reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy lipiec 2013

Hej,

Tuśka racja że trójka dzieci to taka niezła terapia odchudzająca , ale moje ciało było przyzwyczajone do wiecznego wysiłku i porostu wiotczeje !!
Cat hej !!!

Viv napisz do Pyśki :)

Moja Pola już raczkuje, zasuwa jak perszing ...

reklama
Hej,
wczoraj po sprzątaniu zaniemogłam z małą o 20 i tak do 1 smacznie spałam, wstałam umyłam się i dalej do 7.

Do mamusiek, które ćwiczą- ja też potrzebuję motywacji:-), dzisiaj zaliczyłam Mel B i jestem wykończona.

Odnośnie lekarzy to u nas nawet nie mierzą długości ciała dzieciaczków, a na moje pytanie dlaczego to odpowiedź jest jedna, że nie będą bardziej dziecka stresować. Chociaż jedna pediatra mnie zadziwiła, bo nawet zajrzała w psioszke małej i okazało się, że ma sklejone wargi. Ja w życiu sama bym tego nie stwierdziła. Zapisała maść do smarowania i po 2 dniach się odkleiły.
Mówiła, że czasami potrzebna jest pomoc chirurga, ale na szczęście maść pomogła.

Jagoda a na kiedy mialas termin? U mnie to bylo dziwne. Rodzilam w Irlandii i tam termin porodu wyznacza sie z pierwszego usg. Z miesiaczki mialam na 14 a z usg ktore mi tam robili mialam na 8 lipca, wiec troche przenosilam, a jeszcze mialam wywolywany.

Moim zdaniem kazdy lekarz powinien zajzec dziecku miedzy nogi zeby zobaczyc czy wszystko ok. Jak ja bylam u jednego pediatry to tego nie zrobil to od razu zmienilam lekarza, bo przeciez skad ja mam wiedziec czy wszystko ok z jaderkami.

Dzisiaj ostatni dzien cycania, a od jutra... boje sie troche ze nie dam rady, ale musze podjac to wyzwanie.

Milego i slonecznego dnia Wam zycze. Zmykam na spacer.

Hej,

my po spacerku , obiad zjedzony teraz leniu****emy. Co do karmienia to niewiele mam do powiedzenia bo mały rzucił cycusia jak miał 4 miesiące , ogólnie też był problem bo nie miał odruchu ssania i tak pracuję z laktatorem już od 8 miesięcy :-)

Tuśka88 podziwiam za ściąganie. U nas było tak, że Laura nie umiała się przyssać i przez pierwsze 3 tygodnie ściągałam pokarm laktatorem i było to udręka dla mnie bo dużo czasu mi to zajmowało.
Na szczęście załapała o co chodzi.
My też po spacerku i teraz po obiadku odpoczywamy.

Ewelina245 Teraz to tyle nie trwa bo maksymalnie od 10-20 minut , gorzej z tym ze ręce mi wysiadają i puchną palce, ja próbowałam go dostawiać aż stwierdziłam że moje zdrowie psychiczne jest ważniejsze :-) matka egoistka no ale trudno

Angie będąc w ciaży nie chciałąm karmić piersią ale karmiłam piersią 5 miesięcy i jestem z tego powodu dumna jak paw :-D karmiła bym dłużej ale mój synek z dnia na dzień zrezygnował z piersi.
Miałam jeszcze którejś mamusi coś napisać ale zapomiałam co.
A pisałam do Pyśki odpisała że musi zapytać dziewczyn i smutn mi się zrobiło:hmm:

reklama
Powiedzmy ze odstawiam z dnia na dzien... Juz od jakiegos czasu(ok miesiac) daje malemu mm z kaszka na noc bo balam sie ze nie bedzie umial pic z butelki i czy bedzie mu mleko smakowalo. Poza tym zaczal sie budzic czesciej w nocy, a po tym mleku zaczal znowu przesypiac noce. Mysle ze Olo jest gotowy. Szkoda mi bedzie i boje sie ze nie dam rady na przyklad w nocy czy nad ranem, ale postaram sie. Ja rowniez jestem dumna ze karmie juz 7 miesiecy, ale nie jest tak ze potepiam matki ktore nie karmily w ogole bez wzgledu na powody. To kazdego indywidualna sprawa i nie powinno sie oceniac jak ktos nie karmi, a spotkalam wiele mam ktore nie karmily bo nie mogly, nie chcialy badz dzieci nie chcialy i mowily ze czuly sie jak wyrodne matki bo tak inni je traktowali. Kazda matka powinna sama decydowac o swoim ciele a nie spoleczenstwo.

Do góry