wykąpany i już śpi.
Dobrej nocy i miłego weekendu.

reklama
justyna3002 dziękujemy, mam nadzieję że wynik będzie w przyszłym tygodniu i będą to dobre wieści
Mikołaj już wykąpany , zasypia więc troszkę wieczorku dla siebie a mąż jeszcze w pracy a w weekend ma szkołę więc znowu jesteśmy sami:-(

Do góry